måndag 1 augusti 2016

Helgbilden – Pride Parade

Att det var Pridefest i Stockholm förra veckan har väl ingen undgått, åtminstone inte i huvudstaden. Veckan avslutades traditionellt med Prideparaden som startade vid Kungsholms torg och slutade i Pride Park på Östermalms IP. Ditte har också rapporterat om paraden. Fast hon såg den i strålande solsken. Så kolla hennes gärna hennes inlägg. Själv hade jag ett aningen annorlunda ”äventyr”…

Vattenkanon

Ser ni den här grejen? Den ser ju verkligen oskyldig ut, eller hur?! Men det var den abolut inte. Långt därifrån. Det var nämligen en vattenkanon, en riktig sådan kan jag tala om för er. Sekunder efter att jag tagit bilden satte den igång. Det var inte bara jag som träffades... Hela jag kändes som en dränkt katt. Inte nog med det. Som på en given signal satte nämligen samtidigt också en tropisk regnskur igång. Jamen, man tackar… Den totalt värdelösa regnponchon som maken insisterade att jag skulle ta med mig var till ingen nytta alls. Tur att det var ändå 23 grader i luften…


Blöta bröst och blött hår var bara förnamnet.Höjdarna var med. Både Moderatledaren Kinberg Batra och statsministerns visade sig. Som ni ser var statsministern utrustad med ett paraply, vilket inte Batra var.


Sista bilden är till dig Steve. Vet ju att du har jobbat inom Kriminalvården och att du satt igång debatten om ADHD hos fångar redan 2001. För bara några dagar sedan resulterade bland annat din utredning i ett beslut att i framtiden testa fångar om de har olika diagnoser. Grattis Steve! Så hima kul att ditt ”livsverk” 15 år senare gav resultat och även uppmärksammades i P4!

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.


22 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg Du att även ‎Ebba Busch Thor deltog,
tydligen var det stor % anhängare som lämnade partiet på grund av pride deltagandet. Galet.

Vatten i all form borde ju hålla sig från hängivna bloggare.

cat sa...

Fina paradbilder! Tänk att du lyckades få med sådana kända politiker. Fast det där med vattenkanonen kändes inte så kul, för tänk om ens nya och dyra kamera plötsligt blev dränkt, (här tänker jag på min egen då förstås). Grattis till ert första skyfall på länge :-)

KajsaLisa sa...

Färgglatt och kändistätt, perfekt skildring, själv missade jag det.

Geddfish ♥ sa...

Det var välan synd på vädrets makter. Borde vara undantagstillstånd på dylika arrangemang. Men bilderna blev fina ändå, färgglada som sig bör och rena och klara ;)
Snyggt jobbat ♥

Ditte sa...

Härliga helgbilder från denna Prideparad. Tack för länken!
Ja, du hade det vått om öronen och inte bara där vad jag kan se.
Vettenkanonen sprutade strax före där jag stod så jag blev inte blöt. Det blev jag däremot förra året och kameran också...
Du lyckades få med ett par partiledare men där jag stod passade SÄPO på att blockera så jag ifck bara med fötterna och det är liksom inte samma sak.
Men bra att vi fick med lite olika bilder.
Anna Kindberg Batra ser ju glad ut utan paraply men statsministern har inte fått upp mungiporna än. Han kämpar med paraplyet...
Vad roligt för Steve att det nu händer något med det han utrett för länge sedan. Jag minns att även AnnBritt Grunewald, fängelsedirektör på Österåker 1978- 1997, tagit upp detta med interner och ADHD och man räknade med att så många som 50% av de intagna männen hade ADHD eller andra neuropsykiatriska funktionshinder. Men vad som sedan hände vet jag inte. Jag var på fortbildningsdagar som ordnades på Österåkerom detta i slutet av 80-talet och som AnnBritt Grunewald höll i.
Men jag vet inte vad som gjordes och har nu genom din länk läst i kapp en del av det Steve skrivit i frågan och ska se om jag kan hitta programmet i P4. Tack för denna info!
Och Steves envishet har gett resultat och det är glädjande men vilken tid det tagit. (Har själv inom skolans värld arbetat mycket med ADHD och neurpsykiatriska funktionshinder)
Har också läst i DN där man tagit upp ADHD i flera artiklar.


Steve sa...

Jo, man tackar som får vara med i ett hörn av Prideparaden.

Annette sa...

Intressant om det du skriver om kriminalvården. Har man inte haft koll tidigare på om de intagna har någon diagnos..? Tänk att det skall ta så lång tid som 15 år innan det någon lyft fram får något gensvar. Byråkrati ett nötskal.

Vattenkanonen, vad var syftet med den? Att höja stämningen? Jag hade inte velat få massa vatten på mig, och inte på kameran :o

nalta norrland sa...

Är inte SÅ politiskt insatt, har väl åsikter... speciellt inom kommunpolitiken ;-) men läste eller hörde på tv om att kd tappat väljare sympatisörer eftersom ‎Ebba Busch Thor deltagit i Pride vilket strider mot deras tro (?) vilket är ju fruktansvärt galet.

Jag mötte Mona Sahlin en gång på Arlanda, hejjade eftersom hon var välbekant... kom dock inte på vem hon var förrän nån dag senare då hon plötsligt var på tv :)

Ama de casa sa...

Vattenkanonen verkade mer vara som ett sabotage tycker jag. Det räcker väl med det man allt som oftast får uppifrån?

Härliga bilder, tåget såg glatt ut och kul att Steves utredning blev så uppmärksammad!
:-)

Ama de casa sa...

Haha! Ibland märker jag helt klart att jag börjar bli (är!) en gammal, gnällig kärring. Sabotage med vattenkanon... För ett "antal år sedan" skulle jag bara ha tyckt att den var rolig :-)

FREEDOMtravel sa...

Kul med paraden och färgglada fina bilder, men när jag hör det där med vattenkanonen... Det enda jag tänker är: tänk om man får sin kamera eller mobiltelefon blöt och förstörd!!?

Comsi comsa sa...Det var inte lite regn som kom där ett tag, trodde faktiskt pridetåget skulle få sig en simtur. :D)

Kanonbilder har du tagit.

Kram ♥

Veiken sa...

Prideparader är ack så viktiga, men det är synd att dom bahövs. Det blir en riktig färgklick på stan! :)

Days by Johanna sa...

Så härliga bilder

Biggeros sa...

Härliga bilder även om det var blött. Du lyckades även fånga de politiska profilerna med och utan paraply:))

Kolonilotta sa...

En riktig tuttfest! ;)
Härliga färger som alltid.
Tyvärr var jag för trött för att ta mig in det här året. Är därför extra tacksam för dina och Dittes fina bilder.

Anki sa...

Häftiga bilder ... tack för reportaget för oss som inte var där! Hm... varför vattenkanon? Tror ju knappast deltagarna i Pridefestivalen är så våldsamma av sig...

Stare Ström sa...

Oj, så blöt parad! Vi har prideparad till helgen. Hoppas på bättre väder då.

Ulla Maria sa...

Härligt färgglada bilder som känns soliga trots vätan. Så glad och pigg har jag sällan sätt Batra. Alltid kul när folk samlas under trivsamma och positiva former.

Eva Trillian sa...

Varför vattenkanon? För att alla som månat om att sminka sig och klä sig för paraden ska se likvärdigt dränkta ut? Jag hade inte varit road!
Pride-paraden gillar jag däremot. Inte att de behövs. Men att vi har dem - för att vi kan och vill (och behöver) - för det är det inte alla länder som har/törs/får!

Helen sa...

Vilken grej alltså och fina bilder! Jag har knappt sett en enda parad i hela mitt liv, varken Pride eller nå't annat. Jo, förresten, när vi var barn ordnade barnens dag en parad i vår lilla stad med barnensdagsprinsessan i spetsen :)

Husbilen-Ellen sa...

Färgsprakande och glatt om än med alvarlig underton.