tisdag 24 juni 2014

Alternativa bollar

Idag tänker jag visa er tre dagsfärska bilder på alternativa bollar som ni förhoppningsvis kommer att gilla.

Koreansk ”biffboll”

Nu har jag ju en ganska så livlig fantasi som ni vet. När jag beställde dagens lunch på Hotell Norrtull idag, som på menyn kallades för ”koreansk pannbiff” behövde jag inte ens en större inbillningsförmåga för att se en hel mega köttboll och en halv risboll på tallriken. Bollarna smakade alldeles utmärkt så här i fotbollstider.

Fyrkantig boll

Den här fyrkantiga asken – jag menar bollen – fick jag av kollegan Gabriellas 11-åriga dotter A idag. Hon fick följa med sin mamma till jobbet och sysselsatte sig med origami. Hon skapade ett antal helt fantastiska askar med olika motiv och jag fick alltså Brazuca – VM-fotbollen. Mera passande present får man väl leta efter. 1 000 tack A.

Några mjukisbollar på Skybaren

Träffade bloggkompisen Gärdsmygen på en väldigt central Skybar i Stockholm ikväll. Vi hade mycket att prata om och hade otroligt trevligt. Då Gärdsmygen gillar fotboll lika mycket som jag trivdes vi väldigt bra i baren, även om vi faktiskt inte tittade så mycket på matchen Italien-Uruguay. Men kan ju inte låta bli att gilla inredningen i Skybaren på Radisson Blu Royal Viking Hotel vid Centralstationen. Jag pratar alltså om den lila skänken och utsmyckningen, inte om de rosa pallarna;-)17 kommentarer:

Susanne sa...

Asken är ju kanoncool.

Anonym sa...

Åh, va synd att du inte tittade på Italien-Uruguay! Det var verkligen en kul match; full rulle hela tiden, och jag var så glad att lilla Uruguay klådde Italien men blev besviken, när jag fick reda på att en av mina favoriter, Suarez fr Uruguay, har "för vana" att bitas. Just det - bitas. Tydligen bet han en av italienarna på axeln. Men gullig och ursnygg är han!

Ruth i Virginia

Unknown sa...

Ajdå och min blick som genast drogs till de rosa pallarna.
Asken tycker jag var riktigt tuff, trodde det var en tom (på luft) boll som levererades som fyrkant. Kul kombo,kantigt blir runt.
/Kiki

KajsaLisa sa...

Bollen i första bilden såg mycket aptitligare ut än dom du visat dom sista veckorna.Jag blev riktigt sugen.

Geddfish ♥ sa...

Tack för maten den var god
den var säkert hemmagjord!
Mumsfillibabba!

Susjos sa...

Då missade du bettet av Suarez! Mina halvitalienska vänner är helt galna av upprördhet!

Men va snyggt det gjort det på Skybaren!!! VA förvånad jag blev! Å de rosa pallarna var oxå snygga!

Husbilen-Ellen sa...

Härliga bollar! Jag gillade matbollarna! ELisabeth

llh sa...

Gissa om jag blir glad åt lite alternativa bollar? Ja det blir jag! Särskilt åt biffbollarna som har minst anknytning till fötter :-))
Nä är inte helt anti, bara lite ointresserad av fotboll.
Svar: Puttar blå himmel åt ditt håll. Bör ha nått fram lagom till i morgon.

Eva Trillian sa...

:) mat, sport och trevligt sällskap - låter ju hur trevligt som helst!
Bra att ni pratade mer än ni såg på fotboll ;) Det låter sunt!

Rigmor sa...

De första bollarna...jo men dom skulle jag nog också klara av...Likaså nummer två, kreativa barn! Den tredje, jo det skulle nog också funka, även om jag kanske inte skulle titta så mycket på tv:n...Huvudsaken man har trevligt sällskap, då kan man stå ut med det mesta...*skrattar*...
Här är det en dag med fjärilar i magen...jag ska till TANDLÄKAREN!! Nu kan många tycka att det är väl inget...jo men för mej är det det! Jag skulle kunna skriva en hel bok om alla saker som hänt i den stolen, alla saker som hänt efteråt, och allt som hänt just för att jag måste sitta i den där förbaskade stolen! Men jag ska inte tråka ut folk med det, utan mest hoppas på lite medlidande denna dag...
Ha det så gott!!
Kram kram

Carita sa...

Ja, det var verkligen en fin bar!

Ama de casa sa...

Origamibollen är superfin, och jag gillar skybaren där på Royal Viking, men allra bäst går nog den koreanska biffbollen hem hos mig - jag är lite svag för mat... :-)

Monica sa...

Köttbollen skulle jag inte tacka nej till, ser riktigt mumsig ut:-)

cat sa...

Det ser ut som att du har det trevligt med alla bollar. Hoppas du får fortsätta att ha en bra sommar.

Anonym sa...

Det är klart att jag gillade bilderna.
Idag gratulerade jag dig på Facebook med blommor eftersom du tog ledningen i tävlingen. Om du är medlem kan du titta in. Skriv Bosse Lidén. Och en sak till. Njut! :) Om några timmar kan jag vara ikapp dig. Messi är sagolik på tal om fotboll.

Life of Johanna sa...

mums så gott... känns gött och slippa behöva laga mat själv resten av denna veckan. skall till svärföräldrarna på middag imorgon och sen åker vi till mina föräldrar i helgen :)

nej campa är inget för mig heller... för bekväm för det :)

Freedomtravel sa...

Jag skulle föredra de översta bollarna. Fotboll är jag inte så intresserad av, men asiatisk mat slinker gärna ner :)