onsdag 2 juli 2014

Färgglatt och behändigtNu har jag ju presenterat olika kroppsdelar av VM-spelarna och deras utrustningar för er under de senaste veckorna. Idag är det målhandskarnas tur.

Målvakternas VM
Det är utan tvekan målvakternas VM i Brasilien. Med undantag av den ryska målvakten, som egenhändigt såg till att hans lag fick åka hem, är kvaliteten på målvaktsspelet otroligt högt. Det är många gånger som burväktarna har hållit kvar sina lag i matcherna genom att göra osannolikt bra räddningar. Som gammal målvakt njuter jag för fullt:-)

Målvaktshandskar
Medan handbollsmålvakter smörjer in sina bara händer med klister har fotbollsmålvakter handskar på sig. I stället för klister använder de saliv, det vill säga de spottar helt enkelt i handflatorna (till-verkade i latex) för att få rätt ”fäste”. Japp, jag känner igen denna procedur som upprepas ett antal gånger under en match. För er som tycker att det är äckligt kan jag berätta att det går att tvätta handskarna i 40 grader;-)

Lägger upp några riktigt snygga och färgglada målvaktshandskar som bärs av några målisar i de åtta länder som är kvar i VM:

Brasilien-Colombia
Frankrike-Tyskland
Holland-Costa Rica
Argentina- Belgien


PS: Idag och imorgon vilar fotbolls-VM i Brasilien, inga matcher spelas. Själv ser jag faktiskt fram emot två nätter med mera än fem timmars sömn;-) DS.

20 kommentarer:

Ama de casa sa...

Alltså... Tack vare dom snygga handskarna så har det ändå blivit "väldigt" många mål i detta VM.
Förutom nu i slutspelet, alltså...

Haha! Tur att du får sova lite nu innan det hettar till igen :-)

Guldkryckan sa...

Jo..även undertecknad som inte kikat så mycket på detta VM har ju märkt på sportnyheterna att målvakter hit o dit verkligen gör avgörande räddningar utöver det vanliga.
Men hela VM har ju enligt vad jag förstått "vänt på steken" när det gäller olika nationers prestation.

Kul tycker jag att nya nationer kikar fram och knäpper gamla nationer, som tidigare kunnat "promenera" hem segrar, på näsan. :)

Men som du skrev..det är uppehåll nu...vila ut nu ordentligt så du orkar med resten.

Själv firar jag ikväll inledningen på min semester...tar väl en vecka nu att varva ner känslomässigt och inse att det faktiskt är just semester...men jag ska skynda på det lite tror jag med nåt gott i glaset ;)

Ha de fint BP och tack för dina rapporter från fotbollsvärlden så att en obildad som jag får lite kläm på det ;)

Geddfish ♥ sa...

Tack för en färgrik handsklektion!
Jag gillade nr 1 och nr 2 bäst ;)
Gilla, får man!

Susanne sa...

Tack för info, funderade över varför det fanns så mycket att se på ;)

Eva Trillian sa...

Handskar - en bra sak för en målvakt förstås. Visserligen har de, bevisligen, bra handskar, men målvakter är lite hårdare va? ;) De rullar inte omkring på backen med händerna mellan låren och ojar sig efter att ha räddat från mål. För DET ser man inte så ofta ;)

Shannara sa...

Sitter här med surfplattan mitt i en hög av ungar framför tv:n och när jag öppnade din blogg pekade Jesper genast på de nedre handskarna och förklarade att exakt dom skulle han minsann spara pengar till. Sötnöten min... jag köpte ju för små handskar till honom sist.

Bilen är en c-max grande och rymmer oss allihop även om det inte blir någon plats över för bagage när alla stolar är uppfällda. Den andra bilen fick jag femton för. :)

Freja sa...

Haha, handskar hade jag ju oxå glömt. Vad kan finnas kvar nu... Och var det inte nån målvakt som gjorde nått stort i går? USAs? Flest räddningar i en VM match? Titta vad jag snappar upp i min VM-fria zon! Fast eftersom du inte skriver om det har jag väl fel...

llh sa...

Ops vad jag stirrade länge på den vänstra nedre bilden innan den blev vettig. Såg fem stumpar avslutade med blå knappar och fattade nada. Fotboll är svårt men du är en bra läromästare - och väl värd ett par dags vila efter allt slit :)

Beppan sa...

Snygga handskar - skriver hon som inte har en susning om vad som pågår i Brasilien. Men spotta.... :-(

KajsaLisa sa...

Måste i alla fall säga en sak om all utrustning du presenterar. Skulle dom råka glömma var dom lagt sakerna så är dom ju lätta att hitta, med dom färgerna. Inga bruna skinngrejor direkt.

cat sa...

Väldigt fina och glada handskar. Skulle jag nog kunna tänka mig att ha på mig vid tillfälle.

Rigmor sa...

Kan iallafall hålla med om att det är snygga handskar...!! Å det är väl tur att det är ett uppehåll...så du hinner sova ikapp!!
Ha det gott och ha en skön helg också!!
Kram kram

Monica sa...

Mycket färger var det, gillar ettan bäst skulle behövas när man beskär rosorna:-)
11 år är mycket på en Schäfer, men hon är som matte ung i sinnet HAHA
Ha en bra dag

LissenTo sa...

Underbart att ha fotbolls intresset på den här nivån, att kunna se allt finlir. Dessutom alla minnen du själv har om din målvaktsräddningar.

Sov gott tills nästa match

Unknown sa...

Skönt för dig med lite paus, så du kan vila ut. Du har verkligen varit hängiven VM arrangemanget. Mer än man kan säga om mig...
Kul att målvakterna fått glänsa detta VM.
/Kiki

Guldkryckan sa...

SV: Puttgarden...en bit ut på vischan där så vi har en "bas" att utgå ifrån.
Vi får väl se hur det blir.
Åker om en stund här, skulle åkt igår men bilen vi ska åka med blev inte klar förrän idag, en stor Van...behövs när man ska över gränsen av olika anledningar ;)

Trevlig semester på dig med BP :)

Anki sa...

Hm... att ha snygga och bra handskar... gärna designade av någon speciell det kan ja förstå... de syns ju i alla fall (till skillnad mot benskydden).
Skönt att du får lite paus så du orkar med när finalerna börjar på allvar :)

Anitas Malta sa...

Läckra färgstarka handskar, igår var det benskydd och sen en hel del ögongodis, och innan dess...

Nu är det så mycket fotboll hos dig så tom jag nästan kan tro att det kan vara kul att hänga med ;-)

Kan bara inte låta bli att vara liiite trött på alla storbilds-Tv som jag omges av när jag gå ut, after work, för att äta glass !!

Imponerande vad du är kunnig när det gäller det mesta inom det här området men som "gammal" fotbolls-spelare så lär man väl en hel del.

Sen undrar jag vem den där Agneta är... ;-) Kanske har du druckit för många Red Bull. Kram :-)

Ama de casa sa...

sv: Agaponis är ett annat namn (latinskt, kanske?) för dvärgpapegoja, samma sak alltså. Det var dom små färgglada sakerna som bodde i burarna där duvan var och tjuvåt :-)

Husbilen-Ellen sa...

Färggrant och nödvändigt för en målvakt. Elisabeth