söndag 15 juni 2014

Ombytta rollerDe flesta av mina ”stammisar” här på bloggen är kvinnor. Har endast fem manliga läsare som kikar in här mer eller mindre regelbundet. Helt okej! Tycker dock att det är liiiite märkligt att det är så få av er kvinnliga följare som gillar fotboll. Denna sport är uppenbarligen fortfarande något som ska ses av killar, ingenting att njuta av om man är tjej. Ni ”klagar” bland annat över att det inte finns något att titta på för er på tv de närmaste fyra veckorna.

Tvärtom
Kan berätta att det är precis tvärtom i vårt hushåll. Här är det maken som muttrar att fotbollen är dominerande på tv - inte bara vart fjärde år, då det är VM för herrar. Han har nämligen kommit underfund med att det faktiskt finns ett EURO för killar också. Sedan slog det honom att även damer sparkar boll på hög nivå - de spelar ju också ett VM och ett EURO som visas på tv och som följs av hans fru. Tur att han glömde helt och hållet att det även hålls VM och EM i friidrott samt OS. Under vintern är det däremot lugnt;-)

Två tv-apparater ett måste
Hos oss är rollerna alltså ombytta. Maken följer dock Moto GP (motorcykeltävlingar) och skriker då lika fanatiskt som jag. Å japp, självklart äger vi två tv-apparater;-) Å japp, på så sätt nöter vi inte ett dugg på varandra maken och jag:-)

Det här inlägget borde ha passat mina två feministiska läsare alldeles utmärkt, om det inte vore för det faktum att de inte heller gillar fotboll, samt att jag tyvärr måste medge att det bara är en av mina manliga läsare som går igång på bollsparkandet:-)

PS. Pumita är visserligen i rödvita Kroatien just nu, där hon inte kan undgå fotboll, även om hon ville. Hon är mamma till Skyltsöndag. Lägger upp en nytagen bild som inte har det minsta med inlägget att göra, men den är ganska tilltalande - med tanke på vad den varnar för alltså. Dessutom tycker jag att ingen av tjuvarna ser ut som jag. Anser även att den är diskriminerande mot kvinnliga tjuvar;-) DS.

27 kommentarer:

Monica sa...

Så är det två tv apparater och varsitt rum det har nog räddat många äktenskap:-)
Ha en skön kväll

Eva Trillian sa...

TV? Fotboll? När det finns böcker och Netflix? ;)

Geddfish ♥ sa...

I mitt första äktenskap hade vi bara en TV. Var nog därför det gick i krasch ;)
Jag önskar jag hade idrottsintresse.
Gick nyligen förbi den nybyggda arenan i bostadsområdet. Glada killar sparkade på bollen, såg så kul ut.

Rantamor sa...

Jag ÄR bara lycklig ikväll, efter timmar av undervisning från sonen har jag förstått att jag inte är helmossig utan kan lära mig ettåannat...inte utan svärdomar dock!!

Och fotaboll det gillar jag med men detta VM så ser nog Rantafar och jag lite glest skulle jag tro.
Nu har ju sonen och Rantafar byggt upp en fotbollsstudio i familjen Stormfjälls husvagn där dom senaste natt satt mesta dela av natten och ugglade...
jag hade ju finfrämmande i bobilen där John ville sova med mig...

Tjingelingen kära du från en just nu kringresande Rantamor.

LissenTo sa...

Tycker att ni är ett så härligt team du och din man BP. Härligt att man kan tycka olika också, men bra med två tv-apparater............ för husfridens skull ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Den skylten är ju bra ju! Har inte sett den tidigare. Men nu ska jag överge datorn och titta lite på fotboll, fast det inte är min favvosport.

Klimakteriehäxan sa...

PS jag skyltar också förstås, med idrottsanknytning ...

Life of Johanna sa...

Jag klagar då inte... men det visste du nog redan om :)

Tack så mycket :) Den är riktigt fin den bilden... du får gå med i Fb-träkset :)

men du BP, förstår det inte känns rättvist, men om du inte tipsar om två, kan du dessvärre inte vara med i utmaningen alls eftersom det ingår i själva utmaningen, så kläm nu fram två bara :)

Rigmor sa...

Å jag som i min enfald trodde man såg på dom, vilka som är tjuvar...randig tröja och mask för ögonen...?? Eller kanske har jag läst för mycket Kalle Anka, Björnligan tror jag de heter där...
Det här med fotboll...ja men ingen i det här huset är sportintresserad över huvudtaget. Det skulle väl vara rally då, men då åker jag hellre ut och ser tävlingarna på riktigt. Men det finns andra kanaler att välja på, så jag lider ingen nöd.
Tack för tipset angående bilder!! Jag är också inne i fixar lite i PS, men...får liksom inte till det tycker jag.
Ha det så gott!!
Kram kram

Rigmor sa...

Å jag som i min enfald trodde man såg på dom, vilka som är tjuvar...randig tröja och mask för ögonen...?? Eller kanske har jag läst för mycket Kalle Anka, Björnligan tror jag de heter där...
Det här med fotboll...ja men ingen i det här huset är sportintresserad över huvudtaget. Det skulle väl vara rally då, men då åker jag hellre ut och ser tävlingarna på riktigt. Men det finns andra kanaler att välja på, så jag lider ingen nöd.
Tack för tipset angående bilder!! Jag är också inne i fixar lite i PS, men...får liksom inte till det tycker jag.
Ha det så gott!!
Kram kram

Kicki sa...

Snacka om diskriminerande!! Trodde först det var om någonting annat!
Fotboll...ZZZZZ
Tyckte det var roligt när dottern spelade och var med på matcher...
...men annars? Nej inget för mig!
Det som är positivt är att jag kan sitta vid datorn utan att få dåligt samvete:)

Freedomtravel sa...

När det gäller fotboll är vi som de flesta... Jag är ointresserad och Peter är (måttligt) intresserad. Men vi är väl lite "tvärtom" när det gäller annat. Jag dricker öl och han vin. Han har örhängen och en massa smycken varje dag, jag har inte ens hål i öronen och aldrig smycken till vardags. Han kan shoppa i timmar, och jag börjar klaga efter nån timme på att det är jobbigt att gå runt... haha.

Susanne sa...

Jag är bara intresserad när DIF och Sverige spelar ;)

Susjos sa...

Tack vare min man har jag blivit mer intresserad av fotboll minsann! Han vill helst inte missa en match, och då tittar jag också..mer eller mindre! Matchen Spanien-Holland sov jag ju i början, men sen när Holland börja göra mål, då blev det med ens väldigt kul och spännande!
Såg ju också Uruguay- Costa Rica,och även inatt Italien-England!
Nu slutade just Frankrike-Honduras...så jodå, det kommer att bli en del fotboll för mej här framöver! De är ju så himla duktiga med bollen dessa fotbollsspelare,ser så lätt ut!

Unknown sa...

Jag som väntade mig lite VM info. Typiskt.
Nåja, jag misstänkte att det var männen som är var bovarna.
Kul skylt, var hittade du den? På någon feministsida?
/Kiki

KajsaLisa sa...

Måste ärligt talat säga att jag inte märker någon skillnad eftersom jag knappt tittar annars heller. Däremot beklagar jag att Selfridges är slut.
Sen är bloggosfären mest kvinnlig, det verkar vara mest kvinnor som både läser och skriver, kolla bokbloggsjerkan jag brukar länka till får du se.
Ragga får man göra IRL :)

Mias Mix sa...

Diskriminering mot kvinnotjuvar - ja kanske det ;) Gäller att se upp!
Två TV:n är suveränt att ha. Det har vi med men när det gäller sport och speciellt fotboll är vi lika tokiga i det båda två! Har hunnit se lite fotboll på några barer. Blivit ganska många överraskande resultat så här långt. Imorgon bitti går planet mot Brasilien. Hejar åt dig också! :)

Olga T sa...

Bra att du ställer upp för de kvinnliga tjuvarna ;) Skrattade gott!
Här rullar mycket fotboll på TV:n. Jag ser en del av det men igår blev det inget för min del.

Ama de casa sa...

Hmmm... Mitt fotbollsintresse är väl inte HELT obefintligt, jag kollar stora mästerskap när det finns nåt lag att heja på. Efter Spaniens första fadäs så är det ju tur att jag har tre till att hålla på - "väl" investerade pengar ;-)

Anders är mer intresserad, medan jag sitter och halvtittar - växlar mellan tv'n och datorn. Man kan kanske se det som ombytta roller om man jämför med schlagertider? En sorts kompensation för att jag tvingar Anders att titta på det "mästerskapet" :-)

Erik Semlan sa...

Visst spanar jag in en hel del fotboll, speciellt nu när många bra lag med många riktiga proffslirare med i landslagen visar upp sina bollkickartalanger kväll efter kväll. Få se om Spanien kan komma igen efter sin totala genomklappning mot Holland?
Din skylt är fin, just den har jag inte sett.
Pumita har redan kommit tillbaka hem kan jag meddela. ;-)

cat sa...

För att vara rättvis så är det inte bara fotboll jag finner totalt ointressant. All form av idrott, speciellt när den visas på tv tråkar ut mig så till den milda grad att jag nästan drabbas av melankoli. T o m den sport jag själv ägnar mig åt, ridsport, klarar jag bara högst en kvart av på tv.

Ja återvinning är bra :-) Har haft noll tid över för fotografering på sista tiden.

Marina sa...

Vill bara tala om att nu är det bara upp till SJ om jag ska hinna hem till avspark...

Anni sa...

Jag fick ju begränsa mitt fotbollstittande när jag fick ihop det med karln min. Minns med vemod alla Tipsextra-lördagarna förr ...

Nu plockar jag godbitarna ur kakan. Ja, de jag tror är godbitar, men vad de sedan blir är ju något helt annat. England - Italien, där somnade jag efter en kvart. Men fransmännens match gillade jag trots att kommentatorerna tyckte den spelades i lågt tempo. Argentinamatchen tappade helt efter det snabba målet, så den gav jag upp i pausen. Nu ser jag fram emot Tyskland - Portugal! Familjen (fyra herrar!) får väl äta middag utan mig, även om just Tyskland kan klocka några av dem. Själv håller jag på Ronaldo, skönliraren som faller som en kägla bara man tittar på honom ;-)
Igår såg vi faktiskt på en romkom, maken och jag (hade frankrikematchen på timeshift), då kunde jag sitta kvar till nattmatchen med gott samvete när han gick för att sova ...

Anonym sa...

Jag känner mig träffad av en boll i nyllet som en av de fem. :) Det är en härlig tid dessa veckor även om jag saknar Sverige, Danmark och kämpande Irland väldigt mycket. Precis som du har jag minst 95 % kvinnliga läsare på bloggen och siffran som gillar idrott är extremt låg. Detta märkte jag redan i början av min bloggkarriär och begränsade därför mina sportinlägg rätt snabbt. Det var bättre att jag tjatade sport med mina kompisar på annat sätt. Jag tycker ingen kan gnälla på att utbudet av annat, är begränsat under fotbolls-VM. Ett OS slukar fler kanaler. En sak som är härlig än så länge. Ingen 0-0 match. Inte ens en oavgjord. Jag känner mig inte som en fotbollsidiot längre. Förr hade jag sett nattmatcherna och nästan alla matcher. Hade Sverige spelat hade jag såklart inte hoppat. Hollands vändning var underbar att få uppleva.
Jag gillar sport på vintern också, men intresset för skidskytte svalnar säkert från Svensk TV när både Bergman och Ferry slutade samtidigt och vår enda damstjärna (Helena Ekholm) säsongen tidigare. Hoppas att reklamfria kanaler får tillbaka sporten. TV4 lyckade verkligen förstöra den snabbt. Rena skämtet. Skidsprint är också en gren som jag lärt mig gilla de senaste tio åren.
Ps. Kommer jag att färglägga rött imorgon på trettio av trettio namn? Tänk om någon varit smart och röstat på Costa Rica? Varför är inte Olle Nordin med i min tävling? ;)

Anonym sa...

Jag känner mig träffad av en boll i nyllet som en av de fem. :) Det är en härlig tid dessa veckor även om jag saknar Sverige, Danmark och kämpande Irland väldigt mycket. Precis som du har jag minst 95 % kvinnliga läsare på bloggen och siffran som gillar idrott är extremt låg. Detta märkte jag redan i början av min bloggkarriär och begränsade därför mina sportinlägg rätt snabbt. Det var bättre att jag tjatade sport med mina kompisar på annat sätt. Jag tycker ingen kan gnälla på att utbudet av annat, är begränsat under fotbolls-VM. Ett OS slukar fler kanaler. En sak som är härlig än så länge. Ingen 0-0 match. Inte ens en oavgjord. Jag känner mig inte som en fotbollsidiot längre. Förr hade jag sett nattmatcherna och nästan alla matcher. Hade Sverige spelat hade jag såklart inte hoppat. Hollands vändning var underbar att få uppleva.
Jag gillar sport på vintern också, men intresset för skidskytte svalnar säkert från Svensk TV när både Bergman och Ferry slutade samtidigt och vår enda damstjärna (Helena Ekholm) säsongen tidigare. Hoppas att reklamfria kanaler får tillbaka sporten. TV4 lyckade verkligen förstöra den snabbt. Rena skämtet. Skidsprint är också en gren som jag lärt mig gilla de senaste tio åren.
Ps. Kommer jag att färglägga rött imorgon på trettio av trettio namn? Tänk om någon varit smart och röstat på Costa Rica? Varför är inte Olle Nordin med i min tävling? ;)

Marit Johansson sa...

Ja det är ju fler män som är intresserad av fotboll, synd att det är så. Nog kan jag sitta med och titta om det är någon viktig final men jag har svårt att känna något riktigt engagemang :) brukar tänka ibland att det vore kul att ha ett intresse som är så starkt. Jag har väl intressen men inget som får mig att brinna på det där viset...

Pumita sa...

Nej, det ville jag inte alls! Fly från fotbollen alltså. Jag kan berätta att de riggade en storbilds-tv på Amfi-teatern i Pula (som tar in tusentals åskådare) på premiären när Kroatien spelade mot Brasilien. Det var bara det att den 11 juni (dagen innan) åkte jag till Rovinj... Vilken miss!!! Men det var "drag" där också. ;)