onsdag 31 augusti 2016

Lunch, fotbollsspel och -tårta

Efter en riktig god lunch på Café Orion på Norrtullsgatan tillsammans med favo kollegan Yvonne hade jag en ”håltimme” till ett tårtkalas på mitt jobb. Då chefen Håkan hade vunnit fotbollstipset som vi knåpat ihop för damturneringen i OS, var han ”tvungen” att bjuda alla deltagare i tipset på tårta. Å så här såg den gigantiska prinsesstårtan ut.


Det var då en himla tur att lunchen bara bestod av en omelett med sallad;-) Tusen tack Håkan! Du är förlåten att du snuvade mig på segern med rätt resultat i bronsmatchen;-) Kul att kolla ditt och T:s hus i Spanien också:-)

Uppladdning

Uppvärming inför stundande fotbollsmtach. Precis samma rörelser som jag och mina lagkamrater gjorde på 1980-1990-talet.


Vad är då en lämplig uppladdning inför ett fotbollsorienterat tårtkalas? Jo, man sätter sig på en bänk i Vasaparken och kollar på skolelever som sparkar boll såklart. Vädret var helt underbart, så det var bara att njuta. Fick zooma in rejält och när jag redigerade bilderna såg jag att jag missat få med självaste bollen. Att den inte fastnade på bild måste bero på att den var rosa och gjord i plast och inte läder. Oooooops! Men i gengäld är det en liten lirare från Täby med, något som jag inte heller uppmärksammade när jag tog fotot;-) Gillar överraskningar!

Det ska böjas i tid


Den här lilla killen var ännu längre bort, därav den dåliga bildkvalitén. Där hade mormor/farmor insett att även målvakter ska böjas i tid. I minst 20 minuter sparkade hon bollen mot pojken som bara älskade att göra räddningar. Härligt att se, speciellt då jag själv var ungefär i barnets ålder när jag fick mina första lektioner av min pappa.

En perfekt uppladdning:-)15 kommentarer:

Ditte sa...

Trevligt , trevligt! Och jag kan glatt meddela att mitt yngsta barnbarn på snart tre år varit i träning hos mig i drygt ett år. (Han har egen läderboll.)
Även Max, sex år, tränar då och då. men han har många intressen förutom fotbollen som kanske kommer på tredje plats.

Vad trevligt med tårta! Och en fin tårta dessutom!Bra anpassad lunch där!

Att vara åskådare från "bänkside" är ju roligt och tänk vad man kan få se.
Du har lyckats bra med dokumentationen.
Gillade verkligen den sista bilden extra.

nalta norrland sa...

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli ;-)

Gillar verkligen bilden på tårtan :)

svar Absolut har Du rätt, jag mår sämre å får mer värk när det blir kyligare och lågtryck påverkar mig negativt.
Tänkte tanken varmt bad igår jag med, men då jag icke visste ifall jag skulle ta mig ur badkaret på egen hand så lät jag bli.
Dumt att bada då jag å Elin är ensam hemma,
blir ju skämmigt ifall vi måste tillkalla hjälp ;-)

LissenTo sa...

Vad kul att du fortfarande har kontakt med ditt gamla jobb

Comsi comsa sa...


Boll som boll ⚽ och du fick ju med en i allafall. Vi hade ett underbart väder idag.🤗

Godnattkram ❤

Ulla Maria sa...

Haha, det blev fotbollsbilder med bandystuk. Där ser i alla fall jag aldrig bollen. Gott med en väntan och uppladdning i fortsatt varmt väder. Här på västkusten har sommaren också dröjt sig kvar.

Självklart får du adressen så snart hemsidan är klar. Är glad och nöjd om det blir före årsskiftet. :-)

KajsaLisa sa...

Äsch, skit i det tekniska, den bilden är bara så jävla bra, jättesnyggt komponerad. Men är du inte nöjd så testa den i svartvitt.

Ama de casa sa...

Jag trodde först att den där blåa plutten var en mosad boll... ;-)

Härligt att sommaren dröjer sig kvar!

Här har vi drygt 40 grader på dagarna. Tack och lov med alla Casinon som har braig AC :-)

Eva Trillian sa...

Du ser ut att ha sommaren kvar hos dig :) och att då sitta ute och se på fotbollsglädje låter som en alldeles ypperlig sysselsättning!

cat sa...

Du njuter för fullt av tillvaron märker jag :-) Tycker faktiskt att sista bilden blir riktigt konstnärlig av sin grynighet, så den blir helt klart min favorit.
Tänk att tårta är en av få s k godsaker, som jag gärna avstår. Tycker ju inte om vare sig grädde eller marsipan. Men den var fin att titta på.

Steve sa...

Jag undrar vad/vem som hade ersatt den söta lilla gumman på tårtan om det varit herrfotboll?
En rosa plastboll. Vart är fotbollen på väg?
"Spelet utan boll" är ju oxå viktigt.

Maria sa...

MUMS vilken tårta!!
Min yngsta började spela boll när hon var liten men tjurade så fort hon inte fick ha bollen för sig själv. Efter några års paus har hon nu börjat spela igen och är nu en bra lagspelare! De två stora har oxå spelat men mest för att kompisarna gjorde det och sen många år tillbaka hägrar andra fritidssysselsättningar för dem. Tyvärr inga som innebär så mycket rörelse och frisk luft som fotboll dock...... Men ibland förbarmar de sig över lillasyster och kickar lite boll med henne i trädgården. Men om det ska hamna på bild får jag nog hålla mig på samma avstånd som du gjort ungefär ;-)
Kram

Anita Malta sa...

Vilken fin tårta ! Och lite roliga fotbollsbilder för fotbollen lyser som sagt med sin frånvaro men kan man verkligen sparka på av boll av plast !? Nåja, du verkar ha det bra där du är i SommarStockholm och absolut inte sysslolös :-D
Den där gröna insekten som du såg hos mig sist är en Skinnbagge, ja, så säger maken, för mig var den som vanligt okänd ;-)

Tredje året i Hjo sa...

Fotbollen är världens bästa leksak, för tjejer och killar och Hjo-Hjo.

Susjos sa...

Vilken häftig tårta! Mums, säger jag som inte oftast är så förtjust i tårtor.
Fotboll är ju fantastiskt kul för de allra flesta, jag har provat,men har verkligen inget "bollsinne"!
Sönerna däremot har spelat fotboll i Rotebro IS, yngsta sonen spelade i flera år innan han hux flux slutade redan i 12-års åldern, men då hade han spelat sedan 6 års åldern tror jag?

Rantamor sa...

Tyckte verkligen att Sveriges damer/tjejer gjorde en bragd i os i år, gillade bäst matchen mot Brasilien den var ruggit spännande, då bet jag verkligen på naglarna, och straffarna...oj oj oj.
All kredit åt Sverige, tjejerna och Pia...

Tjingelingen från Rantamor.