lördag 22 november 2014

Veckans fönster: “Manligt”
Brandmän
Nu har jag letat bra länge kan jag saga för att hitta det rätta manliga fotot till temat ”manligt”. På näthinnan såg jag brandmän under utryckning, för de är manliga – brandmännen alltså. Dessutom är de mycket vältränade och (ofta) väldigt snygga. En brandmanskalender hade jag inte heller hemma, för hade jag haft den tillgänglig hade jag ju kunnat placera den framför ett av mina (smutsiga) fönster. Men tyvärr, sådan ögongodis kan jag tyvärr inte bjuda er på idag.

Pride Parade – bygget stannade upp
I stället visar jag er två bilder från Pride Parade i Stockholm i augusti. Mitt emot Stockholm Stadion byggs den Nya Kungliga Musikhögskolan. Där arbetar man även under helgerna, och byggjobbarna är då inte från Sverige utan nästan uteslutande från de forna öststaterna. Killarna på bild nummer 1 tog varken tag i ett verktyg eller en planka under tiden paraden pågick kan jag säga. Deras chock förbyttes snabbt till total fascination över spektaklet de fick bevittna – troligen någonting de aldrig sett i sina hemländer och på vissa ställen aldrig kommer få se heller.

Poliser
Okej då, inga brandmän tyvärr, men bild nummer 2 passar väl in på temat också tycker jag. Poliser har ju ungefär samma ”manlighetsstämpel” på sig som brandmän.

Fler manliga bidrag hittar ni här.

PS. Om det är några feminister därute som läser det här inlägget behöver ni inte absolut inte höja ett varningens finger här. Jag är nämligen väl medveten om att det finns såväl brand- som poliskvinnor därute, även om jag aldrig sett en kvinnlig brandman. DS.

16 kommentarer:

Pumita sa...

En liten feministgen har jag nog... men nu är ju temat manligt så det så! Gillar första bilden mest - inte för att det andra är gay, inte alls, men grabbarna väcker min nyfikenhet: vad är det de spanar efter?! Och så finns det ett antal fönster på nära håll. :)

Eva Trillian sa...

Fönster? Check!
Manligt? Check!
Önskar dig en skön fortsättning på en, för förhoppningsvis, bra helg!

llh sa...

Haha grabbarna på bild ett ser minst sagt undrande ut.
Bra dubbelillustration till det manliga temat för visst är manlighet mångsidig.

Nä nu måste jag bevisa att jag inte är en robot även hos dig. Tydligen är det så överallt, så träligt (för att tala ren östgötska)

Ama de casa sa...

Haha! Älskar din iakttagelseförmåga :-)

PS: Nu har den där ofrivilliga tvångsverifieringen dykt upp igen. Åtminstone för oss som är "icke-blogger-bloggare". Det första ordet jag ser är "Bruce". Kan det vara så att julen är på intåg? ;-) Det andra ordet är tämligen otydbart. Får se om jag grejar det här...

Susjos sa...

Underbart foto från paraden ju!!!!

Guldkryckan sa...

Har ju besökt en brandstation två gånger senaste veckorna med ungarna..och jag instämmer....jag såg inte en enda otränad brandman...verkar vara ett bra yrke det där ;)

Har just blivit av med besökarna här..och byrackan...soffan är invaderad...och där stannar jag ;)

Ha de fint.

Geddfish ♥ sa...

Underbara foton (som vanligt) men jag gillar inte dina återkommande "tyvärr", varför tyvärr? Nej, jag såg det.
Läckerbitar tål att tittas på!
Jag tycker det är helt juste alltihopa.

KajsaLisa sa...

Snyggt, att du lade in gaypoliserna gjorde att du fick till temat ännu bättre :)

Anki sa...

Brandmän är vältränade... jag vet för jag är gift med en :) Nu är det ju snart 20 år sedan han skadade sig och nu är styrkan ett minne blott... men då på den tiden var han både manlig och stark...

Marina sa...

Härlig bild från en härlig parad! (Dottern har en kompis som gick och blev "brandkvinna" eller vad det nu ska heta i jämlikhetens tecken, fast hon kallar sig faktiskt för "brandman")

Ama de casa sa...

sv: Jodå, pulpon serverades ljummen. Den var så himla god att vi planerar att inleda dagens motion med den igen :-)

Här i stan finns määänger med hål i väggen, bara man tar sig en liten bit bort från strandpromenaden.

Monica sa...

Älskar byggarbetarnas miner skulle ge vad som helst för att få läsa deras tankar;-)
Härifrån får du inga feministkommentarer, alla har lika värde enligt oss.
Ha en skön söndagkväll;-)

Olga T sa...

Ha ha! Du har hittat rätt i din tolkning. Ska se om jag kan leta upp ngn brandmanna-kalender till dig.

Stare Ström sa...

Första bilden är bara så bra! Åh, så de grubblar! Jättesnyggt fångat.

Unknown sa...

Män till bredden, fönster i mängder, blir nyfiken på denna kombon. Ska kolla in länken vidare för att försöka förstå sambandet.
Härliga sommarminnen, kom ihåg dina prideinlägg.
/Kiki

Anni sa...

En bild är bra nog, men de två kompletterar varandra suveränt!