lördag 12 januari 2013

Två nya familjemedlemmar och en erfarenhet rikare


Efter sex veckor av konstant tristess i form av grått och kallt väder kände jag för lite ”var snäll mot dig själv”-metoder, lite färgterapi, lite aha-upplevelser, lite sol utan den äkta varan liksom. Å det fick jag och delar gärna med mig till er.

ArtXL
Har skrivit om detta ganska ovanliga galleri i Sollentuna förut, men då var det stängt. Tur för mig att det var öppet idag. Kollade väggarna fulla med suveräna, färgglada tavlor i just storlek XL till extremt låga priser och tjingade galleriet till vernissagen på mitt jobb.

Trollis och Boris
Å medan jag ändå var i farten att bli på bättre humör fick ”Trollis” och ”Boris” följa med hem. En trollslända och en spindel gjorda i betong. Då maken lider av spindelskräck fick han den i present av mig. Hans reaktion:

- That’s a Boris, but please put him somewhere where I can’t knock him down. In other words don’t put him in the bathroom, make a home for him on the balcony. Also Boris is slightly misbuilt – he’s got three body parts but should only have two.

Inte att undra på att jag misstog Boris för en myra i affären…

Erfarenheten
Det gick ju bra det där med uppmuntran av mig själv tycker jag. Kan rekommendera liknande ”metoder”! Kan dock absolut inte råda er att göra vanliga inköp på stormarknaden innan ni vill skämma bort er själva. I synnerhet ska ni inte köpa en stor flaska Yes diskmedel och lägga den underst i bärkassen och sedan fylla på med olika varor ovanpå. Flaskan öppnas då nämligen av trycket. Resultatet vid uppackning många timmar efter inköpet är visserligen väldigt färgglatt – grönt, men det tog ett tag att ”diska” alla varor som nu är skinande rena;-) Grrrrr...

PS. 1 000 tack för era fina kommentarer i gårdagens inlägg. Ni är helt suveräna och det känns skönt att vara tillbaka. Ännu bättre är såklart att ni uppskattar mina "dagens" så mycket som ni gör. Wow! DS.

18 kommentarer:

Rantamor sa...

Tror också att Boris är en myra...Colin`s mamma har en sådan i sin trädgård och jag har då tagit den för en jättemyra. men det kanske är så att det är en spindel ändå...
Trollsländan var ju riktigt snygg, betong är ett snyggt material att bygga det mesta av.
Colin`s mamma ville göra ett utebord i betong....lite hårt om det är fest och någon råkar slockan vid bordet...pannbula direkt...men nu blev det ju inget betongbord där heller, bara en dröm hon hade...

Ta nu hand om Trollis å Boris och din långe man...
och ha en mycket trevlig kväll.

Tjingelingen från Rantamor i kalla norrland -21...

Monica sa...

Nu har jag läst igenom alla inlägg, har så mycket att göra så jag har inte tid med valp ens en gång.
Den där lilla myrspindeln var ju helt förtjusande tycker jag fast jag inte har spindlar på min favoritlista.
Fy f-n jag skulle fått spel om jag kom hem och hade hela kassen full med Yes.
Svar: Ja jag har min lilla amatörkamera kvar, trivs riktigt bra med den.
Säger som dom andra, härligt att du är tillbaka igen;-)

Jane sa...

Ser fram emot morgondagen då de utlovat solsken - det är bra färgterapi precis som att titta på konst!
Trollis och Boris blir väl perfekta på din balkong. Undrar hur du släpade hem dem, de måste vara rätt tunga (fast de kanske inte är så stora?). De ser gigantiska ut :)
Kan tänka mig att du hade att göra en stund med diskmedlet, Yes tar ju ett tag att få bort ...

PS Kommer du ihåg Jostein, fotografen med de tillknycklade burkarna som jag tipsade om. Han passar nog bra till utställningen på ditt jobb :)

Olga T sa...

Det där måste vara en myra! Söt och knubbig sådan men som saknar antennerna.
Gillar dem och de gör sej nog bra på din balkong!

Guldkryckan sa...

Jodå..frugan brukar påminna mig om att jag inte ska lägga bröd och ägg i botten av matkassarna...har ju tuktats till insikt om det positiva med att göra som frugan säger..men hon påpekar det varje gång ändå...men hon är så söt att det är ok :)

anne sa...

Så fin Trollis var!!! En sådan vill jag definitivt ha!

Packa matkassar... Mmmmm. Jag har en uppfattning om hur det ska göras, maken variant är inte som min. Och det stör mig! :)

Eva Trillian sa...

Trollis" och "Boris"! :) Trollis hade varit välkommen även här. Men, jag måste beundra din man som tycker det är ok men Boris även om han inte tycker om "sådana där" (för att slippa säga det). Jag undviker dom. Även om jag inte är lika rädd här som jag var under mitt liv vid medelhavet där tarantell-varianten fanns *ryser*
Borta bra men hemma bäst ;) Men flyttfågel ... ja, har man bara utrymme för det i lottovinsten så ;)

Malla sa...

hehe, gillar makens kommentar!
det där med diskmedlet klarar jag mig dock utan..

Kicki sa...

Jag säger bara, stackars Boris!
Men i sommar blir det säkert bra!
Yes, inte alltid bäst!;)

Pumita sa...

Hur kan man vara så grym att man utvisar Boris till balkongen?! I det här vädret... men han smälter väl nån gång i april. ;)

Hahaha, skrattar gott åt din YES-flaska! Nej, inte alls skadeglad, bara igenkännandets glädje. Päron i handväskan (utan omslag) är ingen hit, tro mig!

Margareta sa...

Hahaha - tur att jag köpte en liten flaska Yes idag och inte handlade mer än två lätta saker som inte klarade av att öppna och låta det gröna flyta ut.

Låter spännande med galleriet. Måste säga att mina första tankar var en mygga och en myra. Dem skulle jag gärna vilja ha om det inte vore för min bok som jag köpte till jul - Betong. Så nu ska det bli lite betonggjutning i sommar och jag kan ju försöka mig på något som ska likna ... en mygga och en myra. Hur stora är dina?

Strålen, har betett sig konstigt och ingenting annat. =)

Mona sa...

Jag tycker dina "monster" är jättesöta. Kan knappt skilja insekterna åt i naturen och inte blir det lättare när de är konstgjorda!

Incidenter som den med yesflaskan är jag mycket bekant med. Jag brukar bl a ha en "förkärlek" för att stoppa papper i tvättmaskinen tillsammans med tvätten. Inte så att jag gör det med vilje och inte den typ av papper som kanske bara texten skulle försvinna på. Utan det brukar vara pappersnäsdukar, toapapper eller likande. När jag öppnar trumman så är hela tvätten dekorerad med pappersflagor som "ätit sig" in i tyget. Sedan har man ett par timmars jobb med att plocka kläderna rena...

Ama de casa sa...

Jag tyckte också först att Boris var en myra. Men sen räknade jag benen och då blev han ju en spindel.

En mutant-spindel...
:-)

cat sa...

Boris kanske är en korsning mellan myra och spindel. Jag såg först inte att han har åtta ben utan jag såg bara att han har tre kroppsdelar.
Tycker dock att både Boris och Trollis är väldigt fina.
Själv har jag inte lyckats få upp mig själv ur den grå tristessen. Många säger att november är den fulaste och tristaste månaden, jag lägger min röst på januari jag.

llh sa...

Gillar makens kommentar! Ömsint av honom att inte vilja slå ner myran. Klart att det är en myra - om det varit en spindel hade det varit annat ljud i skällan.

För övrigt ynkar jag dskmedelseländet, det är inte okänt...och applåderar galleri-terapi den är okänt här i småstaden.

Husbilen-Ellen sa...

Om inte yes, så har jag erfarenhet av en schampoflaska. Kanske inte så färggrant men löddrigt. Betonginsekterna är fina!!! Ha dé

Marit Johansson sa...

Superfina, jag trodde också att det var en myra .. haha
Jag har en annan "var snäll mot dig själv"-metod, checkade in på hotell i helgen för att få bada bubbelbad, hotellet ett mycket gammalt mentalsjukhus, mycket ruggigheter sitter i dom väggarna...

Erik Semlan sa...

Boris ser verkligen ut som en myra, jag håller verkligen med. Får kolla in hur de är i verkligheten med antal kroppsdelar och annat. En klart lömsk spindel om den låtsas vara annat kryp! Undrar om de är stora, svårt ana storleken på bilderna. Men gjord i betong och då måste de väl vara ganska stora?
Trollsländans vingar, är de gjorda i metall?