tisdag 29 augusti 2017

Weekly photo challenge: Vecka 35 – ”Läser”

Veckans fotoutmaning hos Sanna är ”Läser”. Även till det temat hade jag kunnat lägga upp hur många bilder som helst. Väljer dock att visa er tre nytagna ”irl-foton” istället.


Här ser ni några av böckerna jag läst den här sommaren. Imorgon när jag ska gå på lunchdejt med favokollegan Yvonne byter hälften av bokhögen ägare. Som ni vet byter vi böcker med varandra. När hon är klar med dom återvinns de på mitt jobb så att även andra kan läsa dom. Perfekt!


Den här boken läser jag just nu ”Vågspel” av Ann Rosman. Har kommit till sida 378 av 477. Är inte bra på bokrecensioner, men kan säga som så att om man gillar historia, segling, djupdykning, landskapsbeskrivningar av Hebriderna, några nära-döden-upplevelser och ett åtminstone för mig "konstigt" slut så läs den. Dock inte den bästa deckaren jag läst kan jag säga. Den var alldeles för långrandig för min smak.


Som ni ser läser jag fortfarande ”riktiga” böcker. Har liksom inte kommit till varken ljud- eller e-böcker - än. Tror inte heller att den här tjejen läser en e-bok på sin mobil. Skulle tro att hon läser en uppdatering på Facebook eller en spellista.


Sanna har uppfunnit Weekly photo challenge.

Fler lästa bidrag hittar ni här.

22 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jag slår ju verkligen slag för eboksläsaren! Så otroligt smidigt och läsupplevelsen är densamma, tro't eller ej. Det går inte att jämföra med att läsa i en platta eller på dator.

Det värsta är att sitter man offentligt med huvudet så där som tjejen gör så tror nog folk att man sitter och surfar eller liknande. Så vill jag ju inte uppfattas. Jag LÄSER ju en BOK!

Men å andra sidan så kanske folk inte bryr sig om vad jag egentligen gör ... De sitter med sina ansikten i sina egna mobilen och kanske läser en bok eller tidning. :D

Stare Ström sa...

Är också hopplöst omodern och vill ha en riktig bok i min hand!

Geddfish ♥ sa...

Suveräna bilder igen! Alltså tjejen, med näsan djupt i mobilen, är bara så läcker! Vilken hopkrupen ställning, det bådar ont i axlar och nacke med tiden. Men så är ungdomen, det är normalt.
Helt klart kollar hon sociala medier.

Jag har läst e-böcker på plattan, men la av, tyckte en riktig bok var bättre. Jag ska dock testa ljudbok, kan vara smart på resa.

Ditte sa...

Jag vill också helst hålla i en bok och bläddra-Har en del böcker nerladdade och inlästa för i vissa situationer är det smidigare. Men att läsa på en platta gillar jag inte. Skulle jag resa och vara borta länge så är det ett bra komplement och smidigt, men då lyssnar jag hellre med en bra uppläsare.
Tpppenbilder och en fin tolkning av temat.
Och att nästan alla är försjunkna i mobiler visar du också med den här toppenbilden.
Idag har ju folk svårt att gå utan att krocka för att de tittar. Tror inte det är böcker som läses...

Perfekt att byta böcker och det gör vi i den okklubb jag är med också. Både byter och lånar av varandra och väldigt trelvigt har vi men mat och dryck som extar tilltugg.

Byblixtra sa...

Vi har också en bokhylla på jobbet där vi kan lämna böcker så att fler kan läsa dem. Jag föredrar också böcker men gillar även att lyssna på ljudböcker för då kan man göra annat medan man lyssnar.

Annette sa...

Så det handlar om Hebriderna i den boken också. Jag kan förstå att platsen lockar som plats i en deckare, med tanke på hur det ser ut och är där, enligt google. Jag har inte varit där än, men vill dit och ta med kameran. Jag läste ut Coffin Road av Peter May i går, och den utspelar sig också där.

nalta norrland sa...

Böcker ska läsas som bok ifall nån är intresserad av vad jag tycker ;-)

Å Yes jag är en bakåtsträvare då det gäller bokläsning :)

Maria sa...

Jag gillade verkligen Rosmans böcker men just Vågspel tyckte jag var aningen för långtråkig......
Jag läser både riktiga böcker och e-böcker samt lyssnar på ljudböcker. Var sak har sin tid liksom :-)

Klimakteriehäxan sa...

Tjejen som läser i sin mobil är väl den vanligaste, mest tidstypiska bilden av modern läsning, tror jag. Rosman ligger i min olästa hög ... men jag läser en jättespännande sak nu, det fick bli en selfie!!!

Anonym sa...

Fantastiskt "razzi"-foto! Ett av de bästa bland dina många.
Tjejen är ett epitome (symbol) av dagens ungdomar.

Ruth i Virginia

Anki sa...

Perfekt att göra som ni gör .- byta böcker och sen låta andra ta del av dem! Jag vill också ha riktiga böcker och inte någon e-bok!
Kanonbild på tjejen!

Ama de casa sa...

Hmm... Om du har kommit till sidan 378 av 477, hur kan du då veta att det är ett konstigt slut? Tjuvläser du slutet, eller? ;-)

Själv läser jag en hel del e-böcker nuförtiden. Enklare (lättare) att ha med sig många böcker då när man ska ut på en längre resa. Dock är det svårt att läsa såna i solljus, så jag har med mig lite vanliga böcker också :-)

Steve sa...

Somliga böcker/författare är det ett vågspel att ta sig an.

KajsaLisa sa...

Jag föredrar också pappersböcker även om folk som läser på mobilen kan bli bra på bild. Den passar bra in på temat hon ser fokuserad ut även om hon inte läser en e-bok

Days by Johanna sa...

Böcker skall läsas i bokform tycker jag! :)

Ja det känns skönt att jag äntligen har mitt drömjobb! så härligt.

Ja ofta är de flesta barn med funktionsnedsöttning duktiga och intressreade av musik, bild och drama. Därför har vi en hel del sånt på schemat, för det kan alla vara duktiga på oavsett förutsättningar :)

Susanne ❤️ sa...

Underbara bilder och ann rosman går inte att jämföra med böckerna av Rönning o stilton, vilka var bland dom bästa jag läst ! men dock bättre än Läckbergs böcker jag provat ;)
Däremot hittade jag en bok av Robert Galbraith "the cuckoos calling" en pseudonym av J.K Rowling och deckare även den i min smak :) Har du läst den ??
Tack för att du är med ! och Tack för länken
KRAM

Anonym sa...

Har försökt..... Men jag kan inte läsa böcker på plattan. Det ska vara en bok att hålla i.

Carita Liljendahl sa...

Just det! Många läser allt, eller mycket, på mobilen i dag :-)

Anni sa...

Jag har laddat ner massor av e-böcker till min mobil. Så skönt att alltid ha en bok med sig om man får en stunds över eller måste vänta på något/någon. Dagens Nyheter ger bort gratis e-böcker till fasta prenumeranter, så jag har inte betalat ett öre.

Bevare mig väl sa...

Ann Rosman är historisk i sin samtid ....
nu har jag läst :-)

Musikanta sa...

Tack för recensionen. Ska INTE läsa den boken. Jag läser bara riktiga böcker - orkar inte med att lyssna.
Kram

Eva Trillian sa...

Gillar bokmärket :) och att era böcker far runt till fler. Bra naturval, bland annat :)
Ljudböcker är inget jag kommer att gå över helt till, inte e-böcker heller, men de har sina ljusa stunder. Pappersböcker är dock, för mig, "riktiga" böcker. For ever and ever!