måndag 11 september 2017

Glad måndag

Kan (som vanligt) inte låta bli att lägga upp tre bilder som visserligen gör mig glad, men jag är inte säker på att ni blir lika glad som jag;-)

Regnbåge


Regn har vi ju fått tillräckligt av den här sommaren/hösten, åtminstone i vissa delar av Sverige och i stor-Stockholm. Konstigt nog har Täby varit ganska så förskonat från rikliga regnmängder trots att det varit mestadels grått. Men efter några droppar då och då har det förvånansvärt ofta dykt upp regnbågar ändå. Å regnbågar blir jag glad av. Bilderna är tagna igår kväll.

Marulk

Den här bilden tog jag idag. För ovanlighetens skull låg den här marulken inte i fiskdisken hos den lokala ICA utan i kyldisken hos Melanders Fisk. Har aldrig förstått att en så god fisk kan se så fruktansvärt ful ut. Och den där palsternackan som var minst 25 centimeter lång visar vilket stort gap den har. Sådana vyer gör mig glad, då de är ett bevis på att personalen har humor:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

21 kommentarer:

Days by Johanna sa...

Regnbågar gillar man alltid, det blir man alltid glad av och se :)

Haha fisken är verkligen ful, men humor och personalen uppskattas.

Haha ja det har tillkommit nya saker på brevlådan nu, så nu måste jag fotografera det vid tillfälle.

Haha ja jag ser skyltar överallt nu haha, och vill ju såklart ha en röd tråd i varje inlägg.

FREEDOMtravel sa...

Haha, älskar bilden från Melanders! Regnbåge fotade jag också igår i marinan (ja vi är hemma nu). Kommer blogga om resan och sista stoppet några dagar till dock ... ;)

Days by Johanna sa...

Haha ja ibland behöver man ladda upp så. Ja Erik mobbar mig för jag skaffat mig en tantrabatt så får leva upp till det ryktet haha :P

Ja och på onsdag är det nytt derby, Helsingborg kommer till Arenan, tycker nästan synd om dem, de är nykomlingar i år, de lär bli chockade av den brandgula väggen! :)

Olga T sa...

Ha ha ha! Tack för att jag fick skratta lite. Älskar den firren :)))

Emma, Sol som sol? sa...

Marulk är väldigt gott men jag gillar inte det spanska namnet på den fisken (rape). Ibland brukar de i fiskdisken skojsa till det och lägga en annan fisk eller bläckfisk i gapet. Och det är verkligen gigantiskt! Mest gap på den där fisken.

Där vi bodde förut i Sverige kunde vi ofta se nästan hela regnbågar, ofta två eller till och med tre. Din första bild gillade jag lite extra, två bågar i en!

Hade ju nästan varit lite extra kul om du fotat en regnbåslax eller -forell i stället ... Fast de är ju inte lika gapiga, förstås.

Men det hade blivit en glad tråd i regnbågens alla färger!

nalta norrland sa...

Har knappt sett någon regnbåge i sommar, blir oxå glad då jag ser regnbåge, känns som en belöning efter det regniga tråkvädret.

Ful fisk, stort gap... har aldrig ätit en sådan.

Annette sa...

Din fisk är ju ännu fulare än mina - och dessutom betydligt mer mordisk i blick och gap ;) Hjälp, vilka tänder!

nalta norrland sa...

18 grader varmt??? Så varmt har vi icke haft sedan typ 2016 ;-)

Carita Liljendahl sa...

Härliga bilder! Men marulken ser allt lite skräckinjagande ut :-)

Ditte sa...

Visst är det fint med regnbågar och första bilden fick du till extra bra. DEt finns två bågar i den. Fin vinkel också på husen. V
Visst har det regnat, men jag har ju haft en del jobb utsocknes och har då haft soliga dagar. Men vi har suttit ute på balkonen och ätit fler gånger i sommar än förra. (Har antecknat...)Men visst kom sommaren av sig.

Marulksbilden är superläcker. Och visst har de humor hos Melanders. En rktigt ful fisk är det. Hemma har jag aldrig tillagat den men ätit den hos vänner och på resturang. Och den är verkligen god.

Tack för dina glada måndagsfoton med texte till.

PS Min lilla kantarellsmörgås blev bra och med kompletterande trattisar som utfyllnad så blev jag nästan mätt.

Susjos sa...

Tjusiga regnbågar, det blir man glad av, och marulken är ju gigantisk, och inte speciellt söt heller...men den är alltså god att äta?!
SV: javisst var det en snygg färg på Majas sele, hehe.... och du har så rätt...en resa måste bokas för pengarna! Kram!

Steve sa...

Regnbågarna gillar jag, men det var en ovanligt ful fisk du stött på.

Åke sa...

Och du är påpasslig med kameran såklart :) Huset känner jag igen och med regnbågen riktigt vackert! Den där fisken har jag aldrig provat att smaka...

Geddfish ♥ sa...

Tack för roliga glada måndagsbilder, gillar humor 💙 marulken är ju förskräcklig, men kul arrangerat!

Ama de casa sa...

Visst är det fint med regnbågar! Snyggt fångat av dig :-)

Marulk är min absoluta favoritfisk. Knappt några ben alls, supergod smak och fast kött :-) Fast vacker är den ju inte...

Anni sa...

Tack för gapskrattet - vilken gigantisk och ful fisk den där marulken är!

Anki sa...

Jovisst blir även jag glad åt dina bilder! Härliga bilder på regnbågen och de vackra molnen ... och en härlig bild på en riktig fuling!

Anita Malta sa...

Vilka härliga regnbågsbilder!! Klart man blir glad av att titta på dem men sen blir man ju nästan lite skraj ;-) Hahaa.. vilket gap och ja, det är också en Gladbild på sitt lite speciella sätt.

Tack för dina kommentarer och för att du vill ha mig kvar där i högerspalten trots att det blir sådär konsigt ibland. Men det var också lite roligt att "ta plats" med tanke på att jag fick en del kommentarer från de som finns på din lista :-) Som jag skrev till Steve vet jag nu när det blir sådär men inte varför. Om jag väljer att ha en så kallad "Utvald bild" som hamnar ovanför rubriken så blir den enormt stor här hos dig och Steve. Kommer naturligtvis inte att använda fler utvalda bilder.
Ligger lite efter i mina kommentarer inte bara hos dig men det är lite mycket nu eftersom vi åker till Malaysia på torsdag. Vi stannar i fem veckor, åker hem och vänder för att sen flyga till Sverige och hämta Fanny :-)

KajsaLisa sa...

Svaret på varför man inte skall rensa sin egen fisk, tappar bara aptiten. Snygg regnbåge, hade en också i Söndags men ingen kamera på mig.

Mias Mix sa...

Fantastiskt fin regnbåge. Första bilden är extra läcker med vinkeln och huset. Snyggt jobbat! Marulk är otroligt gott och väldigt ful ☺ Butiker med humor gillas 👍

Husbilen-Ellen sa...

Sista tiden har det blivit en del fina regnbågar, men jag har inte lika bra fiskhandlare som du!