onsdag 30 augusti 2017

En matig onsdagsblandning


Cliff Barnes hamburgare. Nej, det var ingen chokladsås som dränkte brödet utan BBQ-sås. Kollegan L var inte imponerad över burgaren.


Jag valde brisket (oxbringa) som var lika kall och smaklös som stripsen och coleslawen. Dessutom var coleslawen tillagad på helt fel sätt.

22,4 grader, strålande sol – en kombo som nästan krävde en lunch utomhus. Favokollegan Yvonne, jag och sju personer till valde Cliff Barnes, en restaurang som jag många gånger har skrivit positiva inlägg om. För ett år slutade restaurangen med lunchservering, men lovade återkomma till sommaren 2017. Okej då, hela juli var det stängt, och den här veckan är den sista lunchveckan.

Ingen större förlust
Kan väl säga som så att det är ingen större förlust att ”Cliffan” slutar med sina luncher. Krogen har gått ned sig ordentligt. I stället för delikata kött- och fiskrätter samt en varierad salladsbuffé för en hundring får man idag bland annat välja mellan olika hamburgare och brisket (oxbringa) på en soggy levainbrödsskiva för 125 kronor.

L’Incontro

L'Incontro öppnar snart igen. Stället ligger vid Vanadisplan. YESSSSSSS:-)

Ungefär ett år efter att Stockholms bästa pastarestaurang l’Incontro fick stänga sin lunchrestaurang är Zarah och hennes man på G igen. I mindre skala visserligen, men ändå. Det finns hopp. Nästa måndag får ni som bor i närheten av Vanadisplan gärna invadera stället. Träffade ”herr l’incontro” idag och det var ett otroligt kärt återseende:-)

Nöden har ingen lag

Skriker bebisen så är det bara att gå ner på knä gräva fram en burk med barnmat och mata barnet med en lång sked direkt vid busshållplatsen.. Coolt tyckte jag, för så hade en mamma troligen inte gjort.

PS. Troligen inget inlägg imorgon, då jag är på vift - om den inte regnar 35 millimeter vill säga. DS.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Måste säga att jag reagerade över Dina fördomar då det gäller mammor och mata barn. Vet ju inte hur det är i 08a land men jag vet ju hur det funkar i Norrland... fast här har vi ju inga busshållplatser ;-)

Trist att lunchen blev en besvikelse. Konstigt att ett bra matställe sunkade ner sig så totalt.

Emma, Sol som sol? sa...

Hmmmmm ... ska man vända på det så kanske en mamma inte hade hamnat i det läget. :)

I dag har ni banne mig haft bättre väder än vad vi har hat det. Har det varit mer än 22 grader skulle jag bli rätt häpen... OK, jag blir visst rätt häpen för som mest var det tydligen 27 grader men det måste ha varit de fem minutrarna som solen spräckte igenom de tjocka molnen och isar ned mig. Jag FRYSER! Sitter och funderar på strumpor eller till och med raggsockor!

Meta sa...

Det blir inte alltid som man tänkt sig med mat och sånt på ställena nu för tiden många besvikelser har jag upplevt i sommar. Bästa maten får jag nog laga hemma tror jag. Nog är det ju bra att livet förändras till det bättre inom vissa områden som barnmatning osv.......Hoppas bara att inte all matning sker så. Lite bordsvett måste man väl kunna kräva att de lär barnen. Jaha nu var det ett rejält uppehåll här hos mig men nu är jag igång igen även om det inte är var dag som det görs inlägg. Ska nog bli bättre var det lider. Än bor jag på kolonin och det blir ju mörkare för var dag som går på kvällen så då är datorn ett bra grepp att ta sig an.
Ha det gott mitt i veckan
Kram Meta

Ditte sa...

Trist att Cliffan inte längre åller måttet vad gäller luncherna. Ska då inte går dit. Har passerat L´incontro per buss och sett att något varit på G. Så hoppas jag nu får chansen att prova restaurangen.

Vad gäller pappan och maten så känner jag igen mig, helt klart. Med, egna döttrar, tvillingar som inte var hungriga smtidigt,trots att vi försökte ha bestämda tider hände det då och då. Och på resande fot var vi ofta och då stämde ju inte tidszonerna och det blev lite knasigt me ddygnet.
Även med barnbarnen, när de var under året, har det hänt mig att de både fått mat på gående och stillastående fot.
Flexibilitet gillas.
Bra fångad bid!

Geddfish ♥ sa...

Att mata barnet med en barnmatsburk på en busshållplats, det var tummen ner, dålig hyfs.
Men superbt fångat av dig!
Synd på lunchen, för det är ändå kul att äta tillsammans ibland. Lunchar jag ute, blir det alltid räksallad eller räkmacka. Här hemma gjorde jag kycklingfärsröra med massa gottigott i.
Nöjd och belåten sätter jag på nattmössan.

Ama de casa sa...

Ha! Nu såg jag en lökring på första bilden i alla fall - garanterat! :-)

Trist att Cliffan har gått ned sig sådär, men TACK för att du redde ut för mig vad det är jag har ätit flera gånger. Oxbringa är gott, men jag har inte vetat vad brisket har varit för nåt förrän nu :-D

Hoppas du får en fin dag och nåt härligt viftande i solsken :-)

KajsaLisa sa...

Tack, tur att du skrev det här Akkurat kör bara Fredagsluncher och Cliff Barnes som du talat väl om var ett av alternativen i morgon. Sen skall det sluta regna vid ettiden i morgon men helgarderade klädseln så du inte behöver avsluta mitt i allt det goda. Jag håller tummarna.

FREEDOMtravel sa...

Hamburgare äter jag sällan, men någon enstaka gång som lunch på restaurang Krubb bredvid mitt jobb. Fast då blir det oftast halloumiburgare ;)

Steve sa...

Tacka vet jag halloumiburgare.

Jag har blivit en fena på att mata med lång sked sedan Liv kom in i mitt liv.

Tråkigt med Cliff Barnes, men desto roligare då med l’Incontro.

Anki sa...

Trist när lunchen inte blir vad man förväntat sig ... bra att snart ha ett bättre val att gå till :)
Är barnet hungrigt så är det ... men kanske hade jag valt en annan plats än busshållplatsen för lite käk :)
Fin bild på far och barn fick du i alla fall!

Anita Malta sa...

Här var det matigt igen och bilderna är det minsann inget fel på men som du vet, inte min typ av mat. Den här gången tydligen inte er heller, lite tråkigt när man inte får vad man förväntar men ärligt alltså, det ser inte gott ut :-)

Då får vi hoppas att L'Incontro kommer att bli till belåtenhet vilket jag knappast tvivlar på.

Sista bilden tycker jag är riktigt bra. En vardagsbild, fast jag vet inte om jag tror att en mamma inte hade gjort likadant, det beror ju en del på mamman :)Carita sa...

Det var en präktig burgare!
Fin situationsbild av mannen som matar barnet.

Susjos sa...

Asch då, trist att Cliff Barnes inte levererade, vi drack bara drinkar när vi var där sist!
Hade bokat in surströmming med väninnan ikväll i Sumpan (tack vare ditt tips!),men hon avbokade det tidigare i veckan, och tur var väl det, för jag var sååå trött efter konferensen och den sena natten igår kväll, så jag var tacksam att få åka hem och vila istället idag, men jag bara måste få till det med en surströmmingsmiddag senare i höst i alla fall....
Antar att du fått smaka surströmming ikväll!

Anni sa...

Konstiga fördomar du har? Klart att en mamma också kan mata barnet vid en busshållplats! Dock med byxorna uppdragna ...

Men jag blir väldigt nyfiken på hur du tycker att en coleslaw ska göras och hur den på bilden var gjord! Jag tycker såklart att den jag gör är godast! :-)

Geddfish ♥ sa...

PS. Grannen har en Renault Megan. Ingen svensk bil alls ;) sin dy gissade på ;)
Ha en fin dag, här skiner solen! /Gerd

Shannara sa...

Haha... jag är nog inte som de mammor du känner... hade nog barnmatsburkar och skedar undanstoppade i både bilen och väskor tills milo var fem-sex år... nu är det kex, nötter och choklad istället. 🙃

Trist på er lunchmat... ni kunde lika gärna gått till donken låter det som.

Eva Trillian sa...

Tänker skriva en kommentar om den där "chokladsåsen" ... men läser de andra kommentarerna och uppfattar alla kommentarer om pappan som matar barnet och/eller ditt påstående om att en mamma inte gjort så *S* Skrattar gott år Emmas kommentar "en mamma hade inte hamnat i det läget". Ärligt talat tror jag inte det har någon betydelse vad någon av oss tycker. Det är bebisarna som regerar :)

Annette sa...

Jodå, så kan nog mammor också göra :) När min väninna fick barn i tjugoårsåldern, och vi åkte kors och tvärs på olika utflykter och annat, då brukade hon värma vällingflaskan till deras bebis framför varmluftsfläkten i bilen. Och de där skedarna är väldigt bra för att nå ned i barnmatsbrukarna och dessutom mjuka för barnets mun.

Hamburgaren och oxbringan såg mycket godare ut på bilderna än de tydligen var.

Förresten, har du ändrat i inställningarna så att man slipper klicka i femtioelva olika symboler för att få godkänd kommentar? Det tackar jag verkligen för! Så skönt att slippa ta sig förbi det momentet.

Anders W sa...

Varmt, kallt eller smaklöst syns inte på bilderna. Ser smaskigt ut!!!