fredag 13 juni 2014

Upptäckter från Brasilien

Goal-line technology
Fotboll går ut på att ett lag gör åtminstone ett mål mera än motståndarlagets för att vinna en match. Det är domaren som avgör om bollen är över mållinjen. I år har domarna goal-line technology till sin hjälp. Totalt sju kameror kontrollerar att minst hälften av bollen är över linjen. Äntligen säger jag bara. Mitt önskemål: Inför också offline technology för att undvika att regelrätta mål bortdöms (två för Mexiko idag)

Fler upptäckter
Fotbollsspelarna i Brasilien och Kroatien måste ha haft en väldigt fräsch andedräkt när de flåsade i nacken på varandra igår – Listerine fanns med som reklam på arenan i Sao Paulo.

Om ni som jag använder Cillit Bang Active Foam för rengöring av era badrum kan ni nu testa Cillit även på en gräsmatta. Inte för rengöring, utan för att markera att spelarna står exakt 9,15 meter från bollen vid frispark. En nyhet för årets VM.

Alternativa hamburgare kan ni köpa hos MacDonalds i Brasilien – fotbollsburgare som heter ”Fryfutbol” – stekta fotbollar om jag fattar det rätt;-)

Brasiliens stjärna Neymar har en tatuering vid halsen - Tudo Passa, som ungefär betyder ingenting varar.

I matchen mot Kroatien igår gjorde samma Neymar några riktigt coola luftfärder som visades om och om i slow motion. Då kan man upptäcka att killen bär lila kalsonger under matchshortsen samtidigt som hans fotbollsskosulor är orange. En väldigt fin färgkombo om ni frågar mig:-)

PS. Bilderna jag lägger upp har mycket med inlägget att göra. Jag menar dagens fotbollskor är ju rena konstverk i alla möjliga färger. Skorna på bilderna ligger inte långt efter, även om man inte kan sparka boll med dom;-) DS.
26 kommentarer:

Ama de casa sa...

Har inte tid att läsa inlägget nu. Återkommer om det.

Oooo... Han är duktig, Casillas. Men du, som vet så mycket om fotboll. Varför spelar dom i så konstiga färger? Ser ut som ETT lag. Finland.
;-)

Nejdå. Jag ska inte spAMA dig ikväll igen :-)

Ama de casa sa...

Domaren kunde vara från Spanien...

Nejvisstnej. Jag hade ju lovat :-D

Unknown sa...

Oj vilket öppningsmatch, eller hur? Noterade också alla dessa nymodigheter, gillar sprayburken.
Men Neymars slow motion färder missade jag, där kom din info till pass.
Mycket trevligt referat från VM!
/Kiki

Susanne sa...

Tackar för matchrapporten.

Ama de casa sa...

Sketasnyggt mål! Och trots straffen så har dom oreanga (som i år är blåa av nån anledning?) spelat betydligt bättre och shysstare än sist.
:-)
Casillas höll ju nästan på att slå rekord i att hålla nollan. Det var väl det som gjorde honom lite nervös.

Nu börjar det om!

Ama de casa sa...

Där var det en tavla av Casillas... Men han blev ju tacklad! Det ser man på reprisen.

Ama de casa sa...

Visstja. Skulle inte spAMA. :-D

Ama de casa sa...

JAAAAAAA!!!

Nej.

VA faaaan!!!

Den där jävla offsideregeln...

Ama de casa sa...

Synd på den där konstiga offside-regeln. Annars skulle det kunnat varit riktigt spännande nu.

Ama de casa sa...

Tack och hej...

Coola Casillas har gett upp, tydligen.

Kanske är han köpt?

Ama de casa sa...

Jag tror att jag ska flytta till Holland... ;-)

Husbilen-Ellen sa...

En fotbollslektion och häftiga skor. Kram Elisabeth

Freja sa...

Jag tänker att de där första skorna skulle vara intressanta att spla fotboll med, få se hur länge det dröjer innan bollen fått punka! Och de därr specialburgarna låter misstänkt likt bitterballen!

esterii sa...

Ja du, vilka skor, men hunden var go..Allt gott

KajsaLisa sa...

Som u vet begriper jag noll av fotboll, men dom översta skorna var ju grymma. Rena hårdrockstofflorna, även om färgen var lite fel.

Marina sa...

Vi lyckades se öppningsmatchen här. även om tiden var något okristlig, men visst var det värt de extra morgon(?)timmarna i soffan. Nu hoppas vi kunna få in matchen England Italien imorgon bitti och sedan ska jag se resten av VM från min svenska tv-soffa.

Mias Mix sa...

Härligt med massa fotbollsinlägg! Just kommit tillbaka från en 4-dagars kryssning utan kontakt med omvärlden. Men idag när vi kom in i en hamn där vi skulle byta bår var det Spanien vs Holland så vi hann se nästan hela andra halvlek. Vilken kross av Holland. Och jag som inte gillar dem, de brukar spela så ojuste. Spanien däremot är mitt favoritlag och de kan få det tufft nu.
Riktigt bra med målkameror och även bra med frisparkslinjen de målade tycker jag, kan liksom inte li några oklarheter. Ha en bra helg! Vi åker iväg på en ny kryssning imorn, så ingen mer fotboll förrän vi kommer till Brasilien tror jag.

Monica sa...

Skulle inte vilja bli sparkad av skorna på bild ett.

Eva Trillian sa...

Om fotbollsskor såg ut som de i första bilden och matchen bara varade så länge bollen klarade det - DÅ skulle jag titta på fotboll ;) ... kanske!

Geddfish ♥ sa...

Läckert inlägg!
Jag som var med och firade mitt äldsta barnbarn, han fick en mjukisfotboll av mig. Spelar med i laget hemma och familjen ska tillbringa en vecka på Gothia. Min äldsta dotter har spelat damfotboll, så där är hon då inte lik mig ;)
Prästen i kyrkan var från Argentina, en häftig kille, tror alla gillade honom.

Ama de casa sa...

Sådärja. Nu har jag hämtat mig från gårdagens chock och läst ditt inlägg också ;-)

Visst kan man väl sparka boll med dom där skorna? Eller kanske inte dom övre... Då är det nog bättre att spela barfota som många i Brasilien gör...
:-)

sv: Snygg och rolig summering av gårdagens matcher! :-)

Guldkryckan sa...

Jo..såg att de kommit igång nu med spektaklet ;)

En sak jag undrar är ju att varför har de inte ordnat sådant tidigare så att man dömer rätt vid målgörning?
Men mer o mer börjar man väl använda kameror vid olika sportgrejer för att kunna kolla i efterhand, fast ännu är det väl inte infört för att domarna ska kunna använda sig av det i allt som inte iakttagits ordentligt vid händelser av tvivelaktig karaktär?

Men nu är det Lördag och jag ska inte kika på fotboll...jag ska grilla och dricka öl istället ;)

Ha de fint BP.

Klimakteriehäxan sa...

Apropå skor och Brasilien ... jag köpte i Rio ett par skinnskor i klassisk herrskomodell, med snörning. Det speciella var att de var guldfärgade. Sörjer än idag att de försvann i samband med ett källarinbrott.

Margareta sa...

Några veckor sedan och mycket har jag nu läst men måste börja med - jag älskar din Desigualtröja. Har inte sett den i vår butik men har inte varit in på ett tag, tror att den kanske om jag sett den. Superläcker.

Apropå perukerna så var de kanske eftertraktade eller så var ingen intresserad, så de drog.

Nu kommer vi till det viktiga för tillfället - fotbolls-VM - åtminstone för några. Jag har insett att även jag kommer att se en och annan boll den här månaden.

Första matchen var det så här - Till vänster om mig sitter en ... fotbollsintresserad, till höger om mig sitter en ... fotbollsintresserad, rakt framför mig finns en ... TV. Och då ställde jag mig frågan, -Varför sitter jag här?

Igår var ingen rolig dag för sambo då han gillar Spanien, men matchen var tydligen bra enligt son som kommenterade till mig nyligen. Jag har alltså sett fast jag inte sett. =) Däremot reagerade jag över Hamrén - vad säger du om Hamrén som kommentator ... han kanske skulle andas lite, titta på matcherna mer och inte snacka så mycket -då kanske Sverige också kunde ta sig till VM. Till och med Pops sa, -Nu snackar vi inte så mycket utan tittar på matchen.

De där skorna i orange på bilden? Varför taggarna? Nåja, det är upp till var och en hur man ska visa upp sig och det finns kanske en och annan som säger detsamma om mig.

Hunden, ja jag skulle inte heller gått nära även om jag inte alltid är hundrädd men vissa "(av)arter" håller jag mig på avstånd från.

Jag tycker maskoten var söt och funderar över valet av ett bältdjur och då kommer nästa fundering har de hårda skalet någon symbolik med fotbollen, spelarna eller bara hela VM?

Hade Custum bike show varit i närheten hade jag garanterat varit där även om motorcykelintresset är på -0. Däremot det sköna detaljerna i dem har plus.

Det minnesvärda fönstret, vilken härlig fasad med alla detaljer, krukor, fönster mm.

På torsdag åker vi förbi Sthlm, om det nu blir något tåg från Arlanda. =) Men förhoppningsvis går det bussar om inte annat annars får vi väl lifta.

Ha en fin sommar och hoppas att fotbollen går som du önskar och mellan det lite solsken.


Olga T sa...

Vilket spel Holland hade! Jättesnyggt spelat av dem. Jag njöt.

Pumita sa...

Brassarna kom lätt undan mot Kroatien, tycker jag, men domarna är som de är... det blev inte riktigt rättvist.