söndag 28 augusti 2016

Skyltsöndag #68


Som ni ser så har jag skärpt mig med dagens bidrag till Skyltsöndag, vilket kan bero på att det är grått ute och endast är 15 grader. Däremot hade inte Claes-Göran ryckt upp sig. Fyra veckor med samma skyltar bidrar inte till ett godkänt bloggfoder direkt. Men lugnt, jag har hittat några godbitar ändå. Enjoy!


Pågående reklamkampanj för Vårdguiden. Tycker affischerna är ganska roliga, bara man inte ringer 4064 i stället för 1177.


Glada fötter vill ju alla ha. Tycker dock att skylten är könsdiskriminerande, då den utan tvekan endast riktar sig till kvinnor.


Varsågoda! Chicken nuggets med chokladsås. Yuck, för båda om ni frågar mig. Tillsammans eller separat


Ett utmärkt förslag tycker jag! En låda för mobiler i viloläge.


Om det finns en Johannes Mindre borde det rimligtvis finnas en Johannes Större och/eller Längre också.


Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


23 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Jag tror väl kanske att den där dipsåsen är salsa barbacoa? Skulle inte tacka nej. Chokladsås är också gott. Fast kanske inte till kyckling ;-)

Jag älskar att jag har så många ställen i Stockholm. Johannes kyrka, ja massor av saker är mina där! Att jag hade nåt mindre visste jag inte, dock :-D

KajsaLisa sa...

Håller med om att första kan vara förvirrande, kanske busschauffören gått utbildning i första hjälpen och svarar på 4044 :)
Mobillådor borde vi ha fler av.

KajsaLisa sa...

Just det, gömde tala om, jag hittade en copycat till Claes Göran på Västerlånggatan.

Stare Ström sa...

Kyckling med chokladpudding låter som en annorlunda och kreativ maträtt...

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, du e då för jäkla underbar. Tack för glada skyltar (👣) 🤗

Kram ❤

Meta sa...

Den där lådan för mobiler har jag sagt att jag ska ha till min familj när tonåringarna kommer hihi. Undrar om de klarar det. Härliga skyltar. Här har vi busväder så jag har ingen lust till nåt just nu. Får försöka rycka upp mig till nästa vecka Har samlat lite på lager.
Ha en bra början på veckan
kram Meta

Mias Mix sa...

Tror nog inte det är chokladsås utan nån annan sås men skulle inte vilja ha det i alla fall. Sån där mobil-låda har vi i köket! Suveränt. Dessutom hittar jag alltid min telefon nu eftersom jag alltid lägger den där :)
Att fotsalongen är för kvinnor, är det för att den är rosa?? Tror nog män tycker rosa är helt ok i vårt moderna samhälle ;)

Du verkar ha varit på en rolig surströmmingsfest och fontänen i gårdagens inlägg är jätteläcker. ser ut som små figurer som dansar i den.
Ha en jättefin vecka!!

Ditte sa...

Tack för uppiggande och bra skyltning! Och rolig!
Dessutom kan man tolka vissa skyltar lite "fritt".
Undrar också om Johannes kommer i olika storlekar...
Kanske dags att se efter. Vra et tag sedan jag var i dessa kvarter.

Moha sa...

Moha

Välkommen! Tack och lite om mig själv! Hej på er!

Först vill jag börja med att hälsa er alla nya läsare välkomna till min värld. Det glädjer mig att få dela med mig av min vardag till er.

Jag vill också passa på att säga Tack, tack, Tack - för alla positiva kommentarer. Som ni säkert har läst så vill jag vara en förebild för HELA mänskligheten och dela med mig av mig själv.

Dom senaste dagarna så har jag levt i en bubbla och jag förstår inte vad som riktigt har hänt. Det är bara roligt och jag är överlycklig.

Jag är bara mig själv, öppen, ärligt och en hel del kärlek. Min resa har varit upp och ner - det är inte alltid lätt att leva med en funktionsvariation med personliga assistenter men jag är jag och mitt liv ser ut såhär. Ni som är nya vet inte heller att jag har skrivit en bok. Synlig fast osynlig - en dotters tankar om sina "pappor" - heter den.
frikraftenstext.blogg.se

Jag kommer att använda denna blogg till att skriva löpande texter och/eller dikter om mina upplevelser, tankar & känslor.. Denna blogg är privat men ni kan läsa, gråta och skratta för er själva. Kärlek till er! /Frikraft. Tittar gärna in.

Hemsida: http://frikraftenstext.blogg.se

nalta norrland sa...

Hejja Dig så duktig Du är på att finna roliga skyltar.

Geddfish ♥ sa...

Bästa blandningen!
Helt suveräna skyltar. Ett helt knippe! Wow.

Ha en bra start på nya veckan!

cat sa...

Håller med dig fullt ut vad gäller nuggets och chokladsås. Chokladsåsen kanske jag kunde tänka mig till glass, men nuggets äter jag inte.
Nu tycker jag nästa att du får ge dig ut på jakt efter den större Johannes ;-)
Kan tänka mig att en stor andel människor faktiskt skulle ringa 4064. Vet inte om det där var en så lyckad skyltning.

Annette sa...

Kul skyltar i dag, även utan Claes-Göran :) Den som kommit fram till den översta tänkte nog inte så långt, eller så hade han/hon ingen som granskade utkastet. Usch för chicken nuggets, det vet man ju att det bara är det allra sämsta från kycklingen, som brosk och annat. Vissa brukar tycka att det är för dyrt med grönsaker och rena produkter, att det är billigare med halvfabrikat. Jag tror så här, man äter mindre annat skräp om man äter bra mat som mättar och ger den näring man behöver. Äter man falukorv och makaroner är nog risken större att man slutar i soppan, oj felskrivning, soffan menar jag, med en chipspåse än om man ätit en mättande köttbit.

Förresten, sade jag inte att du har sinne för detaljer? ;)
Såklart att du lade märke till figuren på dörren, du är ju expert på detaljerna! Vi hade knappt hunnit flytta in, och det fanns massor att ta itu med som var mer akut, förrän Patrik ställde sig i magasinet och sågade till två figurer till utedasset (som vi inte ens använder), en dam och en herre. Jag måste fråga honom vad det var som fick honom att känna att det var så prioriterat :)

Steve sa...

Som alltid, en härlig BP-mix.

Tredje året i Hjo sa...

Chicken-nuggets med chokladsås. Kanske skulle man prova. Nej, går jag till en hamburgerbar blir det nog en burgare av något slag. Sedan gillar jag kv. Johannes Mindre!

Emma, Sol som sol? sa...

Undrar inte om jag gillar bussens registreringsskylt bäst: DUE 821

Mannen min var på väg att göra en sådan där mobillåda till en julafton. Nu tror jag inte den behövdes för vi markerade på alla sätt att det är inte OK att sitta och pillra på dem hela tiden. Fotografering är ju en sak men allt det andra?

Anki sa...

Du hittar alltid kul skyltar - med eller utan Claes- Görans! Lådan för telefoner är verkligen en bra idé!

Husbilen-Ellen sa...

Du hittar fyndiga skyltar och kommentarer. Bussen var bra!

Anita Malta sa...

Ännu en söndag och kuliga skyltar att glädjas åt. Det var väldigt vad telefonnumren därhemma blivit korta, 1177, ja, och reklamen är ju lite rolig.

Glada fötter vill nog även män ha, du menar inte att skylten riktar sig till kvinnor för att den är ROSA !!! Hahaaa.. då stämmer det kanske att rosa inte är en färg utan en attityd, men den har du säkert hört förr ;-)

Hoppas snabbt över Burger King´s chokladsås med chicken nuggets :-D och gillar istället skarpt lådan för mobilen, kanske inte direkt lådan i sig men budskapet, busbra !!

Finns säkert både en större och längre Johannes kvarter men vilket jobb att ta reda på och om de finns så har man nog slösat bort lite av sin dyrbara tid i sökandet ;-)

Nu har du förvaltat Skyltsöndag hur länge då, iallafall över ett år !! I mitt tycke har Pumita uppfunnit den men nu är den väl i din ägo. Såg förresten att man skyltar även på instagram men det kanske du visste. Vem som förvaltar eller äger där har jag ingen aning om, känner mig inte så hemma på instagram (ännu :-D

Eva Trillian sa...

Det kanske ser ut som chokladsås ;) men är det verkligen det? Kanske är det inte bättre om det INTE är det ... men ändå ;)
Gillar 1177-"reklamen"!
Bra med en låda för "nallarna" - det har vi på jobbet. En del behöver den mer än andra!

Maria sa...

Har C-G tagit långsemester??!?
Undrar verkligen hur många som tror att ajajaj-numret är bytt - lite lurigt såg det allt ut!!
Du har ju fått reda på flera saker om mig som du inte visste - att jag bara varit gift i tre år och att jag är en siffernörd bl a men nu vågar jag ju knappt berätta att jag är tatuerad - men jag gör det ändå ;-)
Kram

Susanne ❤️ sa...

Underbara skyltar som vanligt ❤️
Bussen är hur bra reklam som helst men som sagt det finns nog dom som skulle bli förvirrade vilken nr som gällde haha eller så räknar dom med att alla vet helt enkelt;)

Nä rosa glada fötter vill väl alla ha ;) inte blå ledsna i alla fall
Nja skulle nog INTE ens testa :/ det känns nästan mer konstigt än surströmming ;)

Perfekt låda att ha hemma när man ska ha fest eller varför inte hela familjen så du lär dig umgås och prata :)

Gatunamn kan vara rätt lustiga , men det är värre med ortsnamn haha som att bo i Röven eller Balle Hur kan man ens döpa orter till det eller betydde det liksom fitja ngt helt annat från början ??? Balle är ju en stadi Danmark men det känns fel ändå haha ;)

Japp du ser vinglar iväg på tankar som man inte bör haha
Kram och tack för fin skyltning

Susjos sa...

Haha! En salig underbar blandning av skyltar. Håller med dig angående chicken nuggets och eller chokladsås..gillar inget av det!