fredag 4 augusti 2017

Då och nu

Som de flesta av er vet älskar jag fotboll, både dam- och herrfotboll. Måste dock ärligt säga att jag för sisådär 10 till 20 år sedan absolut föredrog att kolla herrmästerskap på tv. Damernas spel var alldeles för tråkigt, långsamt, otekniskt och inte ett dugg tv-vänligt. Detta sagt av mig som faktiskt spelat själv.

Euro 2017 – dam-EM
Men Euro 2017 var kvalitetsmässigt det bästa mästerskapet jag sett. Att utöka antalet lag till 16 var ett lyckodrag. Fem av lagen hade aldrig deltagit i stora mästerskap, däribland överraskningsnationen Österrike. Har aldrig sett en nykomling spela så taktiskt klokt och kyligt. Alpnationen är kvar för att stanna i toppen, helt klart.

Några iakttagelser
- Som gammal målis tittar jag alltid lite extra på målvakterna, och där har kvalitén höjts väsentligt. Men speciellt hörnor är fortfarande ett stort problem, vilket ju är logiskt då kvinnliga målvakter för det mesta är kortare än manliga, och målburen har samma höjd.

-Vissa domare var en mardröm, speciellt den urusla ukrainskan i gårdagens match mellan Danmark och Österrike. Varför envisas UEFA och FIFA med att anlita kvinnliga domare som inte håller måttet? Förtjänar inte damlagen att dömas av de bästa domarna även om man måste ta in manliga domare?

- Frankrike är alltid upphaussat och floppar som på beställning. England når heller aldrig hela vägen fram. Å Sverige åkte ut redan efter gruppspelet. En stor besvikelse!

- Nästan alla spelare hade antingen hästsvans eller toffs. Minns bara tre spelare med kort hår.

Tror nog att Holland på hemmaplan kommer att slå Danmark i finalen. Och Holland har spelat otroligt bra hittills.

PS. De dagsfärska bilderna har inte direkt något med inlägget att göra. Men det har ju regnat ganska häftigt i Nederländerna också under Euro 2017. Dessutom är det ju inte helt fel med en dubbel regnbåge så här i Pride tider i Stockholm.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Tänkte också på Pride när jag såg dina fina regnbågar.
Tack för din analys. För egen del har jag inte spelat så mycket fotboll men alltid varit intresserad och har ena dottern som spelat en del och även dömt på juniornivå. (Hemskt hur föräldrar kan betet sig...)
Håller helt med om denna bedrövliga domare fråm Ukraina och har läst hos bloggvännen Bosse att han också var riktigt f-d- på att sådant kan få förekomma. Undrar hur ansvariga tänker.
Österrike kommer tillbaka. Kul att Danmark och nederländerna spelar final och jag är nog benägen att hålla med dig om att Nederländerna kan ta hem det hela. Men Danmark kommer att kämpa.
Jätteroligt att få ta del av din kunskap här på fotbolla och analysområdet. Stort tack.

Days by Johanna sa...

Ja du vet ju att jag håller mig dig, vi har ju redan avlöst detta tidigare :) Ja domaren igår mellan österrike och danmark var ju bara så kass. :) Tror med nederländerna tar hem det på söndag.

Javisst är han fin vår lille kille, det gjorde vi bra hihi

haha ja spam brukar jag radera utan läsa, men mina ögon fastna där av någon anledning och då var jag tvungen ge ett öppet svar till honom :)

precis, Hugo kommer få kläder även om jag handlar till mig själv. Var faktiskt på Emporia i Malmö idag och shoppade, så nu fick jag hem massor med plagg till mig själv. Och jag shoppade lite i Ystad när vi var där i början av veckan med :)

Emma, Sol som sol? sa...

Eftersom jag är helt och totalt ointresserad av fotboll så njuter jag bara av den vackra regnbågen. Eller de, snarare. Roligt när man nästan får en hel båge, man kan nästan ana kittlarna fyllda med guld!

Geddfish ♥ sa...

Jo, jag såg en glimt av glada danskar på TV igår, det är väl så långt mitt fotbollskunnande sträcker sig.
Intressant att läsa dina iakttagelser och ditt kunnande, dock!

Vacker regnbåge, som passade bra i dessa Pridetider. Annars så rensar jag gärna rökt regnbåge, det är mums fillibabba, det.

Monica sa...

Nej tar inte illa upp men det var just det
som hände när jag hade Norton så min tillit
är nu lika med noll.
Får hålla mej till fb.
Fin regnbåge och regnet behövdes även om det
inte var mycket.
Ha det bra

Steve sa...

Jag instämmer till fullo i din analys av EM.
Det där med spelarnas frisyrer, hästsvans eller tofs, har jag dock inte noterat lika nogsamt som du.

nalta norrland sa...

Har noll att tillägga då det gäller fotboll och tror på att Din analys stämmer :)

svar Jag åt en baguette med kyckling & curryröra på ett café till lunch, kände av magen typ en timme efter det jag ätit å var dösjuk i ett halvt dygn.

Annette sa...

När det gäller den analysen får jag helt enkelt lita på dig, jag kan ingenting om fotboll. Litet kul att du lägger märke till frisyrerna, där är jag litet mera med ;) Jag hoppas att du får rätt om Holland, jag tänker överraska Patrik med att prata fotboll och nämna att jag tror på Holland i finalen, då får han något att fundera på :) Snygga och passande foton, kanske inte till fotbollen men till Pridetiderna i Sthlm.

Åke sa...

Jagar inte fått se en enda regnbåge i sommar, tack! Fotbollen ja, den har ökat i kvalité, dock har jag inte sett en minut ens på detta mästerskap... man får skämmas...

Carita Liljendahl sa...

Intressanta reflektioner, speciellt om målvakterna.
Jag hejade på Sverige förstås men nu är det Danmark som gäller - vilken överraskning om dom kunde vinna!

Anders W sa...

Inget större fotbollsintresse men gillar regnbågar, i alla fall om de inte kopplas till Pride.

Eva Trillian sa...

Läckert med två regnbågar - vilket jag gillar oavsett vad de kopplas till ;)