måndag 4 september 2017

Glad måndag


Christoffer Nyman gratuleras efter 2-0 målet. Foto: Expressen.

Om jag ska vara ärlig så har den här måndagen varit allt annat än glad. 12 grader, regn och blåst gör att jag i högsta grad blir ”oglad”. Bäst då att tänka på gårdagen och matchen Vitryssland-Sverige för att komma på betydligt mera positiva tankar.

Tack Aftonbladet!
ComHem och Discovery Networks ligger ju i fejd med varandra just nu, vilket betyder att bland annat Kanal 5 ligger nere hos ComHem. Å just den kanalen skulle ju visa VM-kvalmatchen. Men då steg Aftonbladet in i handlingen och köpte rättigheterna. Alltså kunde jag och många andra med mig se Sverige besegra Vitryssland med 4-0. Tack Aftonbladet!

Tack Vitryssland!
Att Sverige redan efter 37 minuter ledde med 3-0 var inte resultatet av bra spel kan jag säga. Laget spelade bedrövligt dåligt. Tur då att Vitrysslands försvar var väldigt givmild och bjöd på de första två målen. 3-0 målet var dock ett ”riktigt” mål. Så tack så mycket Vitryssland!

Tack domaren!

Den (snygga) tyska domaren gjorde en hyfsad match, men straffen var feldömd dock en fin present till Sverige. Foto: Tribuna.

Den andra halvleken kan jämföras med en behaglig slummer efter att ha tagit några sömnpiller. Det dröjde till den 84:e minuten då Sverige fick ytterligare en present. Den här gången var det inte det vitryska försvaret utan den tyska domaren som bjöd laget på en (feldömd) straff. Ja, man får väl tacka här också…

Inte glad
Kommentatorn på Kanal 5 var lika kass som kameraproducenten som var ännu sämre. Undrar om den sistnämnda var vitryss. Närbilder är okej i pauser och vid matchavbrott, men inte när man missar att filma första målet till exempel, som visades som repris 30 sekunder senare.

Det är ju målen som räknas och egentligen spelar det ju ingen roll hur de kommer till. Så japp, jag är glad över 4-0 segern såklart:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Man får va gla åt de lilla!
Jag försöker förtränga regnet, men hör det slå på fönsterrutan och strax ska jag ut i det igen.
Dina bilder är glada och färgrika, tack för det!

Meta sa...

Tur att det finns nåt att vara glad över en sån här ruskig dag
Kram Meta

nalta norrland sa...

Jag är faktiskt glad att helgen varit bra och att vi haft sol i dagarna tre... att det däremot är fryskall, + 3 i morse å jag funderade på att leta rätt på vantar är ju en helt annan sak.

Mias Mix sa...

Hej! Länge sen nu. Har varken haft lust eller tid för bloggar, men har varit inne och läst lite hos dig då och då.
Förstår att du är glad! Dessa tre poäng var verkligen välbehövliga efter Bulgarien-matchen. Extra kul att Luxemburg höll nollan mot Frankrike.
Ha det gott! Kram

KajsaLisa sa...

Håller med, vilket trams om rättigheterna.

Ama de casa sa...

Haha! Jag tänkte genast på dig när jag såg att Aftonbladet skulle sända matchen. Förstår att du blev glad!
Och seger på det också - en härlig måndag!

Ditte sa...

Ja, inte var det direkt spel på hög nivå, men en vinst är ju en vinst. Och kul att matchen sändes överhuvudtaget.

En glad måndag har jag haft även utan fotbollen. Är på resa till Göteborg med vänner i bokklubben och här har vi haft bokprat, restautrangbesök och en del annat under eftermiddagen.
Och glada var vi att SJ tog oss utan krångel från ett regningt Stockholm till ett "bara mulet" Göteborg.

Steve sa...

Hoppet lever för Sverige. Hoppet om en fortsatt sommar verkar dock vara ute.

Anki sa...

Nu såg jag inte matchen, men det var ju bra att de vann!
Nu tycker till och med jag att det räcker med regn! 70 mm på mindre än en vecka var välbehövligt, men som sagt - nu räcker det!

Susanne sa...

Ja fyyy viken gråtrist idag.

Biggeros.blogg.se sa...

Om nu vädret var grått och trist så vad det tur att du kunde skåda matchen mellan Vitryssland och Sverige. Även om matchen var dålig så blev resultatet desto bättre🤗🤗

Eva Trillian sa...

Tur att fotboll finns och kan väga upp för vädret ;)