tisdag 29 juli 2014

Utslagen?!


Det här är Daisy. Hennes "mamma" Inger befinner sig just nu på en segelbåt i Mariehamn på Åland. Daisy sitter på hennes besöksstol på kontoret och är både utslagen och väldigt ensam.

De flesta man träffar på nuförtiden är totalt utslagna. Det gäller tvåbenta varelser i alla åldrar samt fyrbenta. Det sistnämnda har päls – för det mesta. Så de har åtminstone nå't att skylla på. Har nästan dåligt samvete att jag trivs i värmen. Å nej, jag klagar inte ens över det faktum att det just nu – klockan 20:30 - fortfarande är 33 grader ute på balkongen.

Alternativ vätska


Medger dock gärna att jag idag, när chefen Håkan och jag intog vår eftermiddagsfika hos Bonne Femme (det enda fikastället som inte har sommarstängt i Vasastan), avstod från en varm dubbel cappuccino. Tog apelsinjuicen på bilden i stället. Plus för flaskans form och den roliga texten, men Lovisebergs presseri har en lång väg att vandra för att ens komma i närheten av Brämhults.

Mera vätska


När maken ringde och föreslog en AW i eftermiddags behövde han knappast be och böna om man säger så. Å den här ädla drycken gick ner på ett alldeles perfekt sätt. Det gäller ju att upprätthålla en vettig nivå på vätskebalansen i värmen – och det är jag (världs-)mästare på;-)

18 kommentarer:

Lennart sa...

Den här värmen gör att jag ibland känner mig lite seg men inte utslagen. Jag gillar det, det är underbart skönt och hoppas att det fortsätter långt in i augusti också. Det är bara att tacka och ta emot tycker jag. Läste på nätet i början av juli att folk klagade på att det var kallt och ringde SMHI och skällde. Det fattar jag inte, det är ju inte de som sköter vädret! Hur är folk funtade??? Ber om ursäkt att jag inte tittar in lika ofta till dig som förut, det finns en anledning. Två barn med ADHD som tar mycket tid att ta hand om. Den ena har även en svag utvecklingsstörning och den andra har nu fått diagnosen svår ADHD. Vi har nu fått avlastning några timmar i månaden, men det är inte mycket. 16 timmar per barn totalt, per månad!

Unknown sa...

Kall dryck är gott i dessa varma dagar speciellt den sistnämnda.
/Kiki

Freja sa...

Mmmm, Brämhults... Det är den dryck jag lever på just nu känns det som... Skönt att höra att du njuter av värmen, jag tar min dricka med mig ner i källaren jag...

http://lissento.blogg.se/ sa...

Avstod också en kaffetår, kändes för varmt!
Men jag klagar inte heller, gäller att njuta så länge det går

Geddfish ♥ sa...

Å inte klagar jag! Nähej. Jag njuter i långsam takt. Jag värmemediterar. En ständig vattenflaska i ryggan. En kall öl på em har också intagits på balkongen under markisen. Det varma kaffet är morgondrycken.
Länge leve värmen!

Monica sa...

Klart du ska njuta av värmen men vi andra måste få spy lite galla över eländet:-)
Att dricka är a och o jag tjatar på mor flera gånger om dagen.

Jaså är det lindarna som är boven, dags att ta bort dom då. Humlor börjar ju bli en bristvara i alla fall här ute och då har jag mat som dom tål men dom kanske gillar att leva farligt
Tycker som han att dom borde veta bättre än att äta ihjäl sej, nej har ingen bild hade brudmagneten Sture med och måste ha full koll.
Ha en bra dag;-)

Monica sa...

Glömde, vilken otroligt söt kossa;-)samma namn som Ferdinands mamma;-)

cat sa...

Åh du har också en söt ko på din blogg! Jag är i nivå med henne kan jag medge. Kan konstatera att när det gäller väder och temperatur så är jag en lagom-människa.

Duktigt av dig att ta vätskebalansen på allvar :-)

Ama de casa sa...

Mmm... Brämhults mandarinjuice i juletider. Det är GOTT det!

Tills dess får man väl hålla sig till ölen... :-)

Life of Johanna sa...

Förstår att Daisy är lite moloken när hennes ägare är borta! :)

Absolut det gäller hålla vätskenivån jämn :)

Haha nej klimakteriet har jag inte hamnat i ännu, det får vänta lite, idag är det svalare i skåne, tack och lov för det så vi får in lite kyla i hemmet och svalka av det med :)

Ama de casa sa...

sv: Nej, vi har ingen AC i sovrummet. Finns inget riktigt bra ställe att sätta den på utan att det blir fult som bara den. Provade med en fristående golv-AC, men den levde om så in i bäng.

I sovrummet blir det drägligt om man kör AC-n på järnet, men det blir bättre för elräkningen att flytta ut i vardagsrummet ett tag istället :-)

På vintrarna har vi element i sovrummet och på försommar och höst så duger det med en fläkt.

Rantamor sa...

Jag väljer den goda juicen för jag gillar ju inte öl...
eller ett kallt glas vitt är ju också gott i värmen.
Men vatten går ju också som bra. Idag har vi inte fullt så varmt här uppe i norr, och jag tror nog att vatten är välkommet nu för många, och vi vill ju ha vatten så att det blir någon svamp iår.

Ska snart åka till frissan å klippa mig.
Ringde å fråga om dom hade nån klipptid för en halvgammal skata....
det blev lite tyst i luren först och sen ett lite försynt fniss.


Tjingelingen från Rantamor.

Ama de casa sa...

sv: Haha! Ja, vilka fläckar som ska bort ska vi kanske inte prata om...
:-D

Jag hade det nog svalare än du igår, åtminstone inne... :-)

Eva Trillian sa...

Vätska, glass ... i alla ära, ja ... men en skuggig plats, med en bok som får en att tänka på annat :) det är ÄNNU bättre!

Ama de casa sa...

sv: Haha! Så jag är stor på ditt jobb också? Snart får jag nog storhetsvansinne... :-D

Carita sa...

Jepp, vätska är viktigt - den gula flaskan ser fräsch ut, och namnet Loviseberg är så fint - påminner om min stad.

Husbilen-Ellen sa...

Vad gör man inte för att få rätt vätskebalans! Elisabeth

Husbilen-Ellen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.