onsdag 30 april 2014

Karriärbloggare?????


Medborgarplatsen klockan 14:00. Studenterna har invaderat alla "inneställen" på Medis. Temperatur 10 grader.


Slussen klockan 14:30. Fortfarande 10 grader kallt. Gamla hederliga Katarinahissen upp till restaurang Gondolen är ett minne blott. Ja, det är sunkiga, men ack så charmiga Slussen också snart - ett minne blott alltså.


Efter en sen lunch på söder och några pitstops på vägen till Östra station är det väldigt omtänksamt av Findus och Scan att dela ut kvällens middag samt bacon till brunchen imorgon bitti. Nu vet jag att det även finns rapsgrisar, inte bara majskycklingar;-)

Så här säger Besökstoppens test om min blogg:
"Bra där! Du är en KARRIÄRbloggare
Din blogg är ett skyltfönster där du marknadsför din verksamhet.
Det här med bloggandet är ingen random hobby för dig – it´s business! Vare sig du är en trädgårdsbloggare som driver handelsträdgård, en författare som skrivit en ny bok eller en matbloggare med egen restaurang, så bloggar du målmedvetet för att nå ut till gamla och nya kunder. ...Kunder eller vänner? Ibland vet du knappt vem som är vem, men det bekymrar dig inte alls. "Att blogga är en del av mitt jobb, och jobbet är en viktig del av mitt liv."
Nästan alla inlägg relaterar till din verksamhet och produktplacering är snarare en regel än ett undantag. Du klurar ofta på hur du ska driva trafik till bloggen och din länk dyker påfallande ofta upp som ett visitkort i andra bloggares kommentarsfält. Påhittiga aktiviteter som tävlingar, test och omröstningar är också vanligt. Om du är en rutinerad karriärbloggare checkar du din bloggstatus på olika sökmotorer varje vecka. Minst.

I en karriärbloggares kommentarfält:
–Stort, stort tack för en helt makalöst fantastiskt bok som hjälper och guidar mig! /Kram Lotta
–Underbart badrum! Vilken lyx för era B&B-gäster att få nyttja det."

Kommentar:
1. Har ingen verksamhet, men gör gärna “reklam” för företaget jag jobbar för.
2. Vet någon hur man checkar sin bloggstatus på olika sökmotorer? Är inte ens med i bloglovin. Har inte en enda annons på bloggen. Gör aldrig omröstningar och tävlingar bara då och då. Testar ingenting, men leker Matpatrull när jag känner för det.
3. Jo, uppmuntrande kommenterar hittar jag här hos mig, verkligen:-) Men jag får även kommentarer med ärlig menad kritik = saker som ni inte alls håller med mig om. Jag gör samma sak hos er. Så ska det vara.
4. Testet var roligt, men om man måste googla ”go viral” och olika kändisar samt inte känner till tv-serierna som man ska välja bland – ja då blir man en karriärsbloggare – uppenbarligen.
5. Å självklart – ”att blogga är en del av mitt jobb, och jobbet är en viktig del av mitt liv.” ;-)
Testa själva här – ni får er säkert ett gott skratt. Med det önskar jag er alla en trevlig Valborghelg.

Det här är mitt 61:e bidrag till Blogg 100. 61 down, 39 to go.

PS. Bilderna är dagsfärska, men har inte ett dugg med inlägget att göra. DS.

24 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Haha, men så intressant att du blev karriärsbloggare! Det låter ju inte dåligt :) Men visst fanns det frågor som man inte visste vad man skulle svara på. Jag hade t.ex. inte sett någon av TV-serierna, så då är det inte helt lätt... ;)
Önskar trevlig valborgskväll! (Vi har jobbat med båten hela eftermiddan så för oss är det firande att äta middag och ta ett glas vin/öl. Och i den här familjen är det by the way mannen som dricker vin och kvinnan som dricker öl ;))

Freja sa...

Hahaha, jag blev estetbloggare... Jag ska få kommentarer som:
–Ehh jag dör, det ser så gott ut!
–Tappa-andan-vackert!!
–Nä, nu får jag inspirationsfrossa.
OMG, jag har lust att visa de siom skapat testet hur det ser ut hemma hos mig... Nej, jag hörde nog inte till målgruppen för testet, att välja färg mellan olika toner av rosa, svart, vitt eller blått, eller annars inte bry sig om färger blir lite galet för mig som älskar färg, men absolut inte riosa, vitt eller blått utan rött och grönt... Och jag ville inte resa till nått av resmålen och inte se nån av tv-serierna...

Erik Semlan sa...

Fina dagsfärska bilder. Det var väldigt många studentmössor där på uteserveringen på "Medis".
Inte så långt därifrån var det som jag flög igenom luften när jag blev påkörd (det var för rätt många år sedan).
Slussen. Hoppas det blir nytt styre och att en upprustning av det Slussen vi har (enligt uträkningar inte alls lika dyrt som att bygga allt nytt och till på köpet betydligt fulare) blir vad som sker.
Bakåtsträvare tycker jag inte att jag är. För skulle det skapas ett bättre förslag än den nya breda bilbron över slussen ner mot Gamla stan som de nu tänker bygga och några nya kontorshus därtill som skymmer utsikten mot vattnet, ja då skulle jag vara positiv till det förslaget.
Ja just det maten också.
Bacon och ägg till brunch är inte dumt alls.

Unknown sa...

Vi gillar din blogg.
Bilderna över slussen gör mig lite vemodig...jag tycker man skulle renoverat slussen som det en gång var tänkt.
Herre gud, Noice omslagsbild till Tonårsdrömmar är ju tagen där i gula gången. En epok är över.
/Kiki

Hörni sa...

Hahaha vad kul! Du borde alltså få betalt för att blogga. Lite extra påslag på lönen bara för att du så ofta gör reklam för ditt jobb.
Måste nog göra det där testet jag också.. :)

KajsaLisa sa...

Nej, oroa dig inte, du är ingen karriärbloggare.
Karriärbloggare bloggar om sitt trista präktiga kärnfamiljsliv eller hur duktiga dom är på jobbet. Allt i hopp om den rätta chefen skall hitta dom och hjälpa dom att klättra ytterligare några pinnhål över sin kompetensnivå.
Dessa människor har både facebook och Linkedin att sprida sitt präktiga r..slickande ego på.
Personligen tror jag inte heller att chefer i allmänhet är så intresserade av att läsa folks förtäckta CVn hela dagarna.

Marina sa...

Jodå, jag gjorde testet jag med och hamnade i "insprationsbloggarkategorin". Många frågor var det som svaret blev lite sisådär på, men det var lite kul ändå, även om det känns tvivelaktigt att jag vare sig inspirerar till surdegsbröd eller inredningsdetaljer...;)

Monica sa...

Karriärbloggare HAHA nä det händer inte så mycket här i Båtstorp.
Rapsgris var ingen höjdare tycker jag men smaken är ju som baken.
Har fått problem med att kommentera hos dej;-(i går gick det inte alls får se om det funkar nu.

Kicki sa...

Men det är väl en perfekt beskrivning! Nu har jag också gjort testet...kom in till mig så får du se vad det blev! Frågorna var ju lite konstiga men det var bara att svara spontant...

Mias Mix sa...

Ha ha, lite kul, men det brukar inte vara så mycket som stämmer i såna där test. Fortsätt bara blogga precis som du gör, för det gör du så himla bra!
Ska bli spännande att se Slussen-området när det blir helt färdigt!
Och raps-gris, det var något nytt för mig med :)

Guldkryckan sa...

Karriärbloggar`?
Det skulle jag vilja kunna leva på..men jag tvivlar på att svenskt näringsliv skulle ta mig under sina vingar då de tycks ha fullt upp med att trycka ner folket i skorna så att de kan tjäna ännu en liten slant på oss medborgare ;)

Här blev det en tur till den lokala handlaren på torget som har en vecka med bra priser just nu.

Den butiken har verkligen fått ett uppsving sen de nya ägarna tog över.
Det står på svenska till och med på en liten lapp numera på varor som vanliga svennar inte ens vet vad det är.
De där språkförbistringarna kan ju ställa till det, vet man inte vad det är så köper man ju inte.
Men numera kan en vanlig svenne som jag gå på upptäcktsfärd på den gastronomiska avenyn av läckerheter ;)

Nu får du ha en skön 1 Maj..det ska jag..på soffan med en skylt i handen om att det minsann är min tur att vinna på lotto, bara utifall att speldjävulen skulle kika förbi ;)

ansepanse sa...

hahahaha - karriärbloggare! det låter det :)
fina bilder som vanligt och kallt, ja, idag har vi bara + 7,6, BRRRR
en fin första maj till dig
kramar

Ama de casa sa...

Haha! Dom verkar ha full koll på din blogg :-D

Ska nog testa - fast just nu finns inte tiden :-)

Anitas Malta sa...

Besökstoppens test ??? Vad är det för test ? Haha.. någon karriärbloggare lär min blogg aldrig klassas som. Oavsett hur din blogg klassas så fortsätt du att blogga som du alltid gjort. Uppskattat bland väldigt många ;-)

Stockholmsbilderna !! Älskar dem men.. vart tog värmen vägen ??? Nu känner jag mig alldeles ställd. Ska precis packa väskan inför nattens resa mot Skavsta, stannar en vecka i huvudstaden.

Kollar väderprognosen för 10 dagar framåt och inte en dag över 12 grader :-( Packar ju bara i handbagaget och där ryms inte mycket. Tjocka jackan eller den betydligt snyggare tunna skinnjackan. ..och jag som tänkte ta med mina sandaler...

Om jag istället för att packa ner de tjocka varma kläderna utan klär mig som en Michelingubbe och packar ner de tunna kläderna så får jag med allt oavsett väder.. ;-)

Nä, fy sjutton vad jag svamlar. Jag som aldrig har resfeber men med tanke på förra resans avslut kan det kanske vara befogat. Ha en skön helg Beate !!!!!!!!!!

Life of Johanna sa...

haha det testet måste jag med göra, får bli när jag hängt lite tvätt och lagt in tvätt. Det skulle jag lätt anlita någon för göra, ta min tvätt och lägga in det :(

åh medborgarplatsen, min favorit plats i sthlm :)

Linnéa sa...

Karriärsbloggare, häftigt då kanske du får vara med i Let´s Dance nästa år????? Har glömt att nu kommer studenttiden, Medis brukar vara fullt så här års. Fina Katarinahissen, den lär nog aldrig få åka upp o ner igen.
Har legat lågt på datorn denna vecka. Är på torpet och har försökt att vårda lite sociala kontakter. Ska fixa ett inlägg nu, Mollan fyllde 16 år igår och hade hundkalas.
Tyvärr svinkall 1 maj, svinkall Valborg blev det också.

Life of Johanna sa...

oh ja jag njuter till max av skivan :)

bytt header?, nej det har jag inte gjort..., men det är visserligen olika om man kollar via datorn eller mobilen :)

Eva Trillian sa...

Det är lite kul med dessa tester - frågorna har inga svar man egentligen gillar och resultatet blir ett gott skratt :)
Hoppas du har en fin Valborg/1:a Maj :)

Stare Ström sa...

Karriärbloggare! Ha! Kan du lägga till det som en titel???

Susanne sa...

Grattis till titeln Kärriärbloggare ;)
Btw så ska Katarinahissen renoveras och vara klar 2019
http://www.dn.se/sthlm/katarinahissen-oppnar-pa-nytt/

Nu ska jag göra testet

Olga T sa...

Hade skrivit en lång kommentar, den försvann så du får nöja dig med denna!

Anni sa...

Karriärbloggare - jamen det passade väl ganska bra när jag nu inte vet vilka alla fem varianterna var! Själv blev jag estet ...

Anonym sa...

Länken till testet verkar fel?

giaonhan247 sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ gửi hàng đi Úc, mua hộ vòng tay pandora úc ship về Việt Nam uy tín và dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia uy tín.