onsdag 9 april 2014

Psykologisk allergi

Nu vet jag inte om det finns en psykologisk allergi, men om den existerar så kan jag tala om för er att jag har drabbats. Dagens städa-och-släng övning på mitt jobb framkallade nämligen sådana allergiska reaktioner hos mig. Nu hade jag inga problem alls med slängdelen av aktiviteten, värre var det med städparten. Med andra ord var min psykologiska allergi redan väl utvecklad innan jag ens hade öppnat dörren till kontoret. Ni vet rinnande ögon och frekventa nysningar. Å nej, det var inte pollen som orsakade dessa åkommar. Vid två plusgrader finns det nämligen ingen pollen i luften;-)

Nostalgi

På den gamla goda tiden fanns det pärmar som innehöll handskrivna instruktioner på papper. Av den bruna färgen att döma så måste det här exemplet vara från 1980-talet eller så.


Den här grejen i en dyr träask tror jag är en vinkylare som säkert var inne på 1970-talet.


USB-minnen fanns inte på 1980-talet. På den tiden räckte det med 5,25" disketter.


Här ser ni ett litet urval av IT-bästisen Raddes godislager. Mössen på bilden liknar åtminstone fortfarande dagens exemplar.

Då jag har lätt för att slänga saker var jag klart på tre röda i mitt rum, där alla skåp nu är tomma. Då jag aldrig har tittat i skåpen under de nio åren jag jobbat på mitt företaf så hittade jag många nostalgiska roligheter som jag inte vet vem de tillhörde, men som jag gärna vill visa er (se bilder ovan). Då min läsekrets här på bloggen inte direkt består av 70- och 80-talister utan mest av personer i övre medelåldern så kommer bilderna att vara helt obegripliga för alla som är yngre än 30-40 år. Men ni som är äldre kanske känner igen ett och annat och får er ett gott skratt;-) Skulle det mot förmodan kika in en 20- eller 30-åring här idag, så ta det här inlägget som ett besök på ett museum som är specialiserat på föremål från stenåldern...

Det här är mitt 40:e bidrag till Blogg 100. 40 down, 60 to go.

20 kommentarer:

Rantamor sa...

Det var då tur att inte min allra finaste Rantafar jobbade hos er för då hade han inte slängt något alls...
separationsångest...

Hoppas du såg att jag hade länkat till dig idag, jag är så himla dålig på att hantera den gamla datorn....

Tjingelingen från gamla Rantamor...

Eva Trillian sa...

Disketter - det var tider det.
Funderar på det där med möss och kom fram till att jag är så gammal att jag började med dator innan mössens tid. DOS för hela slanten ... allt var inte bättre förr!

En plats i solen sa...

Haha då kommer vi med andra ord inte vara överens nu under kvartsfinalerna :) Nej man sviker inte sitt lag så det förstår jag... jag skulle aldrig hålla på något annat lag :)

Ja det kommer nog upp inom kort på bloggen :)

Susanne sa...

Ja herregud, va det dök upp konstiga saker idag. På Raddebilden kan man se förlängningsdosorna till telefoner. En sådan hade vi hemma när jag var liten, man rullade ut ca 5 meter och satte sig i sitt rum när man skulle prata med kompisar. OMG vi hade bara en telefon hemma på min gata ;)

Susjos sa...

Jodå, nog känner man igen sig! Förlängningsdosorna som Susanne säger, de minns man väl! Telefonen stod ju i hallen, och som sagt- man rullade ut sladden och in i flickrummet!

Unknown sa...

Kul att få ta sig en tidsresa sådär på arbetstid. Tillbaka till framtiden.
/Kiki

Marina sa...

Förlängningssladd till telefonen och disketter, ja nu kan vi prata nostalgi även om det inte känns så längesedan, men det kanske det är...När det gäller pappret så är jag en sån där som fortfarande använder det - till och med i formen av almanacka!

Monica sa...

Personligen gillar jag den handskrivna nostalgin bäst, utvecklingen går alldeles för fort och lämnar många utbrända människor efter sej.
Att städa är ett onödigt ont.
Idag ska det visst bli sol, ha en bra dag;-)

Anki sa...

Riktigt nostalgiskt! Disketter, ja det var framtiden trodde man då...
Kul inlägg... :)

Ama de casa sa...

Disketter? Jättemodernt ju. Jag minns floppy-disks och rullband...
:-)

Haha! Vad är det med grabbar och deras sladdar... :-)

cat sa...

Den psykologiska allergin är den allvarligaste av alla. Speciellt den mot städning. Lider själv svårt av den allergin.
Det var kul att se de gamla grejerna. Väcker nostalgiska minnen :-)

ansepanse sa...

hahahaha - kanske inte riktigt från stenåldern kanske :) men.....
ja. tänk vad allt gått framåt
kramar

Mias Mix sa...

Vilken nostalgi med disketter :) fast visst känns det smidigare med ett usb, det kan man ju tom stoppa in i TV:n.
Jag tillhör kategorin som fortfarande skriver anteckningar med papper o penna om jag är på ett möte, utbildning etc. Sen efteråt kan jag skriva in det i datorn.
Fin liten vinlåda som inte ens jag som sommelier har :)

Du som har koll, har vår kära vän Anita lagt ner sin blogg igen? Har försökt gå in på hennes sida ett par dagar men det funkar inte...
Ha en skön dag i solen!

LissenTo sa...

Så skönt att rensa ut, allt gammalt!

Stare Ström sa...

Ha! Ja det är inte klokt vad det finns mycket konstigt att spara på!

Ama de casa sa...

sv: Nån större skohylla får inte plats i vår lilla hall ifall vi vill kunna öppna ytterdörren :-)

Det där på bilden är bara en bråkdel av dom tofflor vi har. Exempelvis om jag hade höjt kameran lite så kunde man ha sett ett fodral där det väl hänger 10 gästtofflor i olika storlekar. Det är svinkallt på golven här på vintern...
:-)

Marit Johansson sa...

Ja det var inte igår man såg vissa av dom prylarna. Tror att jag använde disketter ända fram till typ -95 :) jag har alltid varit sen när det gäller nymodigheter...

Anonym sa...

Där kände jag igen massor av prylar. Fast jag ständigt är 26 år. :) När det gäller mindre saker har jag extremt svårt för att slänga dem. Snart blir disketterna moderna igen, tänker jag... inte. Trevlig helg.

Carita Liljendahl sa...

Disketter, sladdar, datormusar... aah, du härliga tid!
Och de där gulnade papperen, men anteckningar som var så viktiga.
HÖG igenkänningsfaktor!

Linnéa sa...

Ja, herre min tid så mycket sladdar, disketter, de glömmer jag aldrig. Särskilt till min gamla Atari utan hårddisk. Fick läsa in från en diskett, sen sätta in en ny med skrivprogrammet.