lördag 14 juni 2014

Regn och förnedring

Iker Casillas hade en urusel dag på jobbet igår. fem insläppta mål - när hände det senast? Bild: Fokus


Den spanska motsvarigheten till svt:s André Pops heter Sara Carbonero. Hon är gift med den olyckliga
Casillas. Undrar hur hon hanterade storförlusten och sin mans urusla dag på jobbet inför miljontals
spanska tv-tittare...Bild: Daily Mail


När jag tänker Brasilien så förknippar jag landet i första hand med fotboll. Ganska logiskt med tanke på min ”bakgrund”. Den andra tanken som slår mig är att det är varmt där just nu och att solen alltid skiner där. Det sistnämnda visade sig vara en förutfattad mening som kom till skam rejält igår kväll.

Natal
Natal kallas för ”Solens stad” och är känd för sina fina sandstränder. Just ”Sandstränder” heter också arenan där Mexiko och Kamerun (1-0) drabbade samman igår kväll. Fast på portugisiska heter arenan Estádio das dunas, vilket låter betydligt vackrare. Oavsett namnet så var stränderna både vid havet och i arenan dränkta i ett monsunregn igår. Gräsmattan i Sandstränderna höll dock ypperligt. De ansvariga för Friends Arena borde kanske passa på att resa dit och lära sig hur man gör...

Salvador
I Salvador, som är känd för sina färgglada gamla byggnader finns Arena Fonte Nova, där Spanien fick sig en omgång som hette duga igår kväll. Holland fick sin revansch för förlusten i VM-finalen för fyra år sedan och förnedrade spanjorerna med hela 5-1. Det sved och gjorde ont, speciellt då Holland faktiskt spelade schysst den här gången. Även här grät den förstående himlen många tårar...

Förnedrad
Jo, Spanien blev förnedrad. Mest var det nog landets målvakt sedan urminnes tider som hade en katastrofal dag på jobbet. Iker Casillas är visserligen lång och snygg, men det hjälpte honom inte igår. Hans fru heter förresten Sara Carbonero. Hon är TV reporter för spanska Mediaset. Just nu jobbar hon som vår André Pops – fast på spanska tv då. Undrar hur hon hanterade förlusten och sin mans fiasko inför miljontals åskådare…


16 kommentarer:

Monica sa...

HAHA han får nog ta av sej handskarna innan han tafsar på henne;-)
Fotboll och vi andra har inget att titta på som vanligt.
Ha en skön kväll framför burken;-)

Geddfish ♥ sa...

När det är sport på TV så är dumburken helstängd. Jag orkar inte kommentarerna, fast musiken kan vara bra!
Men kul läsa dina referat. I alla fall. Får mig att dra på smilbanden.

Ama de casa sa...

Jag har faktiskt inte koll på Casillas fru, förlåt!

Men lite info kan jag ändå komma med: Salvador, den staden hette förut Bahia. Maria från Bahia, känns det igen? ;-)

Hoppas du klarar att hålla dig vaken ända tills makens match. Själv tror jag att jag går och lägger mig. Har tre andra lag (utöver Spanien) att heja på :-D

Susjos sa...

Snygg fru han har ! Men hon måste vara knäckt efter matchen...t.o.m jag blev chockad att Holland vann ! Fast jag sov i soffan först... Vaknade lagom till Robbens snygga mål, sen imponerade verkligen Holland!
Nu sitter vi uppe i Tällberg och sitter på hotellets pub och är lite förvånade att Costa Rica just nu leder över Uruguay med 2-1 !

Ama de casa sa...

Men NU!!! Costa Rica? Inte så väntat, va?
:-)

Anni sa...

Hatar Robben. Lider med Casillas. Förutsätter att mitt älskade Spanien reser sig igen och visar var skeppet ska stå.
Nu England!

Unknown sa...

Fasen nu försvann min kommentar. Okej vad jag skrev var att det är tur att du förser med sammanfattning eftersom ingen fotboll insupits nu i två dagar, pga att jag har haft häcken full. England-Italien kan ju bli en rysare, Jag hoppas att England förmår sig peta in bollen i nät.
/Kiki

KajsaLisa sa...

Kollar din blogg så jag blir uppdaterad, spar många timmars TVtittande på det :)

Marina sa...

Har precis sett klart matchen England - Italien på en dator kopplad till tv:n och med väldigt många omstarter...känner nu att det ska bli riktigt skönt att komma hem till Sverige och förhoppningsvis få se matcherna i sin helhet utan en massa hoppande och stopp!!!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var en förlust vi inte glömmer i första taget...

Har indirekt förstått att du har nån koppling till Brasilien, men har inte kunnat luska ut hurdan :-)

Ha en bra dag!

Ama de casa sa...

sv: Det går inte så himla bra för "våra" hemmalag... Jag gick inte och la mig, utan stannade uppe och kollade Englandsmatchen. Ok. Det sista var en sanning med modifikation. Jag gick inte och la mig, men jag sov mig genom matchen på soffan :-)

Jag har satsat en fem-euro vardera på fyra lag. Som den "expert" jag är så har jag dessa lag som presumtiva vinnare:
Spanien, Brasilien, Argentina eller Frankrike.
:-)

Life of Johanna sa...

Ja han hade verkligen igen bra dag på jobbet. % mål, som du säger när hände det senast. Förra vm släppte han in 2 på hela turneringen..... kände inte igen spanien alls. nederländerna däremot, wow.

tyvärr ha admin inte mått så jätte bra, så vi var tvugna och avliva honom, han var gammal och hade svårt och behålla maten och börja bajsa inne :(

btw, skulle behöva dina bloggtips till juniutmaningen :)

Ama de casa sa...

sv: Det finns många skandinaviska matställen här. Till och med en tvättäkta korvmoj vid namn "Ketchup och Senap" :-)

När jag är ute och reser vill jag äta den mat som gäller där jag är, men när jag bor här så blir jag otroligt sugen på svensk mat emellanåt. Då är det bra att det finns tillgängligt :-)

Eva Trillian sa...

Fotboll ... sport som förenar ;) även när man inte tittar!

Guldkryckan sa...

När jag var liten så var det endast England jag visste om att de höll på med fotboll, min morfar höll på Liverpool och således var det mitt lag också.
Kunde inget om sporten, kan fortfarande inget, men var det inte så en gång i tiden att det var England som var bäst på fotboll?

Men visst..Argentina och Brasilien har väl alltid varit bra...eller?

Nu tillönskar jag dig en fin Söndag, det ska jag ha.:)

Anonym sa...

Iker fick säkert hålla en låg profil utåt sett. Man får inte glömma att han räddade några bollar med. Det kunde blivit fler mål åt båda hållen.
Jag gillade ditt inlägg. Undra varför? ;)