lördag 29 november 2014

Veckans fönster: ”Buss-igtDå jag är en väldigt bussig och trevlig person bjuder jag er på tre buss-iga fönster med världens häftigaste utsikt. Hoppas ni njuter som jag gör.

På en höjd på 187 meter
Här står jag på 49:e våningen av Tel Avivs högsta byggnad – Azrieli Center Circular Tower, som mäter 187 meter i strumplästen;-). Eftersom det just handlar om fönster i den här utmaningen kan jag berätta att varje våning i detta gigantiska torn har 84 fönster, det vill säga byggnaden visar upp totalt 4 000 fönster. Ganska så imponerande och en utmaning för modiga fönsterputsare om ni frågar mig!

Buss-iga fönster
Men nu var det ju buss-iga fönster jag skulle visa och det gör jag - också. Om ni tittar ner på motorvägen ser ni många avlånga vita ytor. Dessa är bussarnas tak som alla är märkta och ”kodade” för helikoptrar och flygplan att känna igen. Coolt tycker jag. Ni får gärna räkna bussar, det finns ett antal, och jag zoomade faktiskt in bussarna så att ni skulle få se dom tydligare;-)

Fler buss-iga fönster hittar ni här.19 kommentarer:

Anitas Malta sa...

Blir väldigt imponerad måste jag säga då jag ser dina fantastiska "flygfotobilder". Den första är svindlande bra och mittebilden är inget för den som är höjdrädd.

Intressant att veta orsaken till de avlånga vita ytorna och bussigt att du visar dem. Men räkna, det tänker jag inte göra ;-)

Eva Trillian sa...

Bussigt av dig att bjuda på bilder med förklaringar och detaljer :)

Stare Ström sa...

Bussigt! :-)

Kicki sa...

Hisnande bilder...bussigt av dig!...och du svartvitt är inte så dumt ändå, va?! Tack för din snälla kommentar! Kram

Susjos sa...

Wow! Det var verkligen hisnande bilder, nästan så man får lite pirr i magen för att de tär så högt upp! Häftigt med alla dessa bussar!

Olga T sa...

Såg direkt varifrån det är! Tack! Ligger däckad i en praktförkylning eller om det t.o.m är influensa...?...inte mkt med mej just nu :( Sådana här bilder piggar upp. Så har jag sett hela finalen i Curling! EM-guld! Vilken kul sport att titta på.

Geddfish ♥ sa...

FANTASTISKA bilder, må jag säga! Jag blir impad. Hade jag varit där hade jag också tagit kort. Jag tog kort på den kaosliknande trafiken i Kairo, från vår balkong, den trafiken förundrade jag kunde funka.

Tack för kommentar hos mig. Lilltösa behöver all uppmuntran nu, hon har ett välordnat liv, men denna djupdykning ville hon inte, och där står jag och vill hjälpa till och ? Inte konstigt man blir trött.

Unknown sa...

Grymt!
Sånt här svepes jag med i och bara njuter av.
/Kiki

Rantamor sa...

Men drog du iväg nu ???
Bara att jag undrade av dina uppifrånfoton, att nu lämnade du denna gråa trista november/snartdecember.

Tjingeling från Rantamor..

Susanne sa...

Inte hjälpte sången =(, men vi hade skoj ändå.

Life of Johanna sa...

Läckra bilder! :)

Ja, det är 3mån kvar, men bebisar kan komma innan å då är det ganska bra om man kan ta sig hem från bb.... :) Dessutom hade de kampanj på nätet och spara pengar är aldrig fel, det är mycket som skall köpas till bebis! :)

Ama de casa sa...

Häftiga bilder! Bussigt av dig att visa dom :-)

Marina sa...

Häftigt! Och visst finns det platser där man absolut inte skulle vilja vara fönsterputsare. Fast å andra sidan så vill jag nog inte vara det någonstans...

Klimakteriehäxan sa...

Hu så högt! Men maffiga bilder! Kod på busstaken var en nyhet för mej!

Steve sa...

Svindlande bilder.
Kodade bussar finns väl av nån särskild anledning antar jag.

Steve sa...

Svindlande bilder.
Kodade bussar finns väl av nån särskild anledning antar jag.

Carita Liljendahl sa...

Oj himmel sådan utsikt! Jag är inte höjdrädd så jag älskar att se de här vyerna!

Herr Nilssons Fru sa...

Oj oj oj - de suger i magen - så högt :) vilket utsikt jaaaa. Otroliga bilder. Underbart!!

Svar: ja alla är olika o det är det som gör varje människa unik. Jag hade inte så bråttom som de såg ut på mig blogg, nej jag använde förra årets bilder..busig du :) jag är om sanningen ska fram inte klar ännu. Men jag tände ljus på morgonen de gjorde jag.
Kramiz

Mias Mix sa...

Svindlande bilder, känns att du är väldigt högt uppe!