onsdag 5 november 2014

Att tänka efter före

För ett tag sedan berättade jag för er att jag har blivit med regnkappa. Var så innerligt trött på att bära på paraplyer som bokstavligen vänder vinden ryggen till. Nu köpte jag inte vilken regnkappa som helst, utan jag inhandlade en vit sådan. Hur tänkte jag då? Enkelt – jag tänkte inte alls utan lyssnade på kommentaren av en ung och (väldigt) snygg manlig kund som tyckte att den var som klippt och skuren för mig. Suck;-)

Ändringar

Innan jag fick chansen att testa vad jacken gick för gjorde jag några ändringar och tog bort kardborrbanden vid det stora fickorna. Eftersom jag inte äger en sådan där uppsprättarmojäng fick saxen på min lilla schweiziska armékniv duga. Å det gjorde den.

Slutsats

I tre dagar fick jag möjligheten att testa regnkappan i stockholmskt ösregn. Den fungerade utmärkt. Det enda jag undrar över är hur den kunde bli så smutsig så fort. Jag menar min (inte regntäta) höstjacka visar då inga svarta ränder ens efter tre veckor. Detta kan i och för sig bero på att den är svart, men ändå. Min ljusgröna dunjacka visar inga spår av smuts den heller, och då bär jag den under hela vintern – utan att tvätta den alltså. Den enda (logiska) slutsatsen jag kan dra är att vitt och jag inte går ihop. Just det – att tänka efter före har då aldrig varit min styrka…

20 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Smuts DRAS till vitt ... som järnspån till en magnet liksom. Så bara är det. Naturlagar och sådan tjaffs!

Life of Johanna sa...

Vitt är snyggt men smuts älskar det med! :(

Marina sa...

Vitt är vitt -fast inte så länge!!

Rantamor sa...

Varför sprättade du bort kardborrebanden ??
Var det för att allt fastnar i dom, för det brukar jag erfara.
Och vitt är nog bara bra på en läkarrock ...tror jag.
Men jag undrar vars all smuts kom ifrån?? Kan det vara luftföroreningar, eller bussen ???

Tjingelingen från Rantamor.

LissenTo sa...

Tycker att du ska reklamera jackan, trist att den blir så snabbt smutsig.

Just nu behövs inte regnjacka här hos mej, småkallt.

Kommer att behöva vinterdäck, måste bara fixa det.
Någon dag

Husbilen-Ellen sa...

Lika kul att komma in på din blogg oavsett tema. Tyvärr blir det inte varje dag nu när vi är uteoch far, då nätet ofta är segt och jag ger upp. Tack för alla kommentarer! Elisabeth

Anitas Malta sa...

Har du blivit med regnkappa ;-) Ja, paraplyer går ju inte alltid att lita på då de flyger o far med hjälp av vindarnas krafter.

Vitt är snyggt så länge det är vitt och det brukar ju inte vara vitt så länge.

Men i butiken var den vit och när den manligen kunden tyckte till så vad annat kan man göra om han dessutom var snygg än att falla för frestelsen och slå till för man vill ju vara fin i sin nya regnkappa.

Att den blev smutsig måste bero på att allt skräp som finns i luften följer med när regnet faller. Du har väl hört att regn rensar luften och nu hamnade väldigt mycket av smutsen på din kappa liksom på alla andras kappor men det syns bara på din för den är/var vit.

Nä, Beate. Har ingen aning varför allt smuts fastnade på din nyinköpta kappa. Kanske är den gjord av något slags konstigt material som suger åt sig smuts. Hoppas den blir vit igen efter en tvätt :-)

Unknown sa...

Ett fint bevis på att man lär så länge man lever.
/Kiki

Per-Anders sa...

Men du fick ju i alla fall skydd mot regnet. Det är just det regnkappan är till för.

Beppan sa...

Ha ha ha - känner igen det där! Jag och vitt hör inte heller ihop!! Men snyggt är det - så länge det är rent.....
Jag köpte en vit Didriksson-regnkappa i Norge i fjol höst. Älskar den verkligen. Men så var det det där med färgen då. Det blir ofta tvätt om jag säger så.
Nu ska kappan med till Hufvudstaden i morgon. Ser att ni bjuder på en hel del regn :-)

KajsaLisa sa...

Ser ut som det går att fixa med lite diskmedel och duschslang. Det finns en fördel med vitt du syns väldigt bra.
Minns när jag gick hem mitt i natten genom Nationalstadsparken i ett riktigt jävla åskväder, hade varit på en regnig rockfestival i Stora Skuggan. Mellan ekarna vällde det fram hundratals människor i vita regnponchos som dom sålde på området, dels att dom var våta dels blixtarna gjorde att alla lös. Det var som att gå mitt inne i en rockvideo. Tyvärr hade jag ingen bra kamera att föreviga det med.

Herr Nilssons Fru sa...

Vita kläder är gjorda för tvättmaskiner o de vackra, ja alltså vitt är ju fint men ack så svårt att hålla vitt, framför allt i regn, i regn finns massa skit, sand o alt möjligt.
Du får helt enkelt tvätta jackan ofta, den tål vatten de e jag säker på..hihi.
Vad vad de mormor alltid sa
-vill man vara fin får man lida pin, vill man ha vit jacka får man tvätta ofta :)
Jag kan nog oxå undra, varför sprättade du bort kardborrebanden.....
Kramiz

Steve sa...

"Allt är inte guld som glimmar".
Unga, snygga män är kanske inte de bästa av smakråd, men du fick i a f känna dig uppskattad vid köptillfället. Det är också värt nåt.
Missfärgningarna är dessutom ett ytterligare bevis för hur mycket "skit" som seglar omkring i kungliga huvudstadens luft. Annat här på landet.

Ama de casa sa...

Hmm... Kan nog inte annat än att instämma i din logiska slutsats.

Men går det inte bara spola av den? Kanske koncentrerad citronsaft hjälper? (Jag testar citronsaft på det mesta nu. Köpte två nya flaskor igår... ;-) )

Ama de casa sa...

sv: Haha! Ja, min bloggkrets är runt min (ringa) ålder. Ibland har det dykt in läsare av den yngre modellen, med typ "Fin blogg"-kommentarer. När jag tittar in till dom så har vi nog inte så många gemensamma intressen... :-)

Ama de casa sa...

sv forts: Jag uppklädd? Haha! Tog jag bara av mig den där koftan och ställde mig upp skulle du se den gamla vanliga röda t-shirten och shortsen. Snarare lite mer påklädd än uppklädd :-D

Life of Johanna sa...

Ja, jag tror mitt hänger ihop med alla läkarbesök kring min ätstörning och att de aldrig lyssnade eller tog mig på allvar! :(

Ja polisen blir man alltid nervös a och se :)

Ja, jag har iaf fått bestämma fondväggarna, ja sambon fick vara med på ett hörn såklart.

Geddfish ♥ sa...

Vita jackor/kappor och jag går inte heller ihop. DRAR till sig smuts. Den smuts som väl finns överallt.
Jag köpte en svart regnkappa i februari i år, den är ff svart, så "vitt" jag kan se *ler*

FREEDOMtravel sa...

Jag gillar vitt, men det är kanske inte alltid praktiskt... En gång köpte jag också ett regnställ (jacka och byxor) utan att tänka. Först när jag använde det upptäckte jag att det inte fanns luva... liksom what? Men jag fick pengarna tillbaka. Det var tydligen ett "golfregnställ" (Jag har ingen aning om varför de vill bli blöta i huvudet... men så har jag aldrig golfat ;))

Guldkryckan sa...

Tänker aldrig före jag heller, men vita kläder befattar jag mig inte med.
Nått fel med den färgen...den är ju som en magnet för smuts och elände.

Har ni fått nån snö där uppe ännu?

Ha de bäst.