tisdag 1 juli 2014

Costa Rica - ett mirakel


Bryan Ruiz är en riktigt vass målskytt. Att han är snygg är en bonus;-)


Costa Ricas landslag. Celso Borges (bakre raden, 3:e från vänster) spelar förresten för AIK.


Coola, surrealistiska benskydd. Observera den snygga limegröna färgen!


Är man känd som Neymar har man såklart en egen kollektion med benskydd.

“The impossible we do at once, miracles take a little longer”
“The impossible we do at once, miracles take a little longer” sägs det (det omöjliga gör vi direkt, mirakel tar lite längre tid). Lilla Costa Ricas fotbollslag ” Los Ticos” har under detta VM spelat in sig i alla fotbollsälskande hjärtan. Det gjorde det omöjliga direkt – slog ut Italien och England samt vann ”dödens grupp”. Miraklet att slå Grekland i åttondelsfinalen dröjde bara några dagar till. Därmed har laget för första gången i landets VM-historia inte bara gått vidare från gruppspelet (1990) utan tagit sig till en kvartsfinal. Jag är tokförtjust i detta härliga gäng.

Några kuriosa om Costa Rica:
Ni minns väl Sveriges sorti ur VM 1990, då Costa Rica slog ut Sverige redan i gruppspelet.
FIFA vill egentligen inte se denna fräcka uppstickare bland slutspelslagen. Costa Rica drar nämligen ner TV-intäkterna. Men man kan ju knappast lasta Los Ticos för Spaniens, Italiens, Englands och Portugals dåliga spel. Men ”don’t cry for FIFA” – organisationen lär dra in hisnande fyra biljoner dollar ändå. Go for it Costa Rica!
Inte att undra på att Los Ticos är så pigga. Costa Ricas barn börjar nämligen dricka kaffe redan ur nappflaskan, där det mixas med mjölken. Smart!
McDonalds och andra snabbmatskedjor skämmer bort spelarna (och andra costaricaner). De levererar hem BicMac & Co. (Borde införas I Sverige)
Tjurfäktning finns även i Costa Rica, fast där plågas inte tjuren till döds. Där låter man nämligen tjuren gå loss på 22 personer i en rink – en garanti för att minst en person blir skadad. Väldigt sympatiskt!

PS. Bilderna jag lägger upp visar Bryan Ruiz, Costa Ricas skyttekung under detta VM samt hela laget. Han – precis som alla spelare under VM bär såklart benskydd som ser nästan surrealistiska ut. Är man en kändis som Neymar, har man såklart sin egen kollektion. Nu vet ni det också;-)DS.

16 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Benskydden i nedre högra hörnet kunde likaväl stå Kalles på ;)
Men, om de nu har benskydd, varför rullar de runt i smärtor av sparkar "hela tiden"? ;)

Anki sa...

Varför så snygga och designade benskydd... de har ju strumporna över...
Är ju inte ett dugg intresserad, men eftersom maken kikar så slötittar jag också med ena ögat på åtminstone en del matcher och hoppas på fortsatt framgång för Costa Rica!

Stare Ström sa...

Varför finns det inga rosa benskydd? Det skulle ju pojkarna varit jättesöta i.

Monica sa...

Vill du veta en hemlis, jag har inte sett en enda match på min stora tv.
Ligger mer åt friidrott vem kan glömma Linford Christies Package :-)
Ha en skön kväll

Life of Johanna sa...

Ja Costa rica har verkligen imponerat i detta vM, sitter och hoppas argentina skall åka ut nu...gillar inte en viss anfallare där.... :P

Tack så mycket :) Ja det var kul med de färgade garageportarna, :)

Life of Johanna sa...

haha javisst var den bra :)

Olga T sa...

Skrattar mest just nu åt Evas kommentar att de blågula benskydden liknar Kalles Kaviar. Hon har ju rätt! Såg det inte innan men nu ser jag bara det ;))
Då får vi hoppas du slipper förlängning i natt, det är ju jobbdag imorgon också.

Susanne sa...

Gillar dina fotbollsinlägg intensivt, lär mig så mycket bra grejer som jag kan briljera med ;)

Geddfish ♥ sa...

Tack för din kunskapsblogg! Jag suger åt mig lite fotbollskunskap, som jag lägger någonstans i facken.
Idag har jag inte tänkt fotboll, jag har bara pratat tyska ;)

llh sa...

Under över alla under - nu är man lite uppdaterade igen då. På beskydd (à la kaviar), vem kunde ha gissat det. Tack!!!
+ jag har en ny idol. Mexikos målvakt men den glädjen är visst redan över.

Freja sa...

Hahaha, jag missade att ta med benskydden i min uppräkning i går! Nu väntar jag med spänning på vilken detalj du ska särredovisa i morgon!

Och jag kollar fortfarande inte på VM, men om jag gjorde skulle jag nog gilla Costa Rica, det är svårt att inte gilla en underdog!

Unknown sa...

Kul för den lilla fotbolls nationen..det är just sådana där grejer som gör ett VM. Hoppas jag kan samla tittartid till slutspurten.
/Kiki

Mias Mix sa...

Visst är det underbart att lilla Costa Rica har gått så långt. Trots att de slog Sverige... Ska bli kul att komma tillbaka till Costa Rica. Åker dit efter Bolivia och Peru. Limegröna benskydden är ursnygga! Älskar limegrönt och turkost.

KajsaLisa sa...

Vad tycks, tja jag skall försöka hitta en variant bland dom som passar till kort kjol och högklackat :)

Ama de casa sa...

Haha! Ja, det var mycket där som jag inte visste om Costa Rica - och ändå har jag varit där ;-)

Jag håller också på dom - även om jag inte trodde på dom från början och således inte har satsat nån peng på dom härliga lirarna :-)

Margareta sa...

Mycket fotboll är det, både här och där erkänner - jag är fruktansvärt less och skönt att du blandar friskt. Har läst några inlägg och skrattat samtidigt som jag skummat några meningar, de som är mer fotbollsriktiga. =)

Självklart ska man klä sig efter situation, det gör även jag. När jag går i skogen tar jag inte högklackat exempelvis. =)

Slutsvamlat nu, sitter i Lerum och på autoadapt och väntar medan de servar bilen - i går i Göteborg och nu snart är vi hemma igen i värmen i norr - längtar allt lite.