onsdag 19 november 2014

En tredje soltimme bjuder på lika många alternativTills idag har vi stockholmare fått klara oss med två soltimmar under november månad. Men i morse klockan 0815 hände det – några stycken blå himmel däruppe – total lycka:-) Under lunchen hade vi en nästan molnfri utsikt uppåt. Bildbevisen ser ni ovan, så att ni tror mig alltså;-)
Nu är det ju ganska logiskt att det blir (betydligt) kallare med klar luft och det behövs (iskalla) vindar för att blåsa bort molnen. Alltså hade jag tre alternativ när jag tog mig hem efter jobbet idag:

Alternativ 1
Vänta på 73:ans buss som enligt displayen skulle komma om sju minuter. Vis av erfarenhet vet man att den kommer tidigast om en kvart eller inte alls. Å då hade man ju fryst ihjäl.

Alternativ 2
Ta 59:ans buss som enligt LED-tavlan skulle anlända om en minut. Den går visserligen åt fel håll, men efter tre hållplatser kan man ju hoppa av vid Stadsbiblioteket och sprinta över hårt trafikerade Sveavägen för att ta 4:ans buss till Östra Station.

Alternativ 3
Eftersom det blåste lika hårt vid hållplatsen i innerstan som vid Norrtull orkar man inte vänta på 4:an utan hoppar på 42:an som också den går åt fel håll. När man väl märker det, hoppar man av vid nästa stopp och kutar tillbaka till en annan hållplats där 4:ans buss just anlänt.

Efter utnyttjandet av alternativ 2 och 3 kan jag berätta att jag inte frös längre. Bussarna var proppfulla och bjöd på värmande närhet. Visserligen tog resan betydligt längre tid och jag förlorade 30 minuters värdefull bloggtid, men lite får jag väl offra för avsaknad av köldskador;-)

PS. Inget blogginlägg imorgon, då jag är på vift under kvällen. DS.

27 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Frostskador skall förhindras till varje pris - du gör helt rätt! ;)
Saknar dig redan imorgon ;) Men hoppas du får det trevligt. Minst!

Anitas Malta sa...

Ynka två soltimmar i november !! Får mig att minnas när jag bodde i Skrapan en hel månad i november år 20??. Grått, grått och supergrått !! Globen kunde bara anas på håll långt borta i horisonten.

Gillar ditt bildbevis nummer tre. En otroligt läcker bild !!

Sen önskar jag faktiskt att jag vore med dig idag när du skulle välja alternativ att att dig hem. Behöver nog känna av lite av den verklighet du beskriver för att inse hur bra jag har det här på ön.

Inget blogginlägg imorgon !!! Nåja, bra att vi får veta i förväg :-) Ha det så bra på din bloggfria dag Beate !!!

Rantamor sa...

Grattis till din soltimme, här var det bara nästan sol, men rätt behagligt ändå.

Svar: Rantafar och sonen håller på Timrå.
Mågen Colins pappa håller på Björklöven alltså är det krig ikväll när dom två lagen möts i Umeå. Sonen och Rantafar sover över där och kommer NED hit imorron och vi fortsätter ned till Söråker till Familjen Stormfjäll...

Rätt skönt med en ensamhemma kväll, inte mycket att se på tv tyvärr men det gör inte så mycket.
Nu ska jag koka mig en kopp the och sen kryper jag nog till sängs och ligger å läser lite.

Tjingelingen från Rantamor och ha så trevligt i morronkväll.

Unknown sa...

Kul med kvälls-vift.
Bussfläng verkar vara ett effektivt sätt att hålla sig varm.
/Kiki

Susanne sa...

Så underbart med lite sol idag.
Sv: tror att vi är ganska friska i Segeltorp, för det är inte många i väntrummet.

Susjos sa...

Va? Var det verkligen sol idag? Jag sov till kl 10 så kanske jag missade den? Nåja, det gråa täcket var kanske inte helt jämntjockt idag, men någon sol såg jag inte till. Kanske orkade den inte till Upplands-Väsby, där jag befann mej idag!

Kommer att sakna dej i morrn!

Marina sa...

Med tanke på SL:s taxor antar jag att du har någon slags månadsbiljett och passar på att utnyttja den till fullo ;) Grattis till den extra soltimmen (har ni riktig tur kanske det hinner bli en till innan november är slut...)

Monica sa...

Såg solen som hastigas vid 8 tiden i går, man får vara glad för det lilla;-)
Du är en van bussresenär förstår man när man läser om ditt maraton.
Ha en bra dag

Mias Mix sa...

Underbart med sol!!! Man blir så glad då. Men håller med om att det var kallt. Och jag hade ingen proppfull buss att värma mig i, fick hoppa av hästen sista biten och gå hem för att få upp lite värme.
Skönt att du inte frös ihjäl och ha det så kul ikväll!

Marit Johansson sa...

Alltså det där låter helt för j-vligt... men antar att det är ännu värre att använda bilen in till stan? Är så glad att slippa det där :)

cat sa...

Utan bildbevis hade jag haft svårt att tro dig. Det påstås att Gbg har haft 7 soltimmar i november, men det har jag svårt att tro.
Jösses vilken dramatik för dig att komma hem. Hoppas det går bättre idag!

Steve sa...

Nu förstår jag varför det heter arbetsresor.

Ama de casa sa...

Huvvaligen för novembermörker och kyla...

Fast tänk positivt - du fick ju åka mer för pengarna :-)

Spännande att höra sen var du viftade ikväll :-)

Life of Johanna sa...

2 timmar soltimmar, tror knappt vi ens haft det här i skåne... :/

Life of Johanna sa...

Nej vädret gör ju ingen direkt lycklig, och foglossningen gör så ont så krafterna tar snabbt slut, tyvärr. Men skall till läkaren igen på tisdag så får se då vad som händer.... blir väl troligen helt sjukskriven.

Beppan sa...

Två soltimmar på tre veckor är ju inget att göra vågen för precis. men du - jag prickade visst in dom när jag var nere i storstan?! Det var kanonväder en stund när vi var uppe på globen och nere på Taxinge slott.

Gud ske lov och pris och allt vad det heter för att jag slipper detta åkande med bussar och T-banor kors och tvärs morgon och kväll! Om det nu skulle bli någon jobbmånad för mig framöver så får lilla Forden träda i tjänst. Eller så tar jag till cykeln. Eller apostlahästarna. Tar mig ca 45 minuters promenad i vettig takt för att komma till centrum av stan - där jag ev ska jobba.

Guldkryckan sa...

Som mest får jag vänta 5 min på bussen nere på torget här när jag ska till kneget, byte vid en hållplats till spårvagnshelvete för vidare färd mot mitt resmål (En hållplats bort>) där jag får ta rulltrappan upp till gatunivå igen..det är där kylan slår till...7 minuters gångväg till skolan...hujeda mej...man får pälsa på sig ordentligt för det är en köldhåla utan dess like trots höghusen runt om, måste vara en arkitektonisk bedrift att lyckas med det. ;)


Här har solen inte visat sig mig veterligen på länge...förmodar att den dött...det är hans bror ni har där uppe hos er ;)
gott BP

Husbilen-Ellen sa...

Inte dumt att ibland kunna uppleva trängsel, som skön värmekälla! Elisabeth

Susanne sa...

Sv: Har sett vagnarna i bortre ändan, de är mååååånga. ;)
Vi kommer att få ett fantastiskt bibliotek.

Susanne sa...

Sv: Har sett vagnarna i bortre ändan, de är mååååånga. ;)
Vi kommer att få ett fantastiskt bibliotek.

Anna i Qatar sa...

2 timmar! Helt galet och tack för att du påminde mig varför jag inte längtar hem dessa månaderna ...

Life of Johanna sa...

Ja jag hade tur som fick chans och träffa honom, och tack vare min fobi för ormar sitter vi här idag :) Dejtingsidor fungerar :)

Usch nu saknar jag honom, och så är han inte hemma förrän vid 17 ikväll, snyft!!! :(

Geddfish ♥ sa...

I Borås var det också solfattigt, grått och mulet, halvregnigt. Det är faktiskt bättre väder i Lidköping på alla vis.
Men, som sagt, lite motion kan sätta fart på livsandarna!
Ha det så trevligt i kväll!

Ama de casa sa...

sv: Tack för infon om surimi, nu vet jag vad jag har ätit :-)

Dom där gamla hederliga tapasen finns också med på maran, dom är skrivna med svart text på menyerna. Fast igår valde vi bland dom innovativa (skrivna med vit text). Dom "gamla" tapasarna kan man nämligen få tag i året runt på många restauranger här.
:-)

TantGlad sa...

Ni är lite frusna ni 08:or haha.
Här i Norrland tål vi att frysa.

Ja det har inte varit många soltimmar i november förutom dem som bor längst upp i norr då .

Ha en trevlig helg nu.
Kramiz.

Rigmor sa...

Det är lite som pest eller kolera...Men huvudsaken du höll värmen, och bara kutande mellan hållplatserna gjorde väl sitt till...Jag beundrar er som bor sådär, jag som inte ens kan hålla reda på landsortsbussen här, den går typ två gånger per dygn...Jag vet aldrig vart jag ska och aldrig vart jag ska kliva av. Jag är en riktig bilmänniska, och det skäms jag för...
Det var väldigt vad ni haft "många" soltimmar då...
Zambo hälsar och tackar för att du trots din hundrädsla kan ha fördrag med honom. Däremot förstod han inte det där om hans kompisar fåren...och jag valde att inte förklara närmare.
Ha en trevlig kväll!!
Kram kram

Olga T sa...

Här har vi inte haft en soltimme på hela november. Men idag verkar det bli blå himmel, tack och lov!!