söndag 22 juni 2014

Skyltsöndag utan fotboll – nej, knappast;-)

Kan inte låta bli att lägga upp två helt olika skyltar till Pumitas skyltsöndag.

Inte många rätt här inte

Den här skylten är helt befriad från fotboll - bortsett från de brasilianska färgerna på flaskorna vill säga. Hittade den på vår lokala loppis föra helgen. Inte många rätt där inte och jag vet fortfarande inte vad produkten är, och för 25 kronor testade jag den inte hellerkan jag säga.

”Nosboll”

Sett på Upplandsgatan i Vasastan förra veckan. Tycker den är rolig och kreativ. Inte speciellt inbjudande i och för sig – jag är ju ingen hund, men kolla speglingarna den motsatta sidan av gatan i fönstret, för att inte tala om att hunden spelar ”nosboll” så här i VM-tider;-)

En (värdelös) snygging

Sist men inte minst tänker jag presentera (en totalt värdelös) snygging för er: Peter O’Leary. Han skyltade (utan skylt) med total okunskap i nattens match mellan Nigeria och Bosnien/Hercegovina. Den nyazeeländska domaren dömde bort ett regelrätt mål för B/H. Kan väl säga som så – en kiwi-domare borde hålla sig till landets nationalsporter cricket och rugby, respektive besöka sportbaren med samma namn i stället. Kanske kameror för bedömning av onside och offside vore på sin plats. Eller vad tycker ni på FIFA!!?

20 kommentarer:

Monica sa...

Gillar vovven men tandsköterskans namn får mej att tänka på en matrona med skäggvårtor HIHI
Kan ju ha helt fel
Ha en skön söndagkväll

Eva Trillian sa...

Leg. Hund-tandis? INget man behöver i brådrasket!
Annars lägger jag märke till sol i bilderna och att du faktiskt varit ute - inte bara suttit och sett fotboll och (totalt hjärnbefriade) kommentatorer (jo, jag såg allt lite ... men det ska jag inte gör om - himmel vilken rappakalja)!

Susanne sa...

Bild nr 2 är urhäftig

Marina sa...

Fotboll ja... Även om de lag jag trodde skulle klara sig vidare försvinner ett efter ett, så måste jag säga att det har verkligen varit ett VM där resultaten varit minst sagt svårtippade!

llh sa...

Rolig den här fotbollen där de otippade lagen tycks ta för sig. Sa hon som snubblar in på en match ibland. Märkliga skyltar du hittat, den ena tycks vara nyttigheter i bekämpningsmedelsdunkar (jerk) den andra tandproblem (jerkjerk). Men eftersom jag precis är tillbaka från en god middag är allt toppen.
Svar: trodde väl det, om någon skulle se och uppskatta skuggorna var det du.

Olga T sa...

Men varför en hund på bilden till tandis? Speglingen är ju helt grym. Trodde först att de gjorde reklam på busskuren för sin praktik. Nosboll kanske är en ny gren? Angående domaren får jag väl säga att han är människa, vi människor gör fel ibland, tyvärr :(

Pumita sa...

Utan fotboll?! Skräms inte så! ;)

Bara för att det står organic behöver man ju inte köpa... billigt säljknep som vi inte går på, visst?

En riktig Pepsodent-smile på den vovven, men hen ser inte glad ut iaf. Rädd för tandis kanske?

Du, den där snyggingen (när var du hos optiker senast, förresten?), han måste vara släkt med den som heter Blind! Det räcker med domartabbar nu! Man börjar nästan undra om det är uppgjort.

Ama de casa sa...

Jag håller just nu ALLRA mest på Costa Rica. (Ingen i vårt tippande håller på dom, så tvåan vinner ;-) )

Just nu börjar Sydkorea mot Algeriet. Jag kommer inte ens att hålla ett öga på TV'n...
:-)

KajsaLisa sa...

Hundtandläkare, hade absolut ingen aning om att det fanns. Men och andra sidan kände jag inte till dom brasilianska färgerna heller :)

Susjos sa...

Somnade under Nigeria matchen i natt, så jag missade det bortdömda målet! Du håller dej vaken i natt kan jag tänka mej för att snart få se Ronaldo spela?!

Ja, vad är det de säljer i din första bild?! Kände dock igen Brasiliens färger! På jobbet känner vi också igen VM fotbollens logga som dyker upp titt som tätt nu under matcherna, det är helt enkelt så vi håller våra händer när vi utför perinealskydd vid förlossningar! Häpp!

Freja sa...

Först: Det kostade alltså 25 kronor även för att få info, känns inte som nått smart marknadsföringstricks...
Sen: Gillar den bollspelande hunden men skulle aldrig våga gå till den tandläkaren...
Och jag har fortfarande inte kollat VM, men mannen sitter med sin dator och kollar alla matcher i efterhand, så lite siprar över till mig... och siprar ut lika fort...

Susjos sa...

PS.Läste dina fotbollsinlägg till Rantafar, så himla kul att läsa!!!! Borde du absolut skriva om i din blogg också! DS.

Kerstins foto sa...

Hahaha, du lägger då märke till allt. Hunden är ju klockren.
Tårtan hos oss var hembakt. Dotterna bakade botten och "spacklade" grädden. Jag fyllde och dekorerade den. God var den kan jag berätta. :)

Klimakteriehäxan sa...

Tänk så många lustiga/konstiga/skojiga skyltar vi ändå kan hitta!!!!

Kicki sa...

:) Roliga bilder båda två! Vad sa du att det hette nu....fotboll??!!

Svar: Ja, bra tajming, kan vara fler stressmoment som gjort att det blommat upp, t ex inför studenten! Jag kan bada men ska undvika att ha utslagen i direkt solljus! Det ska jag nog kunna fixa!

Anonym sa...

Hej där, BP
Trodde säkert att USA hade det i säcken, och så kommer den där Ronaldo och jämnar ut matchen!
USA hänger kvar och likaså Portugal. Ganska bra match tyckte jag.
Jag och hela Saigonfamiljen satt framför dummburken och hejade. Kul!

Ruth i Virginia

Monica sa...

HAHA du och Jacob har samma fantasi vad gäller korven FY på er;-)
Benfri kotlett

Margareta sa...

Hahaha ... ska du se Australien-Spanien i kväll? Det är väl ungefär samma som Nya Zeeland.

Är det en hundtandläkare, allvarligt?

Du har nog rätt det där vad gäller fotboll och mitt passiva "tittande" - bra för nätet eller dåligt, beror på hur man ser det. =) Nu plockar jag bara utan större tanke. Men som du ser har jag koll på ... vilka som spelar. Svårt att undvika på den här platsen.

Vädret idag har inte heller lockat till något uteliv, men jag har ju jobbat så det spelar ingen större roll. Däremot hoppas jag på bättre väder senare i veckan.

Ha det gott och vet inte om du kommer att få fyrkantiga eller runda ögon, beror väl på.

Margareta sa...

Förresten, en av domarna - av den bättre sorten av vad jag förstått - bor i Luleå och det var ett reportage av dottern från en av kommunens fotbollsskolor tidigare i veckan.

Husbilen-Ellen sa...

Mellersta fotot var kanon! Elisabeth