söndag 27 augusti 2017

Skyltsöndag #120

Under den gångna veckan som för ovanlighetens skull den här sommaren innehöll flera soliga och fina dagar har jag faktiskt inte tagit många bilder, inte ens foton på skyltar. Försöker ju alltid att få till ”veckofärska” bilder, så det blev nästan lite panik igår. Okej, att leta i arkivet var ju också en möjlighet förstås, men ett besök på den lokala loppisen och en snabbvisit i Täby Centrum räddade mig från att gräva i mina osorterade mappar med nästan 50 000 foton. Enjoy!


Sådana här skyltar gillar jag faktiskt inte, men vet att många är förtjusta i dom. Kunde dock inte låta bli att skratta då många skor för många betyder total lycka.


Den här skylten satt uppsatt på en baklucka. Vet inte om jag tycker att den är fyndig eller om jag helt enkelt inte förstår den;-)


Ja tänk att H&M har kommit så långt att företaget förutom hemmet kan bygga om kvinnor, män och barn. Lägg också märke till att det uppenbarligen inte är så lätt med engelskan. "Ladies" är ju liiiite finare än "Women", men för män räcker det med "Men" och inte med "Gentlemen. Dessutom betyder "We are still open" att butiken inte har stängt än. Ja, jag vet att det är jobbigt med en språkpolis, men jag är faktiskt aningen trött på alla engelskspråkiga skyltar överallt, speciellt sådana som är "fel".


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

KajsaLisa sa...

HJa ha, gillar andra bilden. Kul när folk tänker baklänges. Sen är det inget fel att använda arkivet, det bevisar bara att man har ett intressant arkiv.
Eftersom du klagar på sommarvädret så sparade jag andra Norrtäljeinlägget till din skyltsöndag, det innehåller givetvis en massa skyltar också.
Obs även om du inte orkar läsa hela inlägget så missa inte den sista skylten. Lägger upp och länkar nu.

Kolonilotta sa...

För att bara varit ute en snabbis så fick du ju med jätte bra skyltar. Älskar HM's skylt! *asgarv*! Pinsamt så det räcker....!

FREEDOMtravel sa...

Jag gillar den där med "vi köper dina pengar", lite bakvänd och lurig på nåt vis ;)

Geddfish ♥ sa...

Jaa, det finns många livsstilar, var och en blir salig på sin tro = första skylten.
Andra skylten var lurig. Inte så rolig, men den fastnade.
Jag kan också störa mig på de engelskskrivna skyltarna. Alla i vårt land är inte flerspråkiga. Stör mig på Lindex och deras Fittingroom ;) haha.
Toppenskyltat, så där på stört!

Eva Trillian sa...

Den andra skylten är ju riktigt fyndig :)

Emma, Sol som sol? sa...

Jag fattar inte ... Är inte HM svenskt? Misstänker att det där är från Täby C så varför en skylt helt på engelska? Här står det spanska på skyltarna. Så varför engelska i Sverige?

Ska man vara riktigt petig:
Ladies - Damer, Men - Män och Kids - Ungar. Det sjunker i samhällsklasserna alltså. Borde stått Women - Men - Children. Eller vänta, det borde det inte alls ha stått. Dam, Herr och Barn brukar det väl stå?

Språkpolisa på du!

nalta norrland sa...

Helt rätt beslut att icke köpa Blot, för finns det något tristare än en tråkig deckare som aldrig blir direkt intressant?

nalta norrland sa...

Språkfelspoliser är vi väl lite till mans (heter det möjligtvis kvinns?)

HM som svenskt företag i Sverige borde väl använda det svenska språket.

Ditte sa...

Tycker du lyckades bar med skyltar från närområdet och varierande sådana. Kul med lite tankearbete.
Och det finns en röd tråd tycker jag, nåja snarare svartvit.
Skylt ett där skor kan vara lycka för många. Eller något annat materiellt. Men var och en blir ju salig i sin tro.
Tvåan var ite klurig och tänkvärd och kan nog tolkas på olika sätt. Och att köpa pengar har jag inte funderat så mycket på, men växlar man så köper man ju pengar och betalar med pengar (Kort, Swish eller liknande) Men att erhålla något kan ju vara att köpa.
Trean. Även den med svartvita inslag och lite rött. Och visst är det tröttsamt med engelskan i svenskan. Och kul att H&M förtfarande är öppna- undrar för vad. Vad gäller "ladies" så är det ju lite finare än women. Och står det ladies borde det också stått gentlemen. Och sedan ett slangord- Kids. Säkert en reklammakare som kontruerat detta.

Steve sa...

Det är jobbigt att vara skyltjägare ser jag.

Husbilen-Ellen sa...

Mer eller mindre svåra skyltar att förstå. Här på ön handlar de mesta skyltarna om lamm och lammskinn. Dessutom har vi sett en del skyltar med "Stängt"!

Klimakteriehäxan sa...

Fick inte tag i nån skylt denna gång. Håller med dig om den haltande engelskan!

Susjos sa...

Lite kluriga skyltar hittade du helt klart!
Gillade första skylten och alla skor! Min schlagerväninnna är galen i skor!!! Å då pratar vi inte billiga Din sko-skor, nej det ska va Jimmy Choo eller helst Manolo Blahnik, just nu är hon i Madrid och har förstås letat upp butiken där!...Men även hon har gränser, de var för dyra de hon ville
ha...typ 8000kr.....

Åke sa...

Jag fastnar för andra skylten! Här får man tänka till :) Härligt budskap :) Jag har en liknelse: En bardomskarat till mig sedan 51 år tillbaka, Sven-Olov han har tryckt upp ett visit kort med HD över hela bilden och undertill står: Köper och byter allt inom MC. (OBS han säljer aldrig något) I somras på en loppis fann jag en gammal motorcykeltank, gissa hur glad han vart då han fick tvätta av den :) Det visade sig vara en från 30 talet... Ett par år sedan jag besökte honom... tänk vad skyltar jag ska finna ;)

Carita Liljendahl sa...

Den första skylten gillar jag mycket.
För hur jag än försökt tänka så där, och VET att det är så, har det tagit ÅR att börja våga, att åter TRO på sig själv.