måndag 15 augusti 2016

Helgbilden – Strandvägen

I lördags lekte maken och jag återigen turist på hemmaplan. Vädret var ju helt perfekt – soligt och 23 grader. Tänker visa er den mest ”lyxiga” delen av promenaden som ägde rum på Stockholms paradgata Strandvägen på Östermalm. Gatan går mellan Nybroviken och Ladugårdslandsviken . Den är cirka en kilometer lång med exklusiva stenhus från förra sekelskiftet. Alltså om ni är sugna på en ”liten” bostadsrätt på 286 kvadratmeter med sju rum så är det bara att hosta upp 45 000 000 miljoner kronor. Månadshyran är dessutom löjligt låg – endast 8 629 kronor.


Här vid Kajpromenaden ligger det många husbåtar i dubbla led. Undrar hur ägarna i den andra båten tar sig i land. Hoppa över till grannen och sedan upp på kajen eller...


Ställplatsen för husbilar och vanliga fordon. I bakgrunden ser ni några pampiga hus. Husbilsägarna har alltså en fantastisk utsikt fram- och bakåt.


Gröna Lund, Stockholms Liseberg sett från Strandvägen.


Några fler pampiga och överdådiga hus att beundra. På Strandvägen bor bland annat Leif Silbersky, Jan Malmsjö, Henning Sjöström, Carl Johan de Geer och Anders Wall.


Strandvägen sett från andra hållet.


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Så här tänkte jag angående mitt blogginlägg imorgon: fotbollsmatchen mellan Brasiliens och Sveriges damer börjar klockan 18:00. Matchen lär pågå i minst 90 minuter, eventuellt längre. Alltså blir det ett sent inlägg, speciellt om vädret är bra också. Eller så blir det inget inlägg alls;-) Om vädret däremot är dåligt satsar jag på ett tidigt inlägg. Hoppas ni hängde med här;-) DS.

33 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Vilket vacker väder! Då blir ju allt lite vackrare :)

nalta norrland sa...

Hänger med hur Du än bestämmer Dig för :)

Gillar färgen på båten på sista bilden :)

Inte alls tokigt att stå så där parkerad med husbil,
kanske är husbil bättre än husvagn...

Får jag fråga varför Du tackade nej till operation?
Har Du alltid värk oavbrutet eller kommer den å går?

Soligt å varmt väder... det var länge sedan.

Comsi comsa sa...Vilka toppen bilder, tycker jag känner igen mig. :-)

Henning Sjöström mötte jag varje morgon då jag bodde på Skeppargatan, för väldigt länge sedan. :D)

Kram ♥

Helen sa...

Det är vackert där ni gick fram och i det fina vädret blev det ännu bättre!

Annette sa...

Vilka vackra bilder! Fantastiska färger! Skönt att se att du fångat litet mer av sommaren i dina bilder, i dag har det känts som höst och jag satte till slut på varmluftspumpen, annars hade jag väl frusit ihjäl.

Jag blir nyfiken på den ljusa byggnaden där det är röda markiser och röda blommor i blomlådor på flera våningar. Det ser ju ut som om samma person har ansvar för hela byggnaden. Med tanke på kvm-priserna är väl det omöjligt..? Kan det vara ett företag som ansvarar för hela byggnaden kanske?

Idel herrar på den gatan, och så Aviciis studio som en skön kontrast :)

Ps. Och så här mycket skulle jag inte kunnat kommentera på Instagram, där hade det blivit ett "gilla" ;)

Beppan sa...

Gillar de vackra husen längs strandvägen - men inte priserna för en bostadsrätt där. Oj så många spännande resor men kan få för den kostnaden....

Geddfish ♥ sa...

Inte nog med vackert väder och blå himmel, du har fått med väldigt vackra vita molntussar! Det är något att vara glad över. Ser så rent ut.

Jag hängde med i ditt slutliga resonemang, där. Klart man fångar vädret o.s.v. - jag är själv lite slö med blogg och vandringar, tids nog kommer regnet ;)

Ditte sa...

Vilken trevlig promenad! Och att gå längs Strandvägen är alltid trevligt och nära till vatten. Månag vackra hus med fina detaljer och utsmyckningar.
Jättefina bilder från ett vackert Stockholm.
Vad gäller Henning Sjöström så tror jag han avled för några år sedan, men hans fru bor säkert kvar.

När jag går här fastnar jag ofta ett tag på "Svenskt Tenn", rena rama konst och designutställningen.

Jga hängde med inför morgondagen och matchen i fotboll ser jag fram emot.

KajsaLisa sa...

Visst är husen vackra och fina blöder fick du till. 45 miljoner och 288 kvadrat. Man skulle ju kunna köpa bostadsrätter sätta in väggar och göra om den till bostadsrättsförening :)

Kolonilotta sa...

Nu fick du till riktigt bra bilder av den "finare" delen av vår stad måste jag säga. Och visst bjöd lördagen på underbart väder! Än så länge är det klarblå himmel ute idag. Men så är ju klockan iofs bara 05.3å så allt kan ju hända. Menjag hoppas naturligtvis att den fortsätter på samma sätt så ni får en fin dag ute idag och kan avsluta med fotbollen hemma i soffan.

Anki sa...

Tack för promenaden och för alla vackra, somriga bilder från din stad! Strandvägen har många tjusiga hus, men jag skulle nog hellre använda pengarna till annat - men det är klart, har man såå mycket pengar så har man väl råd med det ändå :)
Hm... nu tror jag du vill locka oss till en tur med husbilen ... ser onekligen lockande ut.
Hoppas du får fortsätta njuta av sommaren ett tag till ... och fotbollen i kväll - ja, den ska även jag titta på :)

betty-NZ sa...

What lovely things to see at the sea! The sky is so bright and warm and your photos are wonderful!

Unknown sa...

Pampigt värre! och soligt
/Kiki

Ama de casa sa...

Leif S bodde på samma hotell som vi på Bahamas i slutet på 60-talet, och Henning åkte vi kanottur med på Sri Lanka i början av 80. Haha! Vilka Lassiesar va? Och jag verkar gilla att semestra med advokater... ;-)

Tack för att du "klargjorde" det där med dagens inlägg så jag slipper vara orolig ;-)

cat sa...

Härliga vyer över huvudstaden! Visst är det kul att hemestra som det ju så skämtsamt heter, när man semestrar hemmavid.
Förstår att du gillar färgen på båten i sista bilden :-)

Ama de casa sa...

PS: Har alltid tyckt att husbilar är väldigt dyra, men man kan ju se dom som en "billig" variant för ett boende på Strandvägen :-)

Marina sa...

Tja, varför inte en liten lägenhet där, jag har sett reklamen och det är bara att kryssa i några siffror på en keno-lapp så händer det, eller nå´t...;)

Anita Malta sa...

Det finns verkligen många vackra och pampiga gamla hus på den "fina" gatan i huvudstaden. Fast 286 kvadrat och sju rum, kan det verkligen vara värt så många miljoner, speciellt med tanke på att man inte ens äger sin bostadsrätt !!! Men har man gott om pengar så kanske man inte bryr sig så mycket om såna små detaljer ;-)
Fina bilder har du tagit som visar hur det faktiskt ser ut i den här delen av stan och visst är det mysigt att bara går där och strosa utmed strandkajen och kika på båtarna en sommardag.
Gröna Lund har jag inte varit på sen jag vet inte hur många år. Tycker faktiskt att det skulle vara roligt att åka bergodalbana igen men det blir väl aldrig av. Besöken till Stockholm börjar bli väldigt glesa nu och lägenheten står där tom och öde ;-)
Bra att veta att blir det inget inlägg idag så vet jag varför. Kände faktiskt en gnutta oro när inget inlägg syntes under lördagen så det är bra att du förvarnar. Kram från Malta

nalta norrland sa...

svar
För hög smärttröskel är inte alltid bra - enligt min inte snygga läkare - eftersom man då väntar för länge å det kan bli komplikationer.

Jag har oxå rätt hög smärttröskel å sedan blir man ju van att ha ont,
jag ligger ju typ så där mellan 5 - 7 vanligtvis i smärta men det är ju det normala, värst gnäller jag då det blir outhärdligt trots värktabletter, käkar ju Citodon + Alvedon flera gånger dygnet.

Får jag fråga vad Du jobbar med?
Yes jag är vetgirig... inte nyfiken ;-)

Jag hoppas Du får en bra tisdag :)

Steve sa...

En härlig turistdag i vackra och livfulla kvarter. Men, jag väljer att bo var på Getingstorp.

Mias Mix sa...

Då hoppas jag på inget inlägg ;) Vilket betyder fint väder hos er och förlängning på matchen :) Menn föresten, vill absolut inte ha förlägning, vi sitter och kollar nu och blir upphämtade om en och en halv timme. Sverige blir ju rejält utspelade men försvarar sig bra än så länge.
Heja Sverige!
Och underbara bilder från din helg!

Susjos sa...

Å Sverige är vidare till final!!!!! Heeelt otroligt!!! Missade matchen, men sista straffen har visats några gånger nu på TV!
Kul att jag också har foton från vår fina stad idag, nästan på Strandvägen...fast inte riktigt!

Susanne sa...

Hoppas att vi kan få ett gäng sådana där härliga dagar innan det blir vinter.

Anonym sa...

Underbara, tjusiga Stockholm!
Finns det en annan stad som Stockholm?
Dina foton är H Ä R L I G A !
När man bor där, tänker man inte så mycket
på vilken pårla Stockholm är.

Ruth i Virginia

Annette sa...

Till och med jag, som alltid hör prat om sport här hemma, men inte är särskilt insatt själv, gläds för tjejernas skull :)

Det får mig att minnas mitt andra möte med min svärfar... Jag och Patrik och Patriks syster var på middag hos honom när diskussionen kom upp om sponsring av damsport. Min svärfar tyckte att det var riktigt att damsporten fick mindre sponsring än männen, eftersom damerna inte var bra :o Hans andra möte med sin blivande svärdotter blev minnesvärt kan jag lova, jag är inte den som är tyst i ett sådant läge. Det var däremot de andra, ovana att säga emot honom tror jag. Det slutade med att han muttrade "jahadu, jaha, mhm, mhm, tycker du det du" och att Patriks syster kom igång ordentligt och stöttade mina åsikter. Med åren har han nog lärt sig att Patrik har en fru som inte är tyst och vän, men jag tror att han gillar mig ändå ;) Och med åren har han nog ändrat inställning till sponsring av damsporten, med tanke på alla framgångar i olika sporter från vårt lilla land.

Svar: Monogrammet är svårt att se, det är på kudden bakom Shelly, så din IQ är det inget fel på, snarare skärpan i bilden ;)

Ama de casa sa...

Har du firat hela natten nu? :-D

cat sa...

Gult är extremt svårt att fota och som Anki påpekar, svårast av det gula är smörblommor. Det är därför det blir en utmaning varje gång :-)

nalta norrland sa...

Jo Du det finns mycket jag vill veta ;-) jag är som sagt vetgirig å Du om man inte frågar får man ju ingenting veta :)

Håll tummarna ikväll vid halv 7,
jag å Frost ska på Doggis, BHK å jag hoppas på att slippa regn.

Anni sa...

Så klokt att njuta av sommarvädret, idag är ju det finska lågtrycket över oss. Tänk att jag helt missade damfotbollen!?!
Strandvägen är sagolikt vacker, både utsikten och husen. Vilka fantastiska portuppgångar där finns! Det var på den tiden då man brydde sig om detaljer och inte bara ritade lådor i datorn.

Carita Liljendahl sa...

Härligt att se att någon har haft fint väder, här har det mest regnat och varit ruggigt.
Fina fasader där också!

Meta sa...

Stockholm är en helt underbar stad att gå och njuta av solen i. Det gör jg med ibland nä jag är där. fast mest på Tyresö då där dotter bor.
Heja duktiga tjejer kul att de vann nu håller även jag tummarna det är nåt nytt det där med damerna de behöver allt stöd de kan få för att ta sig ända fram...
Ha en fin mitt i veckan
Kram Meta

FREEDOMtravel sa...

Där står ju husbilarna finfint :) Pampig del av Stockholm!

Stare Ström sa...

Det där var riktigt sommar-Stockholm! Härliga bilder.

svar:Jag tycker också att ungen var sötare som nykläckt!