tisdag 25 november 2014

En era går mot sitt slut


Dessa foton av kollegan Anders hamnade i containern. Booohoooo;-)


Den skylten har hängt ovanför min dörr i några år. Den får definitivt följa med till min nya arbetsplats.


Här ser ni min lilla hög med tillhörigheter som ska följa med och rymmas i min personliga verktygslåda framöver. Lilla Mu och det limegröna pennfodralet i form av en limegrön Converse som jag fick av favo kollegan Yvonne ska självklart med. Det gäller även min fotbollskopp som jag fick av IT-bästisen Radde samt mitt japanska Kombucha te (ett salt te med alger). Å Nespresso röret glömmer jag inte heller;-)


Jämfört med min mini bunt i föregående bild hade personalchefen Carola betydligt mera att packa som ni ser.

Japp, det är nära nu: efter 3 582 dagar - eller om ni så vill – efter nio år, nio månader och 22 dagar går en era mot sitt slut. Nej, jag ska inte sluta blogga, för det har jag ju bara gjort under 2 482 dagar, vilket är lika med sex år, nio månader och 17 dagar. Inte ska jag pensionera mig heller (än) utan mitt företag och jag flyttar till nya lokaler den 1 december 2014.

Att packa
Det var faktiskt lite vemodigt att skänka bort alla mina tavlor till arbetskamrater (det tog tre minuter för konstverken att få nya hem). Att ta ner alla inplastade foton som min ”hovfotograf” och kollega Anders tagit och slänga dom sved. En titt på den lilla högen med jobbrelaterade tillhörigheter som ska få följa med till det nya kontoret visar att jag verkligen rensat ordentligt. Tillhörigheterna ska sedan hamna i en ”verktygslåda” som ska parkeras i ett personligt skåp.

Från cell- till flexkontor
Från och med den 1 december klockan 10:00 kommer vi anställda sitta i ett flexkontor utan hemvist vid Odenplan. Har hört att lokalerna är grymt coola med en häftig design. Hoppas att funktionen är lika bra som utformningen. Och om solen kommer fram imorgon eller på torsdag kommer jag att ta en sista fotorunda för att föreviga och minnas den vidunderliga utsikten jag kunnat njuta av under 3 582 dagar.

22 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Flexkontor - svårt att tänka mig det. Men det kan nog bli bra :) Är designen rätt i omgivningarna och kollegorna trevliga så går nog det mesta bra :)

Geddfish ♥ sa...

Ja, nu går tiden fort, det är snart december.
Tänk, så kontoren ändrats. Jag har suttit i alla möjliga konstellationer. Suttit vid stängd disk, öppen disk, i kontorslandskap, i eget rum, men aldrig haft flexibelt.
Det blir säkert bra för dig.

Olga T sa...

Förstår att det är blandade känslor. Hoppas verkligen att det blir bra. Själv tycker jag inte att tanken med flexkontor låter så positiv, men däremot låter det positivt med nytt. Nytt är jag inte van vid i min verksamhet....

Marit johansson sa...

Du har varit duktig på att rensa, den talangen har inte jag. Gillar din skylt bra att den får följa med. Spännande att flytta till nya lokaler.
Nej jag tycker inte heller att vi är lika. Möjligen i gester och sånt... men det märkliga är att hon inte heller är lik sin pappa. :) kanske lite lik våra norska släktingar på min mammas sida tycker jag.. Eller brevbäraren :)

Susjos sa...

Så spännande med flytt! Men vad är ett flexkontor? Hoppas på lite foton från gamla kontoret i morgon :-)

Steve sa...

Flexkontor. Huvaligen, säger jag som alltid haft eget rum. Men så har jag bara 5 månader kvar att jobba också.
Du har rensat duktigt bland dina tillhörigheter inför flytten. Starkt.

Steve sa...

Flexkontor. Huvaligen, säger jag som alltid haft eget rum. Men så har jag bara 5 månader kvar att jobba också.
Du har rensat duktigt bland dina tillhörigheter inför flytten. Starkt.

Herr Nilssons Fru sa...

Flexkontor, är de så där att ni inte får egna platser och aldrig vet redigt vad ni sitter denna dag? Jag är lite dåligt på nymodigheter inom kontorsvärlden :)

Men så synd att Anders (hette hans å, vilket minne ) foto åkte ut, de ser ju mysiga ut....antar att både ett och annat åkte,så är de ju vid flytt.

Hoppas de blir bra nu på nya stället
Kramiz

Anki sa...

Du har verkligen lyckats sålla rejält bland grejerna. Det har jag svårt för... att välja alltså - vad som ska med och vad som ska bort. Får rysningar bara jag tänker på det :)
Skylten, den är helt underbar! förstår att den får följa med.
Är inte så hemma på det där med olika kontorsmiljöer, men det blir nog bra :)

Mias Mix sa...

Måste kännas vemodigt... Och spännande... Det var bättre förr brukar man säga, men jag hoppas det blir bättre nu för er! Känns ju inte som det med ett flexkontor men det kan ju bli hur bra som helst! Svårt att rensa, förstår att du vill ha med lite personliga prylar. Njut de sista dagarna nu i ditt gamla rum!

Ama de casa sa...

Jag funderar också vad det där med flexikontor innebär. Nåt i stil med "hela havet stormar" eller? Orkar inte googla nu, lär få veta i sinom tid :-)

PS: Älskar skylten! :-D

Susanne sa...

Lite vemodigt är det, men vi kommer till något så mycket bättre =)
Sv: Jackan ska tbx till leverantören, men jag förstår inte hur man kan ta med sig något som varit i ett stall till en arbetsplats med ett 70-tal kollegor.

cat sa...

Lycka till med flytten! Hoppas verkligen att det blir bra på nya stället. Synd att du måste ha dina tillhörigheter i en "verktygslåda"

Guldkryckan sa...

Är ju ofta blandade känslor när man flyttar..oavsett vad det handlar om för "flytt"...för det mesta iallafall.
Var mest glad när jag flyttade senast för 10 år sedan..ville se nåt nytt och få det enklare med förflyttningar mellan arbete och hem.

Men visst är "flytt" lite jobbigt...fast för er del anlitas det väl flyttfirma då..fördelen med att flytta i jobbets regi ;)

Nästa gång, om vi flyttar igen, så blir det flyttfirma och även utläggning av städningen på nån städfirma..det vill jag inte göra själv nån mer gång ;)

Lycka till då med allt :)

Marina sa...

Jag verkar vara i rätt gott sällskap om jag säger att ordet "flexikontor" var helt nytt för mig. Men vem vet, det kanske redan finns upptaget i SAOL? (Om inte så är det väl dags, kanske) jag ser fram emot lite bilder från denna inrättning!

Hörni sa...

Vad duktig du är som slänger och ger bort en massa saker. Det är ju faktiskt rätt skönt att rensa också. :)

Men nu undrar jag väldigt vad ett flexkontor är för nåt!

Life of Johanna sa...

Alltid vemodigt även om det nya skall bli spännande nya lokaler!

Du ahr helt rätt, man har bara en hälsa och den får man vara rädd om. Det var roligt när läkaren sa kan du verkligen jobba 50% efter känt hur spänd rygg och bäcken var. och jag bara nä inte direkt, jag försöka undvika lyft men då får jag dåligt samvete mot kollegorna osv. så han bra jag sjukskriver dig på heltid istället. bra med läkare som förstår.

Anitas Malta sa...

Måste kännas både lite sorgligt och samtidigt väldigt spännande att byta arbetsplats. Ser att du väljer med omsorg vad som ska få följa med.

Min hjärna går nog på lågvarv just nu för jag fattar inte hur ni kan sitta på ett flexkontor utan hemvist. Vid Odenplan dessutom !! Utan hemvist..??

Imponerande att du bloggat så länge Beate och att du har koll på siffrorna !!

Hoppas du kommer att trivas på din nya arbetsplats och att lokalerna är grymmare än du anar ;-)

Svar: Förlåt för mitt tokiga inlägg och tack för din utförliga kommentar. Själklart ska du inte ha dåligt samvete, det står jag för. Ångrar, glömmer och går vidare. Ja, pausen kommer att bli väldigt kort. Kram >!!

Rantamor sa...

Ska bli spännade att få se hur du kommer att få det i ditt nya kontorkomplex.
Hoppas att du kommer att trivas fortfarande lika bra.
Inte många kartonger för dig att flytta.

Tjingelingen från Rantamor.

Monica sa...

Förstår att det tog emot att kasta vissa saker, får du inget eget rum nu :-(
Ha en skön kväll:-)

Husbilen-Ellen sa...

Lycka till!!

Unknown sa...

Eftersom onsdagen inte bjöd på sol, kan man lugnt säga så hoppas vi på torsdagen som stora fotodagen för dig.
Spännande tider väntar.
Lycka till
/Kiki