tisdag 18 november 2014

Grusade semesterplanerNi som har följt min blogg ett tag (= i flera år) vet att vi är typiska spontanresenärer. Vi planerar nästan aldrig våra semestrar. Vi slår upp en flyg-/resesajt, kollar destinationerna och väljer en som vi inte varit på. Okej då, ett krav har vi: inga långflygningar.

Tel Aviv och Jerusalem
Det är precis så vi gjorde när vi hamnade i Israel/Tel Aviv ungefär vid den här tidpunkten ifjol. Då låg vår ”bascamp” i Tel Aviv under tre veckor. I år (=ungefär nu) hade vi planerat att göra Jerusalem mera rättvisa och sätta upp campen just där i tre veckor.

Infekterat läge
Kan väl säga som så – vi kom av oss – totalt! Inte nog med oroligheterna i Israel tidigare i år. Nej då, nu är ju läget extremt infekterat i Jerusalem - igen. Vi vågar faktiskt inte resa dit just nu. Troligen är vi nog inte speciellt välkomna heller med tanke på att vår nya regering har proklamerat att den kommer godkänna Palestina som stat. Jag menar regeringen vägrar ta i Sveriges tredje största parti med en tång, men erkänner Hamas terroristregering. Suck säger jag bara.

Info till er som undrade
Jo, det var ju några av er som undrade när vi skulle sticka utomlands under den här trista årstiden. Nu vet ni. Tackar våra grannar som har en lägenhet i Benidorm, Spanien. Dit ska vi (igen) i nästan fyra veckor över jul och nyår – hoppas jag. Måste dock medge att det känns väldigt avslaget just nu. Å vi kommer nog inte planera fler resor...

PS. Lägger upp några fina minnen från Israel. Å eftersom de flesta svenskar är så palestinavänliga (inklusive media) kan jag rekommendera den här svenska sajten för neutral och ofärgad info om vad som pågår i Israel. Ja, det finns mycket man inte får ta del av i svenska och utländska medier… DS.

14 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Tack för en bra länk - den ska jag titta mer på och även dela med mig av på andra håll!
"Vad är väl en bal på slottet" ... det lir nog bra i Spanien också - även om det känns avslaget nu. Jag tror ni gör helt rätt - och det brukar ju bli bra!

FREEDOMtravel sa...

Tråkigt med alla oroligheter i världen. Vi är också ganska "bra" på att välja fel resmål (eller rätt resmål i fel tid, eller hur man ska säga). Kenya under valet 2007 var väl det mest uppenbart olämpliga valet av resmål. Sedan har vi ju gillat Ukraina, men det känns inte helt topp längre... tråkigt nog. Hoppas att ni kommer iväg till Spanien och att det blir bra!

FREEDOMtravel sa...

Tråkigt med alla oroligheter i världen. Vi är också ganska "bra" på att välja fel resmål (eller rätt resmål i fel tid, eller hur man ska säga). Kenya under valet 2007 var väl det mest uppenbart olämpliga valet av resmål. Sedan har vi ju gillat Ukraina, men det känns inte helt topp längre... tråkigt nog. Hoppas att ni kommer iväg till Spanien och att det blir bra!

Susjos sa...

Den länken behöver jag nog gå in på och bli lite mer informerad om läget. Men jag hade inte heller åkt till Jerusalem nu! Trist när man har sett fram emot det förstår jag, men tacksamt med grannar som har bostad i Spanien som står ledigt över storhelgerna!!!

Rantamor sa...

Äsch då va tråkigt, men ändå riktigt klokt med tanke på vad som håller på att blossa upp där igen med alla vedergällningar...tråkigt.

Men ni kommer säkert att få det gott i Spanien dom fyra veckorna som jag kommer att frysa om fötterna varje kväll....

Tjingelingen från Rantamor.

Mias Mix sa...

Förstår besvikelsen, men är glad att ni stannar hemma! Du måste ju tänka på oss bloggläsare, vi skulle dö av oro om du åkte till Jerusalem nu! Fyra veckor i Benidorm låter inte helt fel heller. Min man började nytt jobb för två veckor sen så det dröjer länge innan vi reser igen.
Väldigt fina bilder!
Kom precis hem så nu ska jag se andra halvlek, kul att många unga får chansen :)

Beppan sa...

Jag ska också kika på vad som står att läsa i den länken. Det är helt klart ohälsosamt att resa till dom trakterna just nu. Spanien verkar betydligt tryggare.
Önskar att vi kunde dra iväg till solen också. Skulle helst tillbringa oktober - mars i varmare trakter och sommaren på hemmaplan. kanske det blir verklighet så småningom.

Har lagt upp en färgvariant av Legobilden nu :-)

Kicki sa...

Det kommer väl fler tillfällen...huvudsaken ni kommer iväg någonstans, blir ju iaf ett miljöombyte!
Är helt fascinerad av alla fönster, alla glaspartier på byggnaderna!

Ama de casa sa...

Trist att läget ska vara som det är, men Benidorm är trots allt en riktigt trevlig stad, så det är inte alls så dumt som substitut.

Och det finns mycket fint i omgivningarna här på Costa Blanca :-)

Monica sa...

Ja du blev själv paff när man det första man gör erkänner och lovar pengar till dom, men särskilt förvånad är jag inte.
Fy fan vilka politiker sitter i riksdagen och twittrar en massa skit om meningsmotståndare, snacket på ett dagis är nog intelligentare.
Idag får du hålla tummarna Sture måste få lugnande och jag är så nervös att han ska sluta andas igen;-(
Synd på resan vet ju hur bra ni trivdes.
Ha det bra

cat sa...

Vad trist att era semesterplaner gick om intet! Hoppas att ni ändå får det härligt i Spanien.
Väldigt vackra bilder. Särskilt den sista!

Rigmor sa...

Nu kan jag bara beklaga att ni inte kom iväg, och jag förstår mycket väl varför. Ska gå in på länken och kolla, för jag förstår att jag omedvetet säkert blivit "felinformerad" om mycket också. Däremot har jag en kollega, vars far kommer från Israel, och hon berättar en hel del. Hon kom hem för en månad sen och tackar sin lyckliga stjärna att hon just kom hem. Så nu dröjer det innan hon åker och hälsar på släkten igen.
Får väl hoppas Benidorm bjuder på några guldkorn iallafall, men jag förstår hur du känner.
Kram kram

Unknown sa...

Första bilden du bjuder på är sååååå snygg, skulle funka superbra att trycka.
Sen förstår jag din besvikelse över att inte kunna resa..dit ni önskade. Önskar er många sköna dagar i spanien ivarjefall.
/Kiki

Olga T sa...

Var är den sista bilden tagen? Så enormt vacker!!
Ja detta är så tråkigt. Ändå glad att vi kom iväg i februari. Ett riktigt minne.