torsdag 4 augusti 2016

Klotter eller inte

Maken och jag är sällen oense (vi bråkar inte mycket heller för den delen). Men ett ämne har vi totalt olika åsikter om och det är klotter och street art.

Nolltolerans
Täby har sedan flera år nolltolerans mot klotter. Det tar högst 24 timmar att få bort målningarna på väggar och dörrar. Men nu är det ju semestertider och exemplen nedan har hittills fått vara kvar i en vecka.
Budskap?
Kan inte låta bli att gilla dessa två texter, för de har ju faktiskt ett budskap, dessutom ett bra sådant med tanke på som händer i världen och Sverige just nu. Utöver det tycker jag att det var riktigt fyndigt att piffa upp en tråkig gångväg nära en ful byggarbetsplats. Ett nytt grepp helt enkelt. Maken håller inte alls med mig. Han är också bergsäker på att det är en tjej som sprayat dit texten. Oooops.

Vad tycker ni?

PS. Maken anser att Banksy är den enda street art konstnären som har ett existensberättigande. DS

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tycker om det där klottret, helt okey :) Allt positivt är bra.

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar inte vanligt slarvigt klotter, men de här två, på gråa tråkiga ställen, gick an. För de rena fina budskapens skull.

Jag hade en arbetskamrat AK (of Lidköping).

Eva Trillian sa...

Min mening är att det är skillnad mellan klotter och streetart/Graffiti. Kallad det vad man vill - inget slår Banksy!

Ditte sa...

Detta tycker inte jag är klotter utan det är tydligt skrivet och piggar upp dessa fula grå väggar. Och budskapet gillas!
Det är ju inga husväggar där texten finns.
Jag kan tänka mig att det är en tjej, men tanke på hur präntatd texten är och väldigt jämt och rakt textat.

FREEDOMtravel sa...

Det är ju trevliga texter, men jag tycker nog ändå att detta är klotter! Streetart (dvs målningar) gillar jag däremot, om det är på grå betongväggar!

Ama de casa sa...

Jag instämmer helt med FREEDOMtravel. Det där är helt klart klotter, även om det är fina budskap. Riktiga målningar kan dock verkligen piffa upp en tråkig miljö :-) I en sån målning får det ju gärna ingå texter av den här typen också.

Hanneles bokparadis sa...

när du får det där på din egen garagevägg eller på din egendom, så är det klotter och inget annat.

Comsi comsa sa...


Vi behöver verkligen kärleksfulla budskap idag.
Kram ❤

Hannele sa...

(dessutom är färgen ofta stulen)

Steve sa...

Jag gillar eg. inte klotter, men med såna budskap så sträcker sig min tolerans längre.
Jag menar, det är ju skillnad på klotter och klotter.

nalta norrland sa...

Löss, som vi människor kan drabbas av går icke på hund så Bullen & Frost är helt oskyldiga.
Löss tillhör ju inte dagis, förskola, skola utan följer med barnen... sedan Elin började 1an 2013 har lössen aldrig försvunnit,
hörde igår på Apoteket att många köper lusschampo å det verkar finnas i alla åldrar, tidigare var det ju ett småbarnsproblem, nu drabbas hela familjen.
Jag börjar bli både hysterisk och frustrerad.

Anita Malta sa...

Klotter gillar jag inte alls, blev så besviken när jag såg så mycket av det i Florens men det finns nog inte en stad i hela välden som inte klotter. När vi flyttade till Malta för 16 år sen fanns det inte men idag fast som tur är inte så mycket.
Det du visar ser jag som positiva budskap och det grå får lite färg. Inte alls fel och stör inte. Sen om det är en tjej eller kille som skrivit tycker jag känns svårt att tolka. Spontant tänkte jag kille och undrar vad det är i texterna som gör din man så bergsäker :-)

Ulla Maria sa...

Har själv en lite kluven inställning till klotter. Gillar det när det livar upp, känns passande, är välgjort, får mig att le eller tänka till men tycker det ser trist ut de gånger syftet mest verkar vara att ställa till förtret och i all hast pinka revir genom att spraya sin tag på så många väl synliga ställen som möjligt.

KajsaLisa sa...

Man kan ju ha åsikter om klotter, men budskapen var det inget fel på, genomtänkta.

Anki sa...

KLotter är en sak, streetart något helt annat ... och detta är nog klotter, men med kloka budskap!

Annette sa...

Bra budskap, och klottret (som jag ändå tycker att det är) längst ned har en fin komposition. Däremot tycker jag inte att det är snyggt, jag gillar riktig graffiti, som jag tycker kan vara väldigt snyggt och pigga upp en grå betongvägg. Jag håller med din man, killar som har ett behov av att göra ett avtryck brukar inte lämna budskap som är så mjuka.

Ps. Banksy är bra, men det finns många andra som också är bra :)

Husbilen-Ellen sa...

Tycker definitivt att man ska pigga upp det grå, men jag föredrar bilder framför texten.

Unknown sa...

Maken kan ha en poäng där...lite finess ska det väl vara bakom budskapet?
/kiki