onsdag 13 september 2017

Onsdagsmix

Som de flesta onsdagar så åkte jag även idag in till huvudstaden för en lunchdejt med favo kollegan Yvonne. På vägen till Odenplan fick jag syn på den här sötsaken.

Ett malaysiskt mellanting mellan en el-motorcykel och en el-moped som gör som max. 70 kilometer i timmen. Här har trehjulingen ett ”fram- och två bakben”. Föredrar man tvärtom alltså två fram- och ett bakhjul finns det också. Jodå, man kan även köpa denna Anaig som fyrhjuling. Ganska coolt faktiskt.

Trafikolycka

De röda strecken visar taxichauffören och scootern. Tyckte det var lite osmakligt att ta kort på scooterföraren som ju ändå hade lite småblessyrer på armen.

50 meter längre fram, vid Odenplan hörde jag en duns och såg en backspegel flyga genom luften. Där hade en scooter från UBEREATS krockat med en taxibil. Scootern körde mot rött över ett övergångsställe. Föraren var mycket lindrigt skadad. Medan jag väntade på kollegan kunde jag konstatera att det tog mindre än tre minuter för ambulansen att komma till platsen, medan det tog kanske fem minuter för polisen an anlända. Gissa att den/de som beställt maten fick vänta ett tag…

Järnvägsgrillen

Jodå, det går riktigt bra för den anrika Järnvägsgrillen vid Östra Station nu när KTH:s studenter har återvänt till sina studier efter sommarlovet. Kul, då Stockholm inte har så många korvmojar kvar.

På bussen

Senare på bussen hem till Täby fick jag faktiskt titta både en och två gånger tills jag förstod att mönstret som skymtar genom hålen på jeansen inte var fastsydd på insidan av byxorna utan tillhörde ett på strumpbyxor. Men hennes hår hade jag kunnat döda för;-)

10 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Den där olyckan fick mig att tänka på en händelse vår första sommar här då mannen min höll på att meja en mopedist som körde helt okontrollerat. Vid rödljusen vevade vi ned rutan och mannen min skällde ut honom varpå den kanske 15-åriga killen svarade:
- What! I can drive how I want! I have a moto!

Weeeellll... tror inte en polis hade riktigt hållit med om det.

Skrev om det här: https://solsomsol.blogspot.com.es/search?q=i+can+drive

Ditte sa...

"Mellantinget" kan nog fylla sin funktion och smidig är den ju. Gillas! Tyvärr känns just användningsområdet just nu lite för "smalt" för mig. Men idén är toppen.
Trist med olyckan men det är klart oförsvarbart av scootern att köra mot rött och på ett övergpngsställe. Hoppas innerligt att skadorna inte blev alltför allvarliga. Fint att ambulansen kom snabbt , för dte kan som bekant dröja...

I dagens läge hade jag också velat ha mer hår. Gärna lockigt. Blev av med en del när jag senast var på SÖS och fick sen gå till frissan för mer finjustering. Inte kul. Men det växer nog ut nytt. Jag är hoppfull.

Anki sa...

Alltid trist med olyckor - bra ändå att det inte blev så allvarliga konsekvenser.
Häftigt fordon - är nog ganska smidigt i stan, men jag undrar hur den fungerar på våra gropiga, leriga grusvägar...
Vilket hår - wow!
Fina bilder som alltid!

KajsaLisa sa...

Gillar sista bilden, somliga gillar att sticka ut :)

nalta norrland sa...

Huvva för allt vad olyckor heter i trafik då bilar å människor är inblandade på nått vis, händer alltför mycket längst våra vägar, otroligt många bilolyckor med dödlig utgång.

Korvmojjar :) ett utdöende släkte, tyvärr, för visst är det bekvämt att bara kunna ta en korv å gå... här omkring i de "större städerna" så finns det gott om korvvagnar. I Sollefteå i somras var det flera som höll till på gågatan.

Håret YES :)

Ama de casa sa...

Läskigt med olyckor, men guldstjärna till ambulansen som var så snabbt på plats!

Jag har aldrig begripit mig på det där med att köpa kläder som redan är trasiga. Jag väljer metoden att nöta ut dom själv ;-)

Åh! En korvmoj. Sååå gott med korvmojsmat! Vi hade en här i Torrevieja som var bra. Den finns i och för sig kvar, men först försvann parisarna (ÅÅÅÅNEJJ!!!) och sen försvann tunnbrödsrullarna. Ingen idé att ta sig dit nu. Suck.

Fjärde året i Hjo sa...

Tiderna förändras. I Surahammar hade vi Antons korvkiosk. Nu några taskiga pizzerior. I Hjo däremot - två korvkiosker!
Ha det gött!

Marina sa...

Det är faktiskt något speciellt med korvkiosker där man får köa på utsidan, de är på något vis "mer på riktigt".

Steve sa...

Som alltid, händelserikt i storstan.

Husbilen-Ellen sa...

Trehjulingen var läcker! Olyckor är aldrig kul! Korvkiosker verkar vara en bristvara överallt!