fredag 25 juli 2014

Fler goda råd för att hålla huvudet kallt


Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan skulle kunna vara ett alternativ för att svalka sig – om den håller öppet alltså.Varför inte åka till en fin shoppinggalleria – Täby Centrum till exempel. Det håller nämligen en inomhustemperatur på 18 grader året runt. Dessutom pågår det en sexy rea. Systembolaget har ett suveränt sortiment av olika ölsorter - samt det här vinet i helt fel färg, både inuti och utanpå;-)

Det varma fina vädret, som förresten har omnämnts på BBC World Weather Forecast som extraordinärt i en hel vecka nu fortsätter. Igår gav jag er några goda råd vad ni kan göra för att svalka er i huvudstaden. Här kommer fler heta – jag menar kalla - tips.

Innerstadsbussar
Stockholms blåa innerstadsbussar (linje 2, 3 och 4) är världens bästa sightseeingbussar, och de har en utmärkt luftkonditionering. Där kan ni lära känna huvudstaden för en billigare peng än om ni tar Hopp-on Hopp-off bussarna som är betydligt dyrare och inte har de A/C heller.

Storstockholmsbussar
Även bussarna som kör utanför innerstaden är blåa. Har ni tröttnat på downtown är det bara att kliva på 670:an som tar er till Vaxholm. Om ni vill besöka den pittoreska staden Norrtälje ta 676:an. Båda linjerna har självklart luftkonditionering och 676:an bjuder på kostnadsfri wifi.

Tunnelbana
Ni vet väl att Stockholms tunnelbanesystem är världens längsta konstutställning!? Om inte är det dags att besöka denna utställning. Ni tar rulltrappan ner till vilken station som helst och överraskas av olika utsmyckningar. Å ni – det är väldigt svalt under jorden där. I självaste tunnelbanevagnarna fungerar luftkonditioneringen helt perfekt. Ni behöver inte trängas med nollåttor heller – dom är ju på landet;-)

Vid det här laget klarar ni ytterligare en vecka utan värmeslag;-)

PS. Bilderna jag lägger upp bjuder på ytterligare alternativ för att hålla huvudet kallt;-) DS.


20 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för de goda råden. Jag skulle nog valt det första - snygg vinkling på kortet. Kyrkor bruka hålla en sval och skön temperatur. Dessutom en härlig tystnad och en skön oas när man är i huvudstadens sorl. Eddie i Viveca Sundvalls underbara böcker (numera Lärn) hade sina egna metoder att hålla huvudet kallt.

Freja sa...

Den kyrkan känner jag igen, har passerat den ett antal gånger! Och mitt bästa tips för värmen är att häcka i min källare... Sonen spelar spel och jag bloggar, så småpratar vi, äter chips och dricker cola. Helt OK fredagsnöje!

Olga T sa...

Bra tips! Fiffigt med wifi-buss och luftkonditionering. Då kan man ju åka runt där och surfa. Så lägg till tipset att köpa Stockholmskortet för dem som är turister. Då kan man ju åka hur mycket som helst!
Bada är mitt tips! I alla fall här på västkusten. Havet har en temp på 24 grader nu, underbart! Skulle inte vilja sitta inne dessa dagar. Skuggan i trädgården är underbar och jag har förmånen att kunna cykla ner för att ta ett eller flera svalkande dopp i havet. Ikväll har jag varit på fotbollsmatch i div. 2. Kul och perfekt att kunna sitta ute en hel match utan att frysa!!

Kerstins foto sa...

Tack för goda råd. Vet inte hur det är hos er men här utfärdades först en klass 1 varning för det varma vädret och sen utökades det till en klass 2. Tackar och bockar. Jag som inte mår speciellt bra av den häftiga värmen skippade den bastuliknande altanen och åkte ut till en strand vid havet. Där var det givetvis varmt också men det fläktade så skönt så det var en ren njutning att ligga där. Vi har ju ingen tunnelbana här. ;)
Den där Musse pigg var en synnerligen obehaglig typ och jag var nog lite för kaxig där, det insåg jag efteråt. Jag sa bara nej till honom och vände ryggen till och fortsatte gå. Tursamt nog gick maken precis bakom och sa till honom "She´s not obligated to give you any Money" och fortsatte gå han med. Antar att om jag varit ensam hade det kunnat bli tuffare.

Geddfish ♥ sa...

En gonattkommentar kommer här! Jag har klarat mig genom dagen,vatten och stranden är bäst.
Annars är kyrkor ett bra alternativ, men då blir jag rastlös om jag är där förlänge.

Eva Trillian sa...

Ryktet säger att busschaufförer inte hittar knappen till AC:n ;) Som många andra rykten är det alltså fel :D skönt att höra!

Anonym sa...

"As a rule, man is a fool.
When it's hot, he wants it cool.
When it's cool, he wants it hot.
He always wants what he has not."

Ruth i Virginia

Freedomtravel sa...

Haha, lite råd kan behövas! Även om jag inte riktigt vet hur jag ska applicera dem när vi måste stå och bygga.... haha. Mycket vatten lär det gå åt idag i alla fall ;)

Ama de casa sa...

Rosa är allt din favvofärg, va? ;-)

Att åka kommunalt i Stockholm funkar jättebra! Utom pendeltåg. Jag minns pendeltågseländet i mitten av 80-talet. Ja, jag är långsint...
(Blir ofta lite småsur när pendeltågen är i tid - vill gärna ha vatten på min kvarn... ;-) )

Ama de casa sa...

sv: Dom röda kundvagnarna går att stoppa i dom blåa, men inte tvärt om. I början stod folk och försökte huuur mycket som helst att stoppa i en blå vagn i en röd, och blev jättejättearga när det inte funkade... Haha!
(Har man otur så är det tre röda längst ut i kundvagnsstället när man kommer med den blå. Då blir JAG jättejättearg... ;-) )

Monica sa...

Man ska nog hålla sej ifrån alkohol i denna värme snurrar ju i klumpen utan;-)
Skulle aldrig köpa den rosa förpackningen, har vinställ och där finns inga bibbar o skit bara fina flaskor;-)
Ha en skön helg du som trivs i pygmévärmen

KajsaLisa sa...

Jättebra förslag, vi behöver dom. Själv tog jag ett par öl på Akkurat igår, dom verkar ha luftkonditionering.

Anitas Malta sa...

Många goda råd och tips här !! Kyrkor finns det ju gott om här på ön men kan i längden bli lite trist ;-)

Gillar ju inte att shoppa annars är ju det ett alternativ. Nu är jag iallafall på väg till supermarketen och tänker stanna lite extra länge vid mjölkdisken som jag skyr på vintern.

Nu är det ölfestival här !! Ja, med tanke Rosie´s friska och fruktiga smak tror jag nog en kall öl är ett betydligt bättre val. Men bara en !!! Annars blir jag vimsig och trist i värmen.

PS.Har du varit i Kalifonien ?

Guldkryckan sa...

Jo..dådana tips är av stort värde under värmeböljor som denna.
Men här kom åskan för några timmar sedan och regnet har öst ner, termometern som visade 30.nånting i skuggan förut visar nu 17 grader...och mer lär det bli regnmässigt.
Det var välbehövligt :)

Bussar med AC är ju att föredra, vi har spårvagnar här med AC..de nyare varianterna i alla fall. Tyvärr verkar chaufförerna ibland inte veta hur det fungerar..eller så är det sönder...vet inte...men det är suveränt när det är igång

Jag och fru Guldkrycka har beslutat att nästa år införskaffa en rejäl AC-anläggning att ha i hemmet, det var lite mycket där ett tag ;)
Men jag gnäller inte ;)

Ha de gött BP

Susjos sa...

Bra råd! Pendeltågen har däremot inte ac, inte heller förortsbussarna!

Susjos sa...

PS. rosé vin...de e inte gott!!! DS

Erik Semlan sa...

Flera tips hur man kan få se Stockholm för en billig peng, en god tanke. Fast måste man ner i underjorden för att få uppleva svalka?
Inte alltid det är så svalt och skönt i bussarna eller tunnelbanevagnarna. Ibland blir det en svettig resa. ;-)

Pumita sa...

Kyrkor är ett hett tips när solen gassar. Brukar själv besöka ett antal under mina utlandsresor. Inte bara för kylan förstås men det är en bidragande orsak för religion är inte min grej. Arkitekturen är jag mer intresserad av samt att vila fötterna och pusta ut. :)

Pumita sa...

Det är rätt skönt att glida runt i Strömma-båtarna också när det är riktigt varmt. Eller vilket bolag som helst förstås. Åka till Fjäderholmarna, Drottningholm eller Vaxholm. Man kan komma ända ner till djupaste Sörmland... nu börjar jag också låta som en turistguide! ;)

Carita sa...

Visst är det svalt under jorden, men det jag kommer ihåg från T-banor är ofta lukten - men man vänjer ju sig vid det mesta :-)