onsdag 30 januari 2013

Det är bara att välja


Gladstrumpor – del 2
Efter gårdagens limegröna strumpor visade personen, som fortfarande vill vara anonym idag upp par nummer 2. Det är inte hans fel att den inplastade frukostmackan ligger bredvid fötterna. Det var min idé – lite kontrast liksom. Kan även meddela att det är blå strumpor (enligt hans utsago) ni ser på bilden, medan jag anser att sockorna är turkosa. Den utlovade orangea varianten kommer imorgon, men den är kanske röd;-)


Ett besök hos det gröna bolaget
Besökte Systembolaget idag, dock inte för egen räkning. Köpte en flaska vin åt kollegan X som tack för att jag har fått lifta med honom till Östra Station så många gånger även under januari. Det enda jag såg vid kassan var ovan tatuering. Man får ju inte stirra har min mamma lärt mig, alltså frågade jag kassören om jag fick fota den och om Systembolaget hade sponsrat fatet på hans vänstra arm. Svar på fråga 1 var: självklart! Svar på tvåan: nej. Tycker faktiskt att hans arbetsgivare borde premiera sådana tatueringsinitiativ. Nej, jag gillar fortfarande inte tatueringar, men den här var åtminstone… annorlunda.


Inplastade bananer
I söndagens inlägg visade jag upp ruttna bananer. Fick än en gång konstatera att ni bloggisar är världens bästa levande databanker. Av Pysselfarmor fick jag en länk som rekommenderade att plasta in ”stammen” av bananerna för att undvika bruna fläckar. Å det fungerar som ni ser, trots att bananerna ligger i samma fat som äpplena. Det var nämligen Stare Ström (och halva mitt jobb) som tipsade om att man inte ska ”blanda ihop” dessa två frukter. Det räcker uppenbarligen med en plastpåse i mitt fall;-) Tack Pysselfarmor! Tack Stare Ström!
13 kommentarer:

Margareta sa...

Jag tycker de ser ut som blå, på fotot och skärmen i alla fall. Är ganska säker på att morgondagens är orange. =)

Bra tips om bananer, att vissa grönsaker inte ska vistas tillsammans visste jag men inte detta med frukterna. Tack till de som berättade och nu till dig.

Du är verkligen häftig du som frågar och fotar, nära och lite eljest saker. =)

Apropå Örebro så var det meningen med lite förvirring och lite konstigt, jag är ju sådan ibland, ganska ofta.

Ha en bra kväll.

Eva Trillian sa...

Benägen att hålla med dig om att de är turkosa- men, vill hen att de är blå så kan man ju låta det vara så ;)
Tack för banan-tipset. Sambon tror "sådär" på knepet (förstod jag på hans: "Jassåru") så nu ska här testas... ja, med nästa omgång bananer, för med nuvarande är det redan för sent! Men si, jag tror på Pysselfarmor! Alltid! Rekorderlig dam!

Hörni sa...

Blå eller turkosa, jag vet inte, det beror på vad man jämför med. Vi får väl se imorgon om de verkligen är orange. :)

Bra tips om bananerna, det ska jag testa! :)

Anonym sa...

Kollade din blogg som vanligt, och måste ställa fråga. Har tiden stannat hos er??
Det är 2002 års almenacka på bordet.

llh sa...

Banantipset tar jag till mitt hjärta, handfast och bra. Bruna bananer är äckligare än äckligast.
Modigt av dig att fråga jag hade nog stannat vid stirrandet trots vad mamma lärt mig ;)
Strumporna gör mig lite missmodig, var säker på att de skulle vara rosa men på min skärm är de babyblå - lovar :)
Imorgon räknar jag med lysande brandgul (du måste säga orange säger dottern)) annars blir jag besviken!!!

Per-Anders sa...

Det där med turkos eller blått brukar jag och sambon diskutera emellenåt. Jag tycker det är blått medan hon tycker det är turkos.

Mona sa...

Jag ska inte ge mig in i färgdiskussionen, men den där vintunnan är verkligen superläcker. Självklart borde den killen premieras av sin arbetsgivare!

Anonym sa...

Hoppas innerligt att banantrixet funkar. Brunprickade bananer är UGH!!!
Turkosfärgade sockor, definitivt!

Ruth i Virginia

SoF sa...

Så himla smart med bananerna!

Måste testas.

Tack!

Varma-vart-tog-stormen-vägen-hälsningar.

Rantamor sa...

Nu har jag också plastat in mina bananer, ser rätt knäppt ut men funkar det så är det bra...

Dom där fötterna ser ut som att han/hon som äger dom har det rätt bra i sin arbetsställning, kan tro att hela arbetsstyrkan sitter i den ställningen....eller???

Tjingelingen från Rantamor.

Stare Ström sa...

Så glad att kunna vara till hjälp!
:-D Måste testa tricket med plast för det har jag inte hört förr! Så modig du är som frågar om du får ta en bild. Jag hade fortsatt att stirra. Kul tatuering, men vill man verkligen ha den resten av livet? Nu väntar jag på orange strumpor! De blå/turkosa var lite tama.

Pysselfarmor sa...

Ha ha ha du GJORDE det! Undrar hur länge de kan ligga sådär innan de börjar bli bruna? Ska du testa?

Pumita sa...

Det var ingen liten tatuering... och den får mig inte att ändra uppfattning. Jag har viss förståelse för tatueringar som är snygga men den där... nej, den är inte snygg.

Det är en gammal sanning att äpplen och tomater inte ska placeras nära blommor eller annan frukt för att de inte ska ruttna. Omvänt, perfekt att stoppa i samma påse med för hård avokado.