lördag 28 juni 2014

”Beardwatch”Kul att ni (de flesta av er i alla fall) gick igång på fotbollskillarna i mina två föregående inlägg. Det har sina fördelar att nästan bara ha kvinnliga läsare – de tänker på ögongodis liksom;-) Enda kille som ”vågar” yttra sig i sammanhanget är Guldkryckan, strongt:-) Å just han tror jag nog kommer att uppskatta dagens inlägg också. Är dock inte så säker på reaktionerna av mina kvinnliga läsare…

Skägg
Det där med skägg är inne, väldigt inne under detta fotbolls-VM. Mustascher finns också representerade liksom getskägg. Personligen är jag ingen vän av skägg. Tredagars-skäggstubb är snygg och aningen – ja ni vet;-). Veckovarianten går också an, men sedan går gränsen, åtminstone för mig. Ska bli kul att höra vad ni tycker.

Killarna på bilden
Ovan vänster: Raïs M’Bolhi, målvakt, Algeriet. Trots – eller på grund av – skägget är han en otroligt duktig målvakt. Han har stor del i att hans lag tog sig vidare till åttondelsfinalen.
Ovan höger: Raul Meireles, mittfältare, Portugal. Ja, han var ju med i torsdagens inlägg som handlade om tatueringar också. Trots – eller på grund av – skägget klarade sig Portugal inte vidare i turneringen.
Under vänster: Tim Howard, målvakt, USA. Ja, tänk hur snygg denna otroligt duktiga målvakt skulle kunna vara utan moppen i ansiktet. Kolla hans ögon – mums;-) Hans vingmutteröron måste han har ärvt av någon i Manchester, England. Till vardags spelar han nämligen i Everton.
Under höger: Andrea Pirlo, mittfältare, Italien. Det är det jag menar – en veckas skäggstubb är helt okay. Italien fick ju också respass efter gruppspelet, men det var definitivt inte Pirlos fel. Han sparkar inte bollar till medspelarna, han smeker iväg dem. Tillsammans med Buffon var han Italiens bästa (och snyggaste) spelare.

17 kommentarer:

Marina sa...

Jag är inte heller någon stor dyrkare av skägg, och de här bilderna bara bekräftar att jag kan fortsätta att ha samma åsikt som tidigare...

Eva Trillian sa...

Ska det va' så ska det va' rejält. Inga fjun eller tangorabatter - hellre full on Viking liksom!

Freja sa...

Jaha, så Portugal är utslagna. Då får jag hoppas att Holland och Brasilien fortfarande är kvar i alla fall....

Jag är ingen fan av skägg, men jag börjar vänja mig vid att skägg dyker upp allt oftare... Av de män jag är chef över har över hälften rejäla skägg, och en som jag nyanställde precis innan jag blev sjukskriven har det längsta skägg jag någonsin sett, det räckte honom till midjan...

Min son och hans kompisar (15 år) är helt galna i mustascher, tycker det är det häftigaste som finns, och längtar bara efter att själva få skäggväxt så de kan odla... så jag lär få vänja mig med att han är lurvig runt munnen han med...

Ama de casa sa...

Han USA's målvakt ser ut som om han har tejpat fast svart svinto i fejjan :-)

sv: Jag vet inte hur mycket p-böterna är här. Oftast bogserar dom undan bilarna om dom står heltokigt till (framför garage eller utanför posten...). Att lösa ut bilen kostar en bra slant. Har hört, men minns inte hur mycket.
Dom böter vi fått kom levererat via ett rekommenderat brev från Granada, där vi hade kört på en gata som var avsedd för bussar (Tomtoms fel!). Böterna gick på 26 euro. Inte så blodigt, men jag hade hoppats på nåt roligare i det där rekommenderade brevet :-)

Guldkryckan sa...

Tackar för länken där.
Man måste väl våga lite ;)

Jodå..har ju skägg lite jag med...är lite "get" över det hela om man säger så.
Fast jag luktar bättre än en get som tur är ;)

Tredagars tyckte jag var ganska lagom förr i tiden, men så blev det tal om en "rockkryssning" med Stenaline och jag beslöt spara lite "rockigt" skägg till den, kruxet var ju bara att jag likt min ömma moder (må hon vila i frid) hade klen skäggväxt.
Men jag lyckades få till det lite i alla fall skäggmässigt och på den vägen är det.

Är det inte så att man inom sporter odlar skägget under stora evenemang och turneringar?
Inom hockey är det så i alla fall om jag förstått saken rätt.
Fast det är väl bara en kul grej antar jag.

Men nu får du ha en trevlig fortsättning på helgen BP.

Susjos sa...

Pirlo helt klart snyggast! De andra skäggen är hemska! (Inte minst på han Olof Lundh i TV-soffan)

Jag trodde han med ett tyskklingande namn på ryggen var din frisyrfavorit...men med en gul tröja kan han ju inte vara tysk nej? Hihi...

Och vad tyckte du om matchen Brasilien-Chile,straffar och elände?! Min man blev glad att Brasilien gick vidare,medans jag som ju känner många Chilenare på jobbet,hejade på Chile...som ju spelade bra! (ok, jag sov en liiten stund i soffan under matchen)

Geddfish ♥ sa...

Underst till höger är helt ok!
Resten kan dra nåt gammelt över sig, hihi...
Jag är ingen skägg-fan. Mina gubbar har väl anlagt något försiktigt ibland, men näe, till nöds. Bättre hel och ren ;)

Olga T sa...

Njaaa.....

Vilken rysare Brasilien - Chile var!! Huvva!

llh sa...

Oj mycket skägg tatueringar och hårstilar hos dig. Själv är jag en sån där hopplöst tråkig typ som tycker om att folk är lite hur som helst men annars inte har några bestämda åsikter om hur de ser ut. Det hindrar ju inte att det är kul att kolla runt på ditt fantastiska persongalleri :)
Svar: Din blå sten är säkert smält förglasad (sintrad) slagg. Sådan glänsande glasartad slaggstenen är verkligen vacker.
Och du tack snälla för peppord om min bild, det betyder mycket!

KajsaLisa sa...

Du missar ju inte en enda detalj av den här fotbollsturneringen När det är dags för final är det väl baa stortårna kvar.
Sen till frågan, går inte att generalisera, rätt skägg på rätt person och ibland är inget skägg rätt skägg. Som på schlagerwursten, en är jag trött på dom som matschar skägget med keps stuprörjeans och grå cardigan, varför inte skriva jag är en hipster i pannan istället.

cat sa...

Skägg tycker jag normalt inte om, men det finns vissa män som passar så väldigt mycket bättre i skägg än utan. Dock ska det vara välansat och inte vildvuxet.
Five a clock shadow passar de flesta i :-)

Monica sa...

Dessa fyra är inget som lockar mej:-)
Ha en skön söndag i regnet

Carita Liljendahl sa...

Är lite tudelad då det gäller skägg. Tycker t.ex. Carl Philip skulle vara bra mycket snyggare utan :-)

Och då det gäller fotbollskillar har jag ju min favorit... Neymar... aargh!

Ama de casa sa...

sv: Näe. Haha! Bilderna blev inte riktigt skarpa, men jag tror dom kan bli skarpare. Jag kommer åt diverse knappar och appar hela tiden som gör att kameran öppnar sig i handflatan. Det är VARMT här nu, så linsen var bra kletig när vi kom hem... ;-)

Dessutom minskar jag ned bilderna när jag lägger dom på bloggen. Man får betala för extra utrymme på WP... Jodå. Jag är lite snål :-) Originalbilderna är runt 7-8 MB och på bloggen 1-2 MB. (Om jag inte minskar "meningslösa" bilder ännu mer).
:-)

PS: Mexikos målvakt är snäppet bättre än Casillas... ;-)

Ama de casa sa...

Men det är klart. En systemkamera är ju bra mycket bättre än dom här små grejerna. Men mycket jobbigare att släpa på - särskilt för en som inte gillar handväskor ;-)

Della sa...

Nix, inget skägg tack. :)

Klimakteriehäxan sa...

Det har blivit alldeles för poppis med skägg! Många är vildvuxna och direkt missklädsamma. Dessutom blir varje kille minst tio år äldre med skägg, men det kanske är meningen? Fast en och annan klär i ett välansat skägg.