söndag 20 juli 2014

Skyltsöndag: RekryteringskampanjTaxi Stockholm söker nattförare. Det kan jag förstå. Inte så många som står i kö för att jobba natt i huvudstaden, speciellt inte i en taxibil. Som denna skylt på 44:ans buss visar måste man ta till några extra knep för att locka aspiranter. Det blev bara liiiite fel här kan jag tycka.
Att Taxi Stockholm erbjuder sin utbildning kostnadsfritt låter visserligen aningen konstigt, men är ändå ganska vanligt – jag menar att erbjuda kostnadsfri utbildning alltså. Men att sätta en ”*” bakom den kostnadsfria utbildningen gäller ju bara så långt lagret på den kostnadsfria utbildningen räcker. Undrar för mig själv hur man lagrar utbildningar – på en hylla – eller vad tycker ni;-)

PS. Fick ställa mig ute i körfältet för att ta detta foto. Tur att rusningstrafiken i Stockholm har kommit av sig de senaste veckorna, annars hade jag blivit överkörd på Valhallavägen i fredags morse, och då hade ni aldrig fått se detta ”scoop”;-) DS.

Det är Pumita som uppfunnit skyltsöndagen.

12 kommentarer:

Pumita sa...

Nu har vi ju redan sett att Valhallavägen var öde så jag undrar om du svävade i livsfara... Undrar om man får använda skinnjackan i tjänsten då. Skyddar mot knivöverfall åtminstone.

Geddfish ♥ sa...

Det är nog en fuskskinnjacka.
Kan det vara lika öde i Stockholm som i Lidköping stundtals???
Fröck skylt iaf ;)

Olga T sa...

Det där verkar ju inte seriöst alls!
SV: Ja vilken match det var! Satt på altanen och tittade på matchen via datorn. Sändningen är 15 sekunder fördröjd så vi hörde publiken jubla innan vi såg målet, lite kul faktiskt. Där var slutsålt idag! Riktigt kul match och kul att både nyförvärv och unga "egna" spelare fick göra mål.

Freja sa...

Hahaha, ja, de placerade den asterisken lite fel... I bland undrar jag om de som gör reklam kan nått om språk överhuvudtaget... Snygg skinnjacka i alla fall, jag kanske skulle ta och bli taxichaufför?

KajsaLisa sa...

Tycker alltihopa är komiskt Taxibranschen är överetablerad samtidigt som stora delar av lönen bygger på provision, vilket gör att det är svårt att försörja sig som Taxiförare.
Då erbjuder dom fria arbetskläder, skal vi göra vågen eller :)

Ama de casa sa...

Jag tror dom håller själva utbildningen på lagret. Och när lokalen är proppfull (enligt brandskyddsföreskrifterna), ja då räcker inte lagret längre och gratisutbildningen är slut.
:-)

Guldkryckan sa...

Att man får utbildningen på "köpet" är ganska ovanligt, men är det ett yrke som är svårt att få personal till brukar man ju få ta till vissa åtgärder för att få önskat resultat.

Och allvarligt talat...köra taxi nattetid är inte så hälsosamt, speciellt i storstäderna, hade aldrig "nappat" på ett sådant erbjudande tror jag...möjligtvis om de erbjudit, utöver utbildningen, ett maskingevär med gratis ammunition och utbildning även på detta "instrument" ;)

Nä..skämt åsido..Taxiyrket är riskfyllt nattetid.

Idag skiner solen i GBG, hade bestämt att åka ut till skärgården idag med en kamrat men allergin har satt stopp för detta.
Snörvlar som det värsta här,väntar på att medicinen ska "kicka in" här så att man kan dra iväg lite senare.

Ha en skön Måndag BP. :)

cat sa...

Inte för alla skinnjackor i världen....!

Eva Trillian sa...

Njae... inte för alla * eller skinnjackor i hela vårt långa land skulle jag nog välja att bli taxichaufför - men, "man ska aldrig säga aldrig" och "nöden har ingen lag"... osv!

Anitas Malta sa...

Jisses !! Ja, vad gör man inte för att få folk att köra taxi i Stockholm på nätterna.

De gånger jag varit i Stockholm de senaste åren har det alltid, utan undantag, varit utlänningar som suttit bakom ratten. Inget fel alls, de är trevliga och förmodligen väldigt modiga. Med eller utan skinnjacka ;-)

Anitas Malta sa...

..ja, de gånger jag åkt taxi alltså men det lilla förtydligande var kanske inte helt nödvändigt ;-)

Ama de casa sa...

sv: Jag bara antog att han på marken satt på en platta och hade en ställning i ärmen som slutade i den där pinnen... Men det såg rätt fränt ut :-)

Varmt i kapporna var det nog också, för dom var inte kvar särskilt länge...