onsdag 10 augusti 2016

Kaffelek

Idag frös jag faktiskt, på riktigt alltså. Senast det hände var väl sisådär för två månader sedan. När man fryser ska man värma sig på ett eller annat sätt. Jag valde att först ta en värmande cappuccino på café alter ego tillsammans med favo kollegorna Yvonne, Bosse och Pär. Den cappun fick vi vänta på i 30 minuter, vilket kan anses vara i längsta laget. Men när man besöker ett café mitt under lunchrusningen får man nog skylla sig själv.

Cappu nummer 2


Några timmar senare tog maken sin första och jag min andra cappuccino på favo caféet Coffee Corner i Täby Centrum. Där hade barristan gjort en tolvtaggare eller en krabba, beroende på från vilket håll man tittade på koppen. Maken såg en elefant alternativt en insekt liggandes på ryggen.

”Station art”

Ja, och mellan besöket i stan och Täby upptäckte jag dessutom en drake inne på Östra Station. Maken tycker dock att kaffet föreställer en cowboy sett bakifrån. Å nej, det var absolut inte jag som spillde ut kaffet på golvet för att få en kul figur. Det gjorde någon annan åt mig. H*n blev 30 kronor fattigare, jag en rolig bild rikare.

PS. Pia Sundhage har fortfarande ett jobb att gå till, åtminstone tills på fredag då Sveriges fotbollsdamer möter USA i en kvartsfinal. Måste kännas aningen konstigt för henne, då USA är hennes gamla landslag. DS.

27 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Tänk att något som ser så gott ut kan smaka så illa...! 😵

Imorgon avtar äntligen blåsten!
Men värmen hade gott kunnat stanna kvar ett tag till tycker jag.

Olga T sa...

Ja, idag är det en frysdag. Sockarna är på :( Cappuccino lät gott! Tänk vad h*n som spillde ut kaffet fryser.
SV: Apropå seglingen är jag mycket imponerad över att du visste att det var laserbåtar! Hade jag aldrig hört talas om innan.
Sen så får du väl vara nyfiken ngn dag till!

Monica sa...

Ser en elak mun en näsa som håller på att
gå av och ett öga;-)
Tyckte det var riktigt skönt ute i morse
även vovvarna njöt vi är ju inga älskare
av hettan.
Ha en bra kväll.

Ditte sa...

Ser att du varit i mina gamla trakter, på min gamla gata och slagit runt på en cappuchino. Men väl lång väntetid. Men är det lunchtid i Stocholm så är det. Och den såg ju fin ut. Hoppas dessutom den var varm.
Trevligt att träffa "favokollegorna". Helt klart! PÅ cappon i Täby ser ja först en tolvtaggare och krabban kommer fram efetr hand.
I sista bilden med kaffet i vacker formation på golvet kan jag nog också se en cowboy bakifrån. Förstår att det ligger en del jobb bakom detta.

Vad gäller Pia S så känns det og märkligt att möta ett land vars lag man lettt till två OS guld...

KajsaLisa sa...

Tycker det ser ut som en bläckfisk. Gå in på något trendigt kafé i Vasastan där alla sitter och är ängsliga för att inte hänga med.
Sen säger du till Barristan.
"Jag vill ha en Octopuccino."
"En vaddå."
"En cappuccino med bläckfisk, va hänger ni inte med alls här."

Grattis du har skapat en ny trend och du kommer att få läsa om hur man skapar perfekta bläckfiskar av skummad grädde vid sin egna köksö i SVDs Söndagsbilaga.

Geddfish ♥ sa...

Cappuccino i all ära, jag kan göra det här hemma också i min Dolce Gusto, men jag föredrar Zoega's i Moccamaster. Dock får jag inga roliga budskap i den ;)

Sista bilden, superfrän! Som de andra skriver, du startar en trend!

Shannara sa...

Det här med kaffe... jag försöker lära mej att dricka det. Kan få i mej en kopp ibland... Jag har kommit så långt så att jag kan sträcka mej till att de sär kalla cappuccinosarna från starbucks som finns på typ ica smakar gott iaf. 😉😉😉

Men din drake du fann är iaf cool. ☺

Biggeros sa...

Det kan jag nog oxå förstå att Sundhagen kommer att känna sig i en liten knepig situation 😉😉Vi håller nu tummarna för det svenska damlaget👍👍Kaffe är aldrig fel en kall sommardag=))

Shannara sa...

Svar: Förra veckan var Sylvia hos mej med sina barn och den här veckan for ja med de små till huvudstaden. ☺

Sista bilden i inlägget är inte Desireé utan min systers dotter (familjehemsbarn hos dem sen tre år snart) Esmeralda.

Steve sa...

Det är spännande stunder för dig och masken när ni dricker kaffe m t p allt ni "ser".

Anki sa...

Trevligt med fikastunder tillsammans med gamla kollegor - översta koppen ... absolut en bläckfisk!
Den nedersta ... en ryttare till häst i full fart!

Ama de casa sa...

Vilka härliga kaffekonstverk! :-) Skulle inte ha nåt emot en sån där kopp - outspilld - just nu :-)

Hanneles bokparadis sa...

+9 grader och regn, då får man frysa

Hanneles bokparadis sa...

(jag låter bli att visa bild på golvet när barnbarnen ätit lunch här :)

Hannele sa...

(åj, du har inte aktiverat... kan inte se min fina profilbild :(

Eva Trillian sa...

:) Lite som att titta på moln och se figurer ;) de finns över allt - figurerna alltså, inte molnen ;)

Anita Malta sa...

De är duktiga de som skapar dessa mönster på cappucccinos, de skulle bara veta vad många vi är som studerar och fantiserar om dem ;-) Tycker den första ser ut som en bläckfisk med jättehuvud och den andra likadan fast upp och ner :-D
Tycker det skulle kännas jättepinsamt om det vore jag som spillde en stor pöl på det offentliga golvet men vad ska man göra. Nu räcker inte min fanatsi så långt så här tidigt på morgonen men färgerna påminner lite om ett höstlöv.
Svar: Ja, det var verkligen roligt att få träffa Susjos, en jättetrevlig, glad och pigg tjej som jag hoppas att du också får tillfälle att träffa. Lite synd att hon redan är på väg hem..

Anita Malta sa...

...men sjutton också, nu har det ju blivit så där konstigt stort i sidopanelen igen. Fattar inte hur det kommer sig men ska försöka fixa det så snabbt det bara går, annars får du ta bort mig från listan. Kram/Anita

nalta norrland sa...

Jaa usch nu är det höst å kyligt som attan, inte kul.
Fortfarande plusgrader, men nu lär det inte dröja länge innan vi har 0 gradigt nattetid, + 3 vid midnatt.

Nej tyvärr, jag hoppade av hundträningen igår, motivationen fanns icke.
Men det blir ju fler onsdagar... än har jag inte gett upp fullständigt.

Comsi comsa sa...


Elefant är det i första bilden och sen är det ett vatten-äventyrs-djur i den andra bilden. Det som ligger på golven är en sann dinosaurie... .D))

Sätt på dig en kofta vettja! :D)

Kram ♥

Ulla Maria sa...

Här kunde man avläsa 7,5 grader på termometern igår natt samtidigt som det också var friska nordanvindar som spädde på i avkylande riktning. En kollega till mig skulle på uppladdning-inför-helgens-bröllop-kräftskiva för att visa upp det Bohuslänska skärgårdslivet för en mängd tillresta australiensiska bröllopsgäster. Antagligen tycker besökarna att lovikavantar och toppluva skulle vara mer passande klädsel än kräfthatt och haklapp.

Eftersom jag är förtjust i bilder som dyker upp gillar jag självklart dina foton. Kan se både draken och cowboyen i kaffespillet. Kanske ett nytt sätt att spå - häll ut en mugg kaffe och skåda vad som väntar. :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Vad säger din man när du stannar och fotar det andra lämnat kvar på marken eller golvet? Tänker på sista bilden och på ditt inlägg tidigare i år, det som var rätt så illamående. :D

Fast han är väl van. :)

Amina sa...

Haha vilken rolig pitch för en blogg. Här får man verkligen vara kreativ!

Hanneles bokparadis sa...

(när du kommenterar hos mej får du se även din egen profilbild i kommetarer - här ser man inget)

Mias Mix sa...

Har blivit lite kallare hemma har jag förstått. Här är det 10 grader på morgonen och 27-28 på dagen. Tänk vad kul man kan ha med en kopp kaffe :) Absolut en drake där på gatan.

cat sa...

I den cappuccinon ser jag en tokig eremitkräfta ;-)

Anders W sa...

Kaffe kan tydligen vara både konst och konstigt! Passar din blogg ;-)