söndag 23 november 2014

Skyltsöndag: ”Två blandningar”

Kan inte låta bli att lägga upp två skyltar som jag såg i mitt köpcentrum på hemmaplan igår. Japp, jag förstår helt och hållet om ni tröttnar på mitt lokala centrum här i Täby. Jag menar jag kan ju också få en liten trötthetskänsla ibland när jag ser blommor, bin, hundar och katter på olika bloggar;-) Men nu är det ju skyltar vi pratar om.

Svensk-engelsk blandning

En sak som jag verkligen ogillar skarpt är dessa absolut löjliga blandningar av det svenska och det engelska språket. They don’t även make any sense – ja ni förstår vad jag menar. Å hål i väggen finns inte i mitt så fina centrum heller.

Japansk-brasiliansk blandning

Täby Centrum har ju ingen food court som t ex Kista Centrum. Matställena är utspridda och håller inte direkt hög kvalitet – enligt mig som är ganska kräsen och gnällig när det gäller mat. Men testa måste jag ju i alla fall. Noori är ett nytt ställe (men en himla läcker skylt) som har funnits i en vecka. Namnet lovar japansk mat som jag älskar. Självaste hemsidan berättar dock att Noori har influenser från Brasilien???? Kollade menyn och fastnade för krabbröra i en temaki. Ja, inte visste jag vad en temaki var, men nu vet jag. Å det stämde perfekt. Fy f******n vad gott den där japanska/brasilianska (???) blandningen var.

Flera söndagsskyltar hittar ni lite överallt i bloggvärlden. Det är Pumita som uppfann temat.

PS. Enligt Wikipedia är Temaki (手 巻, "hand rulle") är en stor konformad bit nori (en strut alltså) och ingredienserna rinner ut den breda änden, vilket de inte gjorde. En typisk temaki är cirka tio centimeter lång och äts med fingrarna, eftersom det är för besvärligt att ta upp med ätpinnar. Så sant! För optimal smak och konsistens, måste temaki ätas snabbt eftersom nori struten absorberar snart fukt från fyllningen och förlorar sin krispighet, vilket gör det lite svårt att bita igenom. Så sant! Jag åt den snabbt, då jag var vrålhungrig och hade önskat att den varit lite mera soggy faktiskt;-) DS

20 kommentarer:

Olga T sa...

Hi hi! Tur att jag har ett annorlunda inlägg idag då, jag menar inga blommor eller katter ;)
Tröttnar inte på Täby centrum! Kanske känne mig som hemma när jag väl kommer dit. Instämmer med det med skyltarna. Tog bort nagellack häromdagen och fick se att det på flaskan stod: Nagellacksremover. Nej ngn ordning får det väl vara på språket.
PS: Har Pumita skyltat färdigt???

Eva Trillian sa...

Svenskan blandas mer och mer med engelska. Förr skämtade man om "swinglish" - men nu är vi nästan där ;) ... nåja, nearly nästan i alla fall!

Benita sa...

Om jag måste välja mellan en fika och japansk mat, väljer jag det senare. ;)

Life of Johanna sa...

Nej förstår inte heller varför man måste blanda svenska och engelska sådär?

Men skönt att maten vart god, nu kurrar min mage, tur det snart vankas mat här hemma :)

Ja tiden rusar förbi, känns inte som ett år sedan hon försvann :(

Ama de casa sa...

Du måste vara Täby Centrums främsta reklampelare :-)

Jag hade förberett dagens skyltsöndag, men blev så ledsen när jag läste på Pumitas blogg, så jag kom alldeles av mig... :-(

Stare Ström sa...

Då ser jag fram mot en rapport från The hole fika!

Monica sa...

HAHA har du tröttnat på mina vovvar det ska jag berätta för Sture;-)
Skylten är lite lik den engelska som stadsministern presterade i Amerika,HU
Krabbröra ja tack;-)

FREEDOMtravel sa...

Språkblandning är inte jättesnyggt! Jag är inte uttröttad på ditt centrum ännu, eftersom du visar väldigt olika saker. En sak man kan bli trött på är solnedgångar - därför visar jag en idag, haha. Men folk har ju inte sett solen på flera dagar, så... ;)

Life of Johanna sa...

Ja det har varit underbart skönt denna helgen. Mer sånt till folket haha! :)

Susanne sa...

Efter alla dina fina bilder så måste jag klämma in ett besök i Täby C.

Klimakteriehäxan sa...

"The hole new fika" - var får dom allt ifrån? :-D
Jag skyltar förstås också!

Geddfish ♥ sa...

Jag kom på mig själv nu att jag blandade lite svengelska nyss i en kommentar. Det var dumt gjort ;)
För jag gillar det verkligen inte.

Jag är inte trött på dina bilder, men du kanske är det på mina, har rätt många blommar ;) Men det blir som andan faller på, inte uppgjort på något sätt.

Unknown sa...

Klart du ska få skriva om ditt älskade Täbycentrum...och vi läser.
/Kiki

kajsaLisa sa...

They dont även make sense :) :) :)
Temaki skall jag lägga på minnet.

cat sa...

Ja fy tusan för s k svengelska!!! Det är så himla störigt.

Intressant mix med japanskt och brasilianskt. Får inte riktigt ihop det i mitt tankecentrum. Kul att det var gott!

Mias Mix sa...

Inte ledsnar vi på ditt köpcenter. När jag kommer dit nästa gång (har varit där en gång) så kommer jag känna igen mig överallt och känna mig som hemma :)
Kul att hitta bra mat på hemmaplan!

Marina sa...

fika med hål i alltså - spännande! Det lät lite spännande det där med att blanda japanskt med brasilianskt, men det verkar ju som det var en lyckad mix.

Anitas Malta sa...

Synd att blanda två fina språk som svenska och engelska till svengelska eller swenglish.
Här är det helt hopplöst. Kan inte maltesiska men de blandar helt otroligt. Kan ju inte undgå att lyssna ibland. Mitt i ett samtal kommer en hel fras men engelska för att sen fortsätta på maltesiska...

Japansk mat är för mig ganska okänd men skyltningen snygg. Blandat med ett stänk av Brasilien är det säkert en riktig smaksensation :)

Temaki låter spännande. Alltid roligt men lite matnyttig information.

Nu ska jag se om jag kan få ihop en helgbild. Känns som underlaget är lite för tunt ;-)

Ama de casa sa...

sv: Den där kedjan med kossan, Ale-hop (inte halebop, haha!) finns nere på strandpromenaden här hos oss. Men dom har blivit lata så kossan får inte komma ut. Hon står inne hela tiden. Funderar på att anmäla till djurskyddsföreningen... ;-)

Life of Johanna sa...

haha javisst vore det bra om vi alla hade en sådan zebra! :)