måndag 30 juni 2014

Livet som ”fotbollsproffs” i soffan


Som ex-fotbollsmålvakt kan jag konstatera att jag har hittat en ny favorit - Costa Ricas Keylor Navas. Han såg till att miraklet för "Los Ticos" fortsätter. Mera om Costa Rica imorgon.


En annan favorit är/har varit Guillermo Ochoa, Mexikos målis. Synd att Mexikos dröm slogs i spillror av Holland igår.
Livet som "fotbollsproffs" i soffan kräver sin man - jag menar kvinna. Det är mycket som ska klaffa för det hela att gå ihop. Läs gärna vidare, så vet ni hur jag hanterar detta läge - i soffan alltså;-)

Logistik
Om man följer ett VM i fotboll gäller det att ha logistiken klar – innan mästerskapet börjar alltså. I år gäller följande hålltider: Klockan 18:00 match nummer 1, klockan 21:00 (grundspel) respektive 22:00 (finalspel) match nummer 2. Cirka klockan 18:45 är första halvleken slut. Då har man 15 minuter på sig att äta middagen som mannen har lagad och perfekt tajmad. Disken tas om hand (av undertecknad) när match nummer 1 är slut cirka klockan 19:45.

Jobb
Då jag inte har semester utan går upp klockan 06:45 varje morgon är det väldigt påfrestande att lagen inte kan avgöra matcherna under 90 minuter plus tilläggstid. De envisas med både förlängning (två gånger 15 minuter) och straffsparkar. De sena kvällsmatcherna börjar klockan 22:00 och slutar då alltså kring klockan 01:00. Fyrkantiga ögon kan jag stå ut med, tröttheten är lite svårare att ta…

Tips 1
Som den fotbollsexpert jag är vann jag (såklart) Bosses tips;-) Jag delar dock vinsten med arrangören av tävlingen - Bosse själv.

Tips 2
VM-tipset på mitt jobb (29 deltagare) leder maken – eller rättare sagt jag. Det är nämligen jag som har tippat och han som betalat insatsen (100 kronor). Det är ju liiiite pinsamt att leda ett tips när man själv administrerar det. Folk kan ju tro att man riggat – ja, inte matcherna då - utan tipsen. Bra att ha en alias där;-) Å nej, jag tar inte ut segern (på drygt 2 000 kronor) i förskott, mitt alias bara leder nämligen bara med tre poäng just nu.

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ja, logistiken är svår i dessa tider. Ett tips är att gå och äta sig proppmätt på en restaurang på lunchen så att man (=maken) bara behöver plocka fram lite tilltugg i pausen mellan match ett och två. :-)

Imorgon kommer ett inlägg från fotbollsexperten - Ama. Vi ser nog inte på matcherna på riktigt samma vis ;-)

Ama de casa sa...

PS: Jag hejar egentligen ALLRA mest på Costa Rica :-)

Ama de casa sa...

PPS: Trots det: Allez les bleus!
:-D

Freja sa...

Jag säger ju att du borde jobbat som kommentator istället... Då hade du kunnat sova ut varje morgon och sen läsa på laguppställningar, statistik och kuriosa (som i ditt fall kanske då bestått av skofärg, frisyr, tatueringar, skägg och allmän hunkighet...) fram till matchstart...

Olga T sa...

Bra planering! Men skulle jag jobbat hade jag inte klarat att sitta uppe och se de sena matcherna. Jag är ju ingen nattuggla ens när jag är ledig.
Gillar dina foton!

Eva Trillian sa...

Jag tycker det låter som om du klarar planeringen bra - vad är väl lite trötthet ;) Det tar du igen när VM är över!

Susjos sa...

Jag är imponerad att du grejar att se alla matcherna OCH gå upp till jobbet varje morgon, jösses!!!!

Men med bra logistik så går allt :-)
Sova hinner du med sen...

KajsaLisa sa...

Herregud, hur skall du fixa att det är över, du kommer att klättra på väggarna :)

Geddfish ♥ sa...

Det där låter minst sagt lite mycket! Och så jobbar du!
Men du är nog i de åren där du fixar det mesta, sådan har jag också varit.
Fast nu fixar jag för mig själv, och det går också bra, utan TV-soffa-fotboll ;)
Jag älskar dina inlägg!

Stare Ström sa...

Skönt att ha din blogg att ta till, så jag slipper se matcherna, men kan ändå delta i diskussionerna!
Komodovaraner får du inte närma dig utan att ha en vakt med. Som försvar har han en grenklyka...

cat sa...

Ett logistikproblem jag inte delar :-)
Snart får du väl dock sova som du ska igen.

Marina sa...

Med tanke på jur matcherna ser ut (inte minst den igår kväll) så känns det rätt bra att inte behöva ha klockan på ringning morgonen efter! När det gäller Bosses fotbollstips så är det något jag försöker glömma fort! (skulle kanske ha tippat mer med hjärnan istället för hjärtat, men jag ville ju...)

Ama de casa sa...

sv: Jodå. "Hatmatchen" blir av. Allez les bleus!
:-)

Anki sa...

Grattis till den delade segern i Bosses tävling! Har inte ens kollat var jag hamnade... förmodligen sist :)

Mias Mix sa...

Puh vad jobbigt det kan vara med fotboll ;) Fast ni har nästan bättre tider i Sverige. I Brasilien ville man inte lämna stranden kl 13 för att se match. Å andra sidan kunde vi lägga oss tidigt :) Nu i Bolivia skiljer det ytterligare en timme så första matchen är 12 och den tajmade vi in till lunchen. Verkligen många matcher som gått till förlängning o straffar. Om ett par dar åker vi iväg på utflykt så tyvärr blir det nog inte så många mer matcher. Får försöka kolla din blogg istället när vi har wifi. Ha det bra!

Kerstins foto sa...

Ja inte blir det lätt med logistiken för dig med det schemat. :) Hoppas att du inte slår huvudet så hårt i skrivbordet när du somnar på jobbet. ;)
Jodå, visst är det en get på bilden och japp...jag är en riktig sötis. Du skulle se mig! ;) Hahahaha...
Inlägget ovanför kan jag inte ens kommentera, du vet varför. :)

Pumita sa...

ALLTID denna Holland! Så jäkla bra är de inte!!! Åh, vad jag önskade Mexiko och Costa Rica ett bättre öde. Mexiko var väl värd att gå vidare, Costa Rica kanske lite mindre men det var rena turen för Robben och gänget att tico-straffsparkarna inte var riktigt lika vassa. Arjen har en lysande Hollywood-karriär att se fram emot när han har blivit för gammal för att sparka boll. Och målisen Krul, han är en pajas! Oseriös och äcklig. Ovan ser du mina favoritmålisar. :)