fredag 19 augusti 2016

OS i Rio


Det är maken som upptäckte att föraren av den här bilen är ungefär lika begåvad som hans fru BP - vad gäller att parkera snett alltså.


En riktigt fräck parkering kan jag tycka, speciellt med tanke på att den vita Volvon står på platsen som man endast får nyttja i fem minuter. Alltså har föraren bråttom. Tror h*n blev inte glad när h*n inte kom ut med bilen.


Även den här gamla Volvon är parkerad, nästan inom parkeringsrutan. Här tyckte jag att registreringsskylten var ganska cool och dragkrokskyddet riktigt sött.

Måste medge att jag faktiskt inte har följt OS i år. Ja, damfotbollen undantaget då såklart. Har dock läst ikapp på olika nättidningar för att åtminstone ha lite koll på resultaten. Självklart så såg jag Usain Bolts lopp på 100 och 200 meter på Aftonbladet, som uppenbarligen har ett samarbete med Viasat.

Taekwondo
Kampsporter är inte min grej. Å då spelar det ingen roll om det är boxning, brottning eller taekwondo. Å när jag zappade mellan tv3 och tv10 igår (de enda kanaler vi har här hemma som visar OS) hamnade jag just i en taekwondo-fight mellan en svensk och en engelsk tjej som båda tyckte att det var roligt att sparka mot bröst och huvud. Vad är poängen liksom? Svenskan förlorade, brittiskan vann.

Brottning
Brottning är en sport som jag också ogillar intensivt. Tycker bara den är äcklig. Äckligare faktiskt när man tittar på herrar som fajtas, aningen mindre motbjudande när det gäller tjejer. Här lyckades jag se 29 sekunder av en match mellan en kinesiska och en svenska - Sofia Mattson. Den sistnämda fick kineskan på fall redan efter nämda 29 sekunder. Tur var väl det – för min del alltså. Men grattis till Sveriges åttonde OS-medalj. Brons verkar Sveriges grej i Rio. Hoppas på ett guld senare ikväll – Sverige-Tyskland i fotbollsfinalen.

PS. Som ni ser så har bilderna inte ett dugg med inlägget att göra. Men de har för en gångs skull en röd tråd – ja nästan då. Alla foton visar bilar. Hoppas att AMA klarar sig utan en papperspåse;-) DS.

19 kommentarer:

cat sa...

Vilka synnerligen urusla parkerare!

Ama de casa sa...

GAAAHH!!! Jösses... Det sprider sig! Är det du som har dragit med dig den spanska parkeringsstilen till Sverige!!??!? Måste hämta papperspåsen...

Ama de casa sa...

Sådärja! Nu har jag andningen under kontroll... :-)

Nu får vi heja ordentligt på tjejerna. Ja, dom som spelar fotboll, alltså. Vet du om finalen är ikväll? ;-)

Susjos sa...

Antar att du såg bronsmatchen...
Kanada vann va? Såg inte slutet...och nu mot jobbet!
PS. Jag är tyvärr bra på att parkera lite snett jag också....DS

Kolonilotta sa...

Jag skulle parkera minst lika illa med tanke på att jag inte har något körkort!

Vad gäller oss så följer jag också endast damfotbollen. Såg bronsmatchen nyss. Och Canada var ju fantastiska!!!
Om ett par timmar gäller det! Inte för att jag tror att vi har en chans till guldet. Men hoppas gör jag naturligtvis.
Dock skall jag jobba imorgon och måste upp 05.45. Så hela matchen kommer jag nog tyvärr inte orka se.


nalta norrland sa...

Att parkera rätt är ibland svårt ;-) beror säkert på hur bråttom det är å hur gott om parkeringsplatser... jag har ju sällan parkeringsproblem :)

Dock är det ju fri parkering å man får så hur som helst, var som helst, risken att polisen skulle dyka upp å ge parkeringsböter är obefintlig då vi icke har någon polis inom kommunen ;-)

Polis & Ambulans lyser med sin frånvaro.

Jaa hejja hejja på fotbollstjejerna, de har verkligen jobbat på bra.

Ditte sa...

Tack för ett uppiggande inlägg! Och jag uppskattar kreativiteten i parkeringen efter att ha titta på en del sådant, kreativitet alltså, på min resa i förra veckan.
Är själv bra på att fickparkera och hålla mig i rutan men ibland är dte trevligt att ta ut svängarna.
OS har jag följt en del. Simningarna förstås och där Sarah är helt outstanding. Tre inividuella medaljer! Strålande! Vilken insats! Fri idrott har jag sett en del av. Ville ju inte missa Usain Bolt.
Lite gymnastik har jag förstås sett och lite annat också...Men tiderna har gjort att det varit svårt att titta.
Och visst är det damernas OS! Medalj även i brottning!
Men en herre har i hästhoppning fått en silvermedalj. Bra, det också- Och herr Stenson i golf.
Håller nu tummarna hårt för ett guld i fotboll i kväll.
Bra hur som...Spännande!

Geddfish ♥ sa...

Vilka urusla parkeringar! Dem hade aldrig min make tillåtit mig att göra! Så du förstår, jag har gått i extra pedantisk bilskola under åren. Och det sitter i ;)

Gillar dina underhållande bilder.
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Brottning går egentligen ut på att byta svett med varandra, äckligt alltså :)

Monica sa...

Fickparkering är inte min starka sida men
jag är bättre än vad som visas här.
Dom var duktiga tjejerna och ett silver
är ju stort det också.
Ha en skön helg

Olga T sa...

Brottning: Instämmer

Comsi comsa sa...


Snart har vi förarlösa bilar och så får vi se om dessa blir bättre på att parkera... :D)

Kram ♥

Ama de casa sa...

Tjejerna inledde väldigt offensivt och med ett bra spel. Men vad hade Pia sagt åt dom i halvleksvilan? I början av andra syntes knappt en enda gul spelare på tyskornas planhalva...

Jag tycker ändå att tjejerna gjorde en helt strålande insats! Synd att dom inte vann ändå, trots att dom faktiskt gjorde flest mål ;-)

Det var den bästa match jag sett dom göra i detta OS. Kanske beroende på att det var den första jag såg? Men jag tyckte att det offensiva spelet inte motsvarade det jag läst om tidigare. Hittade till slut en spansk kanal som sände damfotbollen. Lite kul hur dom uttalade namnen - exempelvis Pia gick utmärkt, men Sundhage lät nästa som Sandwich :-)

Ja, där kom ett riktigt AMAtörutlåtande av gårdagens match :-D

Ha en härlig lördag!

Ama de casa sa...

PS: Dom tog sig efter den skrala inledningen av andra, tycker jag. Och den - för mig - oväntade reduceringen gjorde att dom fick en nytändning. Hoppet fanns där in i det sista :-)

Haha! Det här är nog det mesta jag "tyckt till", när det kommer till fotboll :-D

Steve sa...

En sån där härligt salig BP-röra igen.

Marina sa...

Tja, ett silver är väl helt ok det med! Förresten så blev det ju ett guld idag - i mountainbike, nästa nationalsport alltså...;)

Eva Trillian sa...

Alla kan parkera ;) men man måste koncentrera sig lite och, inte minst, bry sig om hur man står ... vilket de i dina bilder inte verkar göra!

Annette sa...

Det har inte varit så mycket sport på tv:n här hos oss i sommar som det brukar vara, Patrik har haft fullt upp med eget sportande och tävlande, och jag är inte så intresserad av att titta när jag inte förstår reglerna och bedömningarna. Men jag gläds förstås åt att det går bra för Sverige i en hel del, även hoppning. Ibland är det avkopplande att titta på sport, men brottning... nej, det går bara inte.

I november kommer en bok som jag skall läsa, om Frida Wallberg som knockades så svårt i boxning att hon aldrig kommer att bli bra. "Alltid lite till: om att slåss för sitt liv". Jag är helt ointresserad av boxning, men hennes öde berörde mig otroligt mycket när det hände. Jag förstår inte varför man utsätter sig för något liknande, särskilt inte med en femårig dotter hemma. Boken kanske kan ge några ledtrådar.

Anders W sa...

Håller med! Kul dragkroksskydd är det brist på! TAck!