fredag 7 november 2014

Snabbtest av snabbmat

Ni som har följt mig ett tag vet att jag är lika konstig vad gäller mat som med allt annat;-) Ett exempel är att jag/vi ytterst sällan äter snabbmat i form av hamburgare eller pizza. Har inte satt min fot på McDonalds på år och dag, men enstaka besök hos (Sveriges bästa) Burger King i Täby har det blivit.

Lunch
Eftersom jag lärt mig lektionen av snöblasket igår valde jag att jobba hemifrån idag. Men även om man arbetar i hemmet måste man ju äta lunch, som man (=jag) var alldeles för lat att laga själv. Inspirerad av Anitas inlägg om McDonalds igår gav jag mig alltså in på ett snabbtest av snabbmat.

Burger King

Där brukar jag äta ett sexpack King Wings med en hot cheese dip och en mellanstor pommes frites. Kycklingvingarna görs på beställning, alltså är de alltid varma och knapriga när de når korgen. Även pommes frites är alltid krispiga och heta. Fullt godkänd!

McDonalds

Man ska ju inte jämföra äpplen med päron. Alltså skippade jag en Big Mac som jag mindes från min ungdom;-) och beställde alltså kycklingvingar med pommes frites. Man kan väl säga som så att vingarna var panerade, något som jag ogillar skarpt. Men de var åtminstone varma. Pommesen var tunna strips, ni vet sådana slaka minipenisar som – konstigt nog - slokar ännu mera när man ta ett fast grepp om dem. Dessutom var de kalla. Nu vet jag varför jag inte besökt McDonalds på flera år.

Slutsats
Då det varken snöade eller regnade idag kunde jag gått till jobbet som vanligt och kunnat njuta av helstekt oxfilé på Cliff Barnes i stället. Suck!

15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Tack och lov för dagar då vädret låter dig gå till jobbet alltså ) bättre käk är ett resultat att inte se ner på!
Men nog är det lyxigt att kunna välja den lätta utvägen och låta någon annan laga maten - bra mat! Det är dig väl unnat!

Husbilen-Ellen sa...

Dagens lunch lät onekligen bättre. Vi har också ätit gott!! Elisabeth

FREEDOMtravel sa...

Hmmm... I första hand väljer jag nåt annat än snabbtmat. Men om jag måste tycker jag att McDonalds är ok. Förra veckan åt vi på Burger King i Solna centrum och beställde nån slags kycklingburgare (Royal nånting?). Alltså hjälps så äcklig! Jag får blodsockerfall och är otroligt beroende av mat, så jag åt ju snällt, men bläh! Brödet va så degigt så det blev en stor gegga i munnen som knappt gick och tugga... Nä, då föredrar jag faktiskt McDonalds, trots allt... ;)

Susjos sa...

Burger King brukar faktiskt vara bättre än Mc Donalds, men nyfriterade stripes på Mc är jättegoda, liksom en nygjord Mc Feast! Men, det är inte ofta man väljer dessa hamburgerihak, det finns ju så mycket annat gott!

KajsaLisa sa...

Fan nu väckte du min snuskiga fantasi. Om pommisarna är minipenisar, vad är då lökringarna?

Geddfish ♥ sa...

Den tiden är förbi för länge sedan, då jag åt snabbmat.
Men, det kan hända i mina barn och barnbarns sällskap att det blir så. Senast var det Max, helt OK.
Den dagens lunch som du beskrev lät jättegod!

Monica sa...

HAHA nä vem fan gillar slaka minipenisar;-) inte heller kycklingvingar faller mej på läppen.
Har inte ätit kyckling på nära 2 år sedan jag blev sjuk och en hel dag är borta, riktigt läskigt
Ha en skön lördag i gråvädret:-)

Guldkryckan sa...

Nä.."Donken" har sett mig för sista gången...de har verkligen blivit ett skämt när det gäller snabbmat...tvi vale.
Även Burgerking har för mig blivit ett stort " No No " sen jag besökte dem för nåt år sedan..kall pommes, kallt bröd runt burgaren....jag håller mig till hamburgare på nåt gatukök istället..har en samling sådana " smultronställen" här i Gbg där man vet vad man får med bra kvalitet.

Men nu får jag skynda mig..får gäster idag.....en gäst iallafall som ska utfodras...måste handla lite ;)

Ha så gott Bp. :)

Carita Liljendahl sa...

Där man får kyckling som filé, alltså inte med en massa ben till, gillar jag det. Hittade jättegoda på Friends, men det var nog nånstans i mellaneuropa eller Södern.

Ama de casa sa...

Hahaha! Nu kommer jag inte att kunna äta slaka pommisar utan att få din härliga association :-)

Vi var ju flitiga besökare på McDonalds i somras. Fast oftast satt vi i bilen utanför och lånade deras gratiswiffi :-)

Deras frukost är jättebra. Meny nummer fem på frullen åt vi vid ett flertal tillfällen :-)

Anitas Malta sa...

Haha.. har full förståelse för att du inte besökt Mc Donalds på flera år. Kycklingvingar och pommes är inget jag ens kan tänka tanken att äta om det inte är riktig kris.

Så roligt att du blev så inspirerad av mitt inlägg att du testade snabbmat ! Tack för länken snälla Beate även om man nu hamnar långt ifrån McDonald när man klickar på den ;-)

Så det var både snö- och regnfritt hos dig. Här drog en cyklon fram över ön igår och regnet vill inte riktigt sluta. Men 22 grader kan man inte klaga på :-)

Nu väntar jag på ditt Kommunala fönster ;-)

Steve sa...

Vare sig snö eller regn. Verkar ha varit en perfekt för din vita regnkappa.
Snabbmat. Huvvaligen!

Guldkryckan sa...

SV: Har just avslutat middagen här med gäst....vi tog ett par stänkare för att hylla minnet av den som hamnade "fel" :)

Anni sa...

Det enda som går att äta på Donken är deras chokladmuffins. Punkt.

Unknown sa...

Hallå man måste ju röra sig bland folket ibland också,
Cliff får vänta.
Bra skitmatsanalys
/Kiki