söndag 13 juli 2014

Näst sista inlägg om fotbolls-VM


Den här skylten är sprillans ny och finns i Täby Centrums parkeringsgarage. Kan tycka att den är aningen svårtolkad, men för mig ser klockan ut som en boll. Samtidigt påminner den om skylten som fjärdedomarna visar upp för att markera tilläggstiden. I det här fallet fem minuter;-)

Måste säga att jag är väldigt imponerad över er! Inte bara att jag verkar ha lyckats med att locka några av mina ”anti-fotboll bloggkompisar” – bland annat Eva och Guldkryckan - att kolla några matcher. Nej, ni är också så otroligt bra på att kommentera! Det ska ni och Ruth i Virginia, som ju tyvärr inte har en egen blogg ha ett stort tack för:-)

Det här är mitt nästa sista inlägg om fotbolls-VM. Det är ju ”bara” finalen som återstår. Från och med tisdag återgår den här bloggen till mera normalt konstiga ämnen.

Brasilien-Holland 0-3

Här ser ni de holländska spelarna Dirk Kuyt (t. v.) och turneringens bästa utespelare Arjen Robben - om jag får bestämma alltså;-)

Holland vann rättvist trots att de bara satt ett regelrätt mål. 1-0 och 2-0 går att diskutera. Domarteamet var en katastrof. Man borde utse de bästa domarna till de viktigaste matcherna - inte välja dom efter kvotering och världsdelar. Synd att Brasilien blev förnedrad ytterligare en gång. Lider med spelarna och hela det brasilianska folket. Mina absoluta favo utespelare i den här matchen (och i hela turneringen) är Arjen Robben och Dirk Kuyt.

Finalen

Den här duktiga godbiten från Italien - Nicola Rizzoli - kommer att döma finalen ikväll.

Kommer ni ihåg att jag presenterade mina favo domare för er för ett par dagar sedan?! Är inte så lite stolt över att Nicola Rizzoli, Italien, har fått äran att döma finalen. Hans fanns ju med bland mina favoriter. Även linjedomarna är från Italien. Länderna har mötts vid 20 tillfällen: Tyskland har vunnit sex, Argentina nio gånger, fem matcher har slutat oavgjort. Jag är laddad!

Skyltsöndag är Pumitas uppfinning.

17 kommentarer:

Olga T sa...

T.o.m. jag reagerade på domslut igår! Jag brukar inte hänga med just i den biten, men igår var jag förvirrade och ifrågasatte vissa saker innan kommentatorerna sa något ens. Synd! Holland spelade jättebra och jag har ju hejat på dem genom turneringen och har varit impad av deras spel, men igår ville jag att Brasilien skulle ta bronset och tyckte jag synd om dem eftersom de hade domslut emot sig. Så är det. Nu får vi se om Tysklandsmaskinen fungerar idag eller om Argentina kan ta hem guldet. Spännande!

Eva Trillian sa...

Men, vad betyder skylten då? Finns det ingen förklaring någon stans så brukar de var bra till vilken ursäkt man än har lust att använda den till ;) Bara att passa på :)
Tack för omnämnandet - men imponerad ska man väl mest vara av att du presenterar fotboll så att man faktiskt fäller garden och kollar läget ;) Heja BP!

Geddfish ♥ sa...

Heja BP, du är duktig och jag gillar den italienske domaren! Skitsnygg!

Monica sa...

Täby centrums p-garage är fortfarande en mardröm om man inte är där klockan åtta en söndagmorgon.
Ser fram emot konstigheter utan fotboll ;-)
Ha det bra

Susanne sa...

Jag laddar för fullt inför kvällens final.

Monica sa...

Har nästan blivit påbackad av gubbe i keps och volvo några gånger och tycker det är lite småtrångt i rutorna för att inte tala om utfarten.
Men man är ju lantis och van vid gott om plats.

Husbilen-Ellen sa...

Hoppas du laddat bra och njuter av den nervkittlande slutmatchen. Skylten har jag aldrig sett tidigare och den är svårtolkad för mig. Elisabeth

Pumita sa...

Rätt färg på skylten iaf. Vad en vill säga vet jag inte. Fri parkering en timme kanske.

Matchen kan jag säga ännu mindre om, förutom att jag vill att La Albiceleste står som segrare på slutet.

Guldkryckan sa...

Sitter o kollar på matchen faktiskt här..otroligt men sant.

Fast bra tycker jag inte det varit.....återstår att se det sista här också.
Heja Tyskland. ;)

Freja sa...

Alltså, vad vill de egentligen säga med den bilden? Stå gärna och häng utanför din bil i fem minuter? Förvirrande... Och jag har fortfarande inte sett en match, missar även finalen just nu...

esterii sa...

Oj oj, förstår att jag missat massor när hela fotbollen gått mig förbi. Jag hann inte med denna gång.. Hoppas du hunnit njuta av det istället:) kram

cat sa...

Den här gången fastnade jag helt i att försöka tolka den där parkeringsskylten och tog inte till mig fotbollsinfon alls.

Freedomtravel sa...

Jag har åtminstone hållit koll på vilka matcher som spelats... och vem som vunnit. Sedan har jag ju lärt mig lite om fotbollsfrisyrer och annat essentiellt här inne också! Så tack vare din blogg har jag ju hängt med ännu lite mer!
;)

SV: Nja… mitt sportande har väl i så fall handlat om ridning och skidåkning när jag var yngre. Idag tränar vi gärna när vi hinner (dvs inte nu när vi bygger). Men lagsporter med boll tycker jag är jobbigt, eftersom jag inte fattar reglerna… haha… och inte har nåt bollsinne…

Ama de casa sa...

Båda matcherna slutade fel... Men, men. Två av dom fyra lagen jag satsade på innan det hela drog igång kom just tvåa och fyra. Inte så illa för en glad fotbollsAMAtör :-)

Anders W sa...

Ok, tycker för min del att skylten är mer spännande än ...
Men gårdagens tårta skulle nog gå ner i alla fall!

Life of Johanna sa...

Ja, 1-0 och 2.0 kan verkligen diskuteras i bronsmatchen, men samtidigt inte lätt och se som domare.

Ja, nu är vm slut, sorgligt, vad skall man nu göra om kvällarna och nätterna :)

Eva Trillian sa...

Sv: :) Alla bokhandlare lever på att vi alla har lite olika boksmak ;) Nyfiken som jag är undrar jag ju nu vad du läser för genre?