fredag 29 september 2017

Pinnar och salt


Andreas, min speciella kompis hos den lokala ICA.

Här presenterade jag min speciella kompis Andreas som jobbar som färskvarubiträde vid köttdisken hos den lokala ICA. Då hade han kommit på rubriken till mitt inlägg som handlade om den grekiska ögonläkaren. När jag googlade Andreas snubblade jag över hans presentation på linkedin, och det visade det sig att han har betydligt fler strängar på sin lyra än kött;-) Vi pratade om alla hans talanger vid nästa besök, och Andreas frågade då om jag ville titta på hans patenterade(!) tältpinnar ”Tent peg extreme”. Klart jag ville!

"Tent peg extreme"

Och här är dom. Tent peg extreme är en tältpinne för användning i miljöer med naturliga bergssprickor typ skärgård eller fjällmiljö. Den vänstra är strängsprutad och är den senaste modellen. Den högra är den första han lät tillverka. Den är vattenskuren. Pinnarna väger endast sju gram och ser ut som galjonsfigurer på gamla segelbåtar.

Export till England
Inte att jag skulle vilja tälta på ett berg - inte någon annanstans heller för den delen, men gillar man vildmarksliv så är dessa pinnar ju idealiska. Vilken uppfinning! Förutom svenskarna har även engelsmännen nappat. Så himla kul!

”Äkta” havssalt

Det var inte bara tältpinnarna jag fick av Andreas igår. Han hade även tagit med sig ”äkta” havssalt som han hade plockat i olika gölar på Cypern, där han var på kurs förra veckan. Saltet kom till användning direkt när jag lagade bläckfisk vinägrett igår. Det smakade helt annorlunda (intensivare) än Maldon flingsalt som jag brukar använda. Det var otroligt gott - saltet och bläckfisken!


Tack Andreas för pegsen, saltet och toppen bloggfoder! Du ger dina kunder betydligt mera än ”vanlig” kundvård!!!

PS. Andreas har en helt fantastisk matblogg - eller nej, inte en blogg utan han satsar på Instagram. Om ni känner för inspiration och ett helt annorlunda mattänk och suveräna tips/tankar/verktyg/med mera av ett proffs så kan jag verkligen rekommendera att titta in här. Love it, å ni i Norrland kommer att älska hans inlägg på Instagram, jag lovar:-) Killen är Sveriges Jamie Oliver:-) DS.

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Andreas var alltså inte greken ;) Jag har läst allt. Intressant!
Och du bjuder på intressanta ansiktsfoton, dock inte på dig själv ;) annars är det vanligt att selfies översämmar sociala medier nuförtiden (instagram) och jag skulle gärna vilja se en ögonbild på dig!

Intressant inlägg, som brukligt, tack för det! Uppskattas.

Emma, Sol som sol? sa...

Snygga pinnar! Med en logga på så kan han ha dem som give aways - funkar säkert superbra att använda som ölöppnare! De ser förövrigt ut som papegojor!

Jag har också märkt att salt är inte bara salt. Det är väldigt olika! Så att numer skriva/läsa i ett recept att det ska vara 1 tsk salt i maträtten det funkar inte riktigt.

Ditte sa...

Vilka häftiga tältpinnar! Skulle kunna vara lite kraftigar och då även göra sig när man ska lägga till med segelbåt/båt på en klipphäll. Utseendet finns ju redan på pinnarna.
Och så snygga. Stor eloge!
Kul med saltet! Och din bläckfisk vinägrett såg så god ut. Och tänk med detta saltet till.
Sådana lokala biträden i butikerna ska verkligen lovordas.

KajsaLisa sa...

Eftersom jag hajkat mycket och använt en massa trix för att få upp tält och vindskydd, såg dom där pinnarna intressanta ut.

Ama de casa sa...

Sådär såg inte våra tältpinnar ut när det begav sig, men då tältade vi inte på berg heller (lite snett i en lutande skog var jobbigt nog), och dessutom behövde vi sällan bära på pinnarna så vikten var av sekundär betydelse. Men vad kul att han har lyckats patentera dom där pinnarna som säkert är superbra för dom som tältar på ett mer äventyrligt vis :-)

Snacka om att du har toppenbra service där i "din" butik! :-)

PS: Här blir det tapas idag - blir kanske en eller annan bläckis? Vet inte alls, för jag har inte hittat några menyer på nätet. Det är kanske för mycket jobb eftersom det "bara" är ett endagarsrejs.

Marina sa...

Suveräna tältpinnar och en underbar bläckfisk! Ska genast kolla in den här mannens isntagram, blev riktigt nyfiken.

Anki sa...

Din kompis på ICA verkar vara en kille med många strängar på sin lyra - snygga tältpinnar för att få upp tältet i berg och specialsalt - wow!
Bläckfisk är inte min grej, men det ser onekligen väldigt gott ut!

Carita Liljendahl sa...

Fint av honom att bjuda så mycket på sig själv - det kunde fler göra! :-)

Steve sa...

En kille med många strängar på sin lyra. Ett rent nöje att handla i den butiken.

Susjos sa...

Va kul! Snacka om många strängar på sin lyra som sagt!
Å din bläckfisk ser så god ut! Nu måste jag kolla in Andreas instagram!
Kram och fortsatt trevlig helg!!

Anders W sa...

Roligt med sådana överraskningar! Relationer att vårda!

Anni sa...

Vilken klurig ICA-kompis! Min ICA-kompis får inte vara på bild i min blogg för han är AIK-are. Men han är trevlig ändå. Kul att du fått se hans pinne, hahaha, jag vet var min köper sina kalsonger ...

Bläckfisken ser ju tokgod ut!