torsdag 27 november 2014

Tack!


Äntligen! Här ser ni Nya Karolinska Sjukhuset klart och tydligt. Igår såg ju varken ni eller jag att det ens fanns där. Har följt sjukhusets utveckling sedan det första spadtaget togs 2010.


Vasastans takåsar sett från nionde våningen - läckert tycker jag!


Inifrån kontoret fick jag syn på den här coola "innergården" på femte våningen. Den är relativt nybyggd och ger en känsla av att vara ute samtidigt som man sitter under ett gigantiskt snett glastak som går hela vägen upp till tionde våningen. Å vilka färger - dregel, dregel:-)


Här ser ni en liten del av fastighetens inglasning. Älskar konstruktionen och det "organiska" samspelet mellan glas-/metallkonstruktion, gamla fastigheter, tillbyggnader och nya hus.


Henne har de flesta av er sett förut - då med blå himmel som bakgrund. På Hälsingegatan 49 har Gustav Sandberg placerat sin staty "Vattenbärerskan". Den står på det tidigare kyltornet till Apotekarnes Mineralvattenfabrik. Alltid lär man sig något nytt.

Tack vädergudar
I tisdags lovade jag er en sista fotorunda från min arbetsplats på nionde våningen i Vasastan. Gårdagens försök misslyckades tack vare dimman som lagt sig över stor-Stockholm. Men idag var vädergudarna på min sida i några timmar och jag gick en sista sväng runt kontoret. Bilderna ovan blev resultatet. Japp, jag vet att en blå himmel hade varit betydligt snyggare som bakgrund, men med tanke på gårdagens väder klagar jag inte. Man tager det man haver om man säger så. Hoppas ni gillar fotona lika mycket som jag.

Tack till er
Vill också passa på att tacka er alla jättemycket för era flitiga och väldigt intressanta kommentarer till tisdagens och gårdagens inlägg. Självklart kommer jag att rapportera från min nya arbetsplats. På måndag klockan 10:00 (sovmorgon för oss anställda) får vi våra nycklar. De är röda;-)

22 kommentarer:

Susjos sa...

Tack för de fotona! ..på min nya arbetsplats minsann också!
Fina foton över takåsarna. Och den där vattenbärerskan -pinsamt nog har jag aldrig sett henne?!

Husbilen-Ellen sa...

Fina foton. Jag gillar också glas- och metallkonstruktionerna, liksom "innergården". Nu ska det bli spännande att se flexikontoret! Ha dé gott i flyttbestyren. Elisabeth

Geddfish ♥ sa...

Läckra foton! Innergården, wow!
Även vattenbärerskan.
Vädret gör otroligt mycket för bilden. Och ja, dimma gör ingen bild alls, nej.
Ska bli kul att se flexkontoret på riktigt.

Olga T sa...

Väntar med spänning på måndagens rapport! Och vilket inlägg du bjöd på idag! Like :=)

Life of Johanna sa...

Vad skönt att ni får sovmorgon, det är aldrig fel! Och tack för bilderna! :) Är dock nyfiken på nya stället :)

Ja, nedräkning har det varit länge, men lite roligare nu när vi är nere på tvåsiffrigt och man köper in de stora sakerna! :)

Guldkryckan sa...

Här i stan har vi ju den anrika deöen av stan som heter Majorna...står man på rätt ställe så är det takåsar överallt med hamnen i bakgrunden...helt underbart.
Ska ta mig dit till våren och se om jag kan hitta nåt ställe att fota ifrån.

Då önskar jag lycka till på Måndag redan nu....sovmorgon?
Gött :)

FREEDOMtravel sa...

Gillar innergården! Det växer ju så det knakar runt mitt jobb. Just nu har jag superb utsikt från våning 10, men de bygger utanför, så när jag kommer hem kanske jag inte har nån utsikt längre... ;)

Unknown sa...

Vasastan är en favorit statsdel i stan, så såklart gillar jag ditt inlägg. Min favorit bild fårj bli den innergård du hittade på femte våningen, älskar den, påminner om mitt gamla barbiehus uppifrån.
/Kiki

Beppan sa...

Ska bli intressant att läsa omdina erfarenheter av flexkontor!

Vi har vedeldning i vårt hus plus en kamin vi eldar i, så det går åt en del ved för oss. Nu lär det bli över en del efter vår gallring.

Steve sa...

Inspirationsbefrämjande miljö du jobbar i. Kanske oxå lite konkurrensskapande ibland.

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rantamor sa...

Tänkte när jag såg den där otroligt vackra innergårdstaket att det såg ut som det som Nyhetsmorron på 4:an sänder ifrån, och som en norrlänning tycker jag allt att det är rätt så läckert.

Jamen då skickar jag dimman vidare till 08 området ochj får sol imorron...
tror jag !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Mias Mix sa...

Så himla läcker arkitektur! Och den där innergården ser hur mysig ut som helst. Innergårdar blir vanligare o vanligare vid nybyggen, ibland med stora palmer, vattendammar, sittplatser mm. Mysigt! Håller tummarna att du och din verktygslåda kommer trivas på nya stället! Jobbade några månader i ett sånt typ av ställe, men vi var bara 4-5 personer. Och just telefonsamtalen var det jobbigaste. Både att störas av andra och att störa själv.

Marina sa...

Takåsarna i Vasastan är verkligen jättemysiga.

Eva Trillian sa...

En kavalkad med temat "It's been nice- men nu går vi vidare" ;) ?
Sovmorgon och röda nycklar :) Gillar!

Anki sa...

Tack för rundvandringen och tack för alla fantastiska bilder där från din arbetsplats. Antar att du kommer att sakna den fina utsikten över Vasastan och den snygga innergården...
Ska bli spännande att följa hur det blir på det nya stället.
Ha en bra helg!

Ama de casa sa...

Åh! Kan det bli annat än bra när det är röda nycklar? :-)

Och jag förstår att du gillar dom där rosa sittpuffarna allra mest ;-)

cat sa...

Vilken fin fotorunda! Hoppas att du har något att fota även på nya arbetsplatsen. Lycka till med nya stället och de röda nycklarna!

Ama de casa sa...

sv: Haha! Jag skrev faktiskt kycklingSTÄNGER. Fritt översatt från "Bastoncitos de pollo". Iddes inte hämta ordboken och jag har för mig att baston är en käpp. Tyckte att stänger lät bättre eftersom dom kan vara mer "korvade" än käppar... :-D

Monica sa...

Med den utsikten undrar jag om du verkligen vill flytta in i dom nya lokalerna:-)
Vattenbärerskan är så fin.
Ha en skön fredagkväll

Olga T sa...

Tack! Jo det var roligt att han storspelade, men själv tyckte han att matchen var ett sömnpiller :)

Anne sa...

Hej Beate! Long time, no "see". Ditt bloggande ser ut att pågå som tidigare, kul!😊

Anne