måndag 28 juli 2014

GolfbarenBästis kollegan Yvonne är tillbaka från semestern, vilket uppskattades otroligt inte bara av mig utan två kollegor till. Hon föreslog nämligen ett lunchbesök på Golfbaren, Stockholms just nu hetaste och populäraste minigolfbana på Kungsholmen. Banan har fått sitt tema från de omkringliggande kvarteren, där gatorna är döpta efter kända svenska författare.

Citat på betongböcker
Varje hål är tillägnat en författare och bjuder på tänkvärda och finurliga citat som är graverade på en metallplatta. Som ni ser på bilderna ligger varje platta på en ”betongbok”. Så himla läckert och vackert. Den finaste minigolfbaren jag någonsin sett. Ett besök rekommenderas verkligen!

Varning
Varning dock för maten. Först fick vill alltihopa något helt annat än vad vi beställt. Men vi orkade inte byta. Dumt, verkligen korkat, då maten var i det närmaste oätlig. Och detta för 99 kronor. Baren har dock vin- och ölrättigheter, och dessa drycker lär de nog inte kunna förstöra. Vi fick dock en ursäkt av tjejen i kassen när Yvonne påpekade missödet.

Nu blomkruka
Kan inte låta bli att visa er min himla coola nya blomkruka – en present av bästis kollegan. En mjuk kruka med plastsäck inuti i helt rätt färg som passar perfekt till skålen på vårt vita balkongbord. 1 000 tack Yvonne:-)

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är ju lite surt när man inte får vad man beställt.

Men minigolf, det är kul det.
Vi var ju iväg med fritidsavdelningen på nåt lov för några år sedan, jag och en annan personal med 5-6 ungar...var nog första gången jag var iväg med ungar på skolan..och naturligtvis vann jag. ;)

Man ska ju naturligtvis låtsas som att det viktigaste är att deltaga, inte att vinna.
Kunde ju inte med att göra på annat vis, men det var gött att knäppa dem på näsan lite ;)

Den där banan skulle jag vilja gå en o annan runda på...kul.
Fast synd på maten då.

Ha en skön kväll BP

Eva Trillian sa...

Bangolf med "bokcitat" :) Låter som ett ställe som förenar två intressanta världar!

Stare Ström sa...

Nu är jag uppdaterad på din blogg och har fått mig några goda fniss! Det är så hett och inte en gnutta regn så långt ögat når. Det lovas regn men någon annan snor alltihop. Kanske ni nollåttor? Snygg bild du fick på blixten! Den där läckra blomkrukan skulle passa fint här också!

Unknown sa...

Verkligen snygg, intellektuell och fantasifull bana. men minigolf?...asså gällande denna sport räcker inte mitt tålamod långt.
Synd på maten dock.
Ni är duktiga på att ge varandra presenter, kul.
/Kiki

Freja sa...

Bilen var supercool, täckt i gräs! Ska tipsa min svåger, "gräskungen", om det... Han har just startat eget företag efter många år som greenkeeper, och har fått i uppdrag att fixa till gräset på nationalarenan, klart han måste ha en gräsbil då...

Geddfish ♥ sa...

Vilken gräslikt/gräsligt skön golfbarsbil!
Snubblar nästan på bokstäverna där.
Färger är kul, jag köpte en grön mockapär till köket, dock inte gräslik. En knivslip, det var knivskarpt.

KajsaLisa sa...

Det där låter spännande, kan man ta med matlåda?
Sen undrar jag hur dom lyckas hålla bilen så fri rån ogräs, jag är skitdålig på sånt :)

esterii sa...

:) Hade absolut inget att säga. Så är det ibland.

Herr Nilssons Fru sa...

Opps...inte så kul när man får fel mat, kunde ju fått något gott i gott i stället då. Nåväl, de e väl människor som jobbar på de där stället o människor gör ju fel då och då:)
Häftigt golfbana, länge sedan jag spelade nu, här har de gjort hela stan i miniatyr himla snyggt faktiskt.

Hoppas du inte flöt bort i allt vatten som kom från ovan i dina trakter, vädret kan verkligen spela en ett spratt, här nere har vi inte fått ta del av regnet ännu. Åskväder klarar jag mig bra utan men lite regn till naturen kan jag tänka mig den vill ha.
Kramiz

Olga T sa...

Den bilen var ju riktigt cool! Får besöka den banan nästa Stockholmbesök som jag gärna skulle göra snart igen.

Anki sa...

Häftig bil... men käket verkar ju inget vidare och minigolf är inget för mig (inte annan golf heller), men citat är ju kul :)
Snäll kollega som ger dig en så häftig blomkruka... läcker var ordet!

cat sa...

Vilken intressant minigolfbana. Synd att maten var kass!
Läcker kruka helt klart även om färgen inte är min favoritfärg.

Fågeln hos mig är troligtvis en ung sädesärlehona :-)

Ama de casa sa...

Och hur gick golfmatchen då? :-D

Taskigt att inte få rätt mat... I höstas bröt jag ihop en gång i tårar på sjukhuset, och det var just då som jag hade fått fel mat. Haha! Man kan tycka att det kanske fanns annat att bryta ihop över :-)

Monica sa...

Vart tog min kommentar vägen ???

Monica sa...

Provar en gång till.
Kocken kanske tittat för djupt i glaset, betongen var i alla fall läcker;-)
Snygg blomkruka skulle inte tacka nej till en fast i en annan färg.
Vad har hänt i Täby centrum vid utgången nere vid Forex, Hundratals döda humlor nedanför träden ovädret eller bekämpningsmedel?
Ha det bra

Life of Johanna sa...

Lätsom ett roligt ställe, men maten skall man tydligen undvika då! :)

Ja man kanske kan tycka jag var hård, men detta är något som pyrt länge och dessa fyra fick bägaren och rinna över, så de fick kanske ta smällen för vad andra också gjort. Detta är nämligen rent för vanligt förekommande. Man ser väl ändå det är en tävling och då hajar man väl till lite mer? I alla fall gör jag det, men alla kan ju inte vara som jag :)

Man behöver inte ha instagram för vara med och tävla, man kan göra en vinstchans, och det är ju slumpen som avgör vem som vinner, så den som gör en chans, har lika stor chans och vinna, speciellt eftersom de som gör flera inte heller läser ;)

Jag blir skitsur, haha nejdå, jag gillar folk som säger vad det tycker.... och att du inte har instagram misstänkte jag nästan, du skulle dock vara drottning där :P

Carita Liljendahl sa...

Toppenfin golfbil, fanns där hål man kunde putta in bollen i?