måndag 7 januari 2013

SysselsättningsproblemOm man inte har sysselsättningsproblem kan jag varmt rekommendera att ni skaffar er några – eller det räcker med ett förresten. Ni kan börja med sysselsättningen och tar problemen senare, för de kommer, var så säkra.

Sysselsättning
Ni kan följa mitt exempel om ni vill och börja med att skaffa er ett Wordpress konto bara för att… Jag lovar att ni är sysselsatta ett bra tag då Wordpress är extremt kräsen med sina lösenord, eller rättare sagt med ert lösenord som ni uppmanas att mata in. Wordpress är lika påstridig med ert personliga inloggningsnamn också samt namnvalet av er kommande blogg/sajt/domän. Sysselsatt var jag igår kväll – check!

Problem
Om man är så smart (som jag) och hittar en sysselsättning sent på kvällen så fördröjer man problemen till nästa dag, närmare bestämd till första kommentarstillfället hos någon som har en Wordpress blogg. Man har uppenbarligen inte lämnat programmet utan är kvar ”i systemet”, vilket betyder att man får en väldigt konstig avsändaradress – bpz3 i stället för BP. Inte kom jag ihåg hur jag lyckades med det kvällen innan. Vill man lämna Wordpress och återgå ”till det normala” krävs det utloggning först och sedan inloggning via antingen Twitter, Facebook och en sak till som jag glömt. Å som ni vet twittrar jag inte och vågar fortfarande vägra FB.

Vet ni vad – jag stannar kvar hos Blogspot/Blogger, för jag har ju inga syssselsättningsproblem - egentligen.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Tycker fotona är ganska roliga då dom är tagna exakt vid samma tidpunkt igår – klockan 13:30, vilket man inte kan tro. Vill även påpeka att bilden på molnen inte är monokrom, vilket man dock kunde ha trott. Fotona får också bli mitt bidrag till helgbilden hos Marit.

27 kommentarer:

Olga T sa...

Gillar han som är ute och går med granen!
Ja du wordpress.....jag måste erkänna att jag kommenterar inte hos dem som har wordpress. Det tar för lång tid med lösenorden helt enkelt och det är bara att beklaga.
Kolla min länk i dagens inlägg. Du kommer att gilla den!

Susanne sa...

Det där verkar krångligt, tur att jag inte har några sysselsättningsproblem ;)

Olga T sa...

Kanske ska tillägga att det gäller dem som har sån där lösenordsverifiering..annars kommenterar jag!

Husbilen-Ellen sa...

Jag tycker det är nog knepigt att uppdatera i blogger, så jag vågar mig inte på att byta.
Vi har helt klart lite olika väder i helgen som gick. Din första bild tycker jag är fin i sina mörka toner. Den undre avundas jag inte. Den stärker mig i att det är rätt att vara här nere. Kramar Elisabeth

Olga T sa...

Visste att de var i din - och min - smak :))

Kolla in svtplay : http://www.svt.se/landet-runt/det-var-jag-som-ringde-om-hunden

Beppan sa...

Har man inte bekymmer så skaffar man sig lätt så´na - om man har dylika ambitioner.

Tryggt att behålla det gamla invanda - men kan bli ack så trist....

Eva Trillian sa...

Nej, sysselsättningsproblem har jag aldrig. Faktiskt. Men ibland är jag så himla nyfiken att jag försätter mig i liknande situationer ändå *suckar* Att man aldrig lär sig?
Sv: Spa'ar inte så mycket :) Men en Carpe Diem-säng. TV där jag får välja program alldeles själv och dessutom inte behöva vare sig diska eller laga mat ... ja, det är inte illa det heller!
Snygg bild i motljus :) Gillar effekten!

Carita Liljendahl sa...

Hahaaa ... det var ett roligt inlägg fastän jag mellan raderna kan läsa att du var smått frusterad med Wordpress. Har själv varit mycket nöjd med verktyget.

Men fina bilder du visar och din blogg verkar trevlig - kommer säkert tillbaks hit!

Per-Anders sa...

När jag kommenterar på Wordpressbloggar så måste jag logga in. Jag har inget Wordpresskonto men som tur är funkar det även att logga in med mitt Gravatarkonto och då brukar det ordna sig.

SoF sa...

Lite spooky och vacker förstabild!

Marit Johansson sa...

Nä inte kan man tro att bilderna är tagna vid samma tid, första bilden är ju väldigt dramatisk i jämförelse med tvåan. Vilken helläcker himmel, ser ju ut som värsta åskovädret är på väg in. Snyggt!

LissenTo sa...

Översta bilden, vad läcker den är.

& du vet du att när jag laddade upp dagens bild, så tänkte jag på dej att du skulle tänka, hua vad grått och vinterelände.

Sov så gott .............

Unknown sa...

Vilken jäkla tur att du stannar kvar på Blogger. Orkar bara inte med Worpress!
Kram/SA

cat sa...

Jag brukar sällan ha sysselsättningsproblem, för det finns nästan alltid något problem att sysselsätta sig med ;) Om inte så läser jag en bok :)
Blev ändå lite glad att du stannar kvar här i bloggervärlden.
Gillar bilderna!

Malla sa...

haha :) just därför jag fortfarande är på blogger/blogspot - det är SÅ enkelt! visst strular det ibland men jag törs ge mig fan på att ala gör det då och då!

Monica sa...

Mina kommentarer till Wordpresskonton går i spam direkt:( om jag fyller i länkrutan, länkar jag in i kommentaren funkar det.
Skulle kalla det för skit faktiskt, lycka till man kan bli gråhårig för mindre:-)

Erik Semlan sa...

Undrar varför Wordpress krångla till det så där extra mycket?! En bra varning du kommer med, jag kikar själv runt bland olika "hemvister" och funderar på en flytt. Kanske blir det Blogspot/Blogger, den förstår jag ganska bra. Inte saknas det sysselsättningsproblem, så varför skapa ett till med en krånglig blogg?

llh sa...

Undrar varför jag valde Wordpress då för drygt ett år sedan. Begrep väl inte ett dugg, blev nyfiken, ville testa. Fantastiskt dumt, bytte gärna till Blogspot/Blogger nu där "alla" är om inte sysselsättning och problem köar vid blotta tanken. Fast plattform är mindre viktig, värre är att Wp är låst och oflexibelt åtminstone för dummmies som jag.
Vilken utläggning, ville ju bara säga att jag haft en glad stund med dina helg-öden-och-äventyr. Som alltid får du mig att le stort!
Överraskad och tagen blev jag också - att hamna i järngänget bland favobloggar, kul. Som du redan vet är uppskattningen ömsesidig - jag fullkomligt älskar dina kreativa texter, inspirerade bilder och dina personliga kommentarer hos oss andra! Du är aldrig trist eller ljummen, du får mig alltid att le!

SoF sa...

Tack för din uppiggande kommentar om ljudböcker.

Ler gott åt din beskrivning av din make och hans "irrfärder". :)
Man kan verkligen sugas in i den där bokvärlden.

Ha det gott!

Della sa...

Attans, vår gran är nedsågad i mindre bitar så jag kan inte praktisera "gå ut med granen" så där trevligt som han på bilden. Får bli någon annan sysselsättning då.

Jane sa...

Apropå Dellas kommentar ... kanske inte lika trevligt om granen gick ut med grannen ;)
Min gran står fortfarande i "foten" men den är mkt mager i dubbel bemärkelse. De få grenar som är kvar har inga barrnästan. Väntar bara på bästa läge för att lämpa av den i "komposten" som kommunen har. När jag gick ut på balkongen för att spana upptäckte jag "Janssons frestelsen" som blev kvar sedan julafton ... så blir det när det är trångt i kylen och minnet borttappat ... Tror inte den är särskilt ätbar!

Stare Ström sa...

Mannen med granen får mig att skratta- tror han att han är ute med hunden? Ser kul ut från det perspektiviet!

Ama de casa sa...

Hoppsan... Jag flyttade bara från metrobloggen till Wordpress och har inte alls fattat att det var så jobbigt...
:-)

Guldkryckan sa...

Nä..några sådana problem har jag inte...tvärtom emellanåt istället.
Men det är väl livet det, ibland fullt upp och ibland mindre fullt varpå man försöker hitta lite sysselsättning.

Själv har jag nog satt mig i skiten tror jag, frugans dotter bad mig starta upp nåt på FB som heter Dragon city, ett spel.
Bara för att hon skulle få några vänner där..själv skulle jag inte behöva göra något mer...undrar det jag.
Återstår att se om jag ändå inte kommer behöva engagera mig.

Men hur som helst, hade inget att göra...provade spelet lite, fixade lite drakar, matade dem, fick dem att föröka sig sig lite..byggde lite...och med ens förstod jag varför jag slutade spela på facebook...det är ren skit..sämsta sysselsättningen rakt av alltså...och sådant sitter folk med...urk.

Ha så gott iallafall

Freja sa...

Hahaha, känner igen det där med kommenterandet... Jag har valt "fel" namn hos Wordpress och nu går det inte att ändra, utan det får jag göra manuellt varje gång jag kommenterar på en annan wordpress... Jag får nog sätta dataingenjörsmannen att hacka mitt wordpresskonto och ändra namnet åt mig...
Sv: Tack för tipsen, jag ska kolla in dem och se om jag hittar nått jag vågar ge mig på!

Hörni sa...

Den första bilden är jättevacker. :)

Margareta sa...

Tror att många problem handlar om problem mellan olika domäner - alla vill att vi ska vara just där.

Jag har inte haft några problem med allt det där du skriver - nu använder jag ju .org och inte .com och jag har ju betydligt mer möjligheter än de som använder .com - om jag vet hur man gör och kan lite html. =)

Har märkt att det skett förändringar hos WP då jag besökt andra, men det har nog att göra med samma kontroll som hos många andra.

Från att tidigare gjort egen hemsida i eget program i företaget så har jag även där gått över till WP, men det beror ju också på att det inte behövs något mer avancerat samt att jag inte behöver någon programvara för att uppdatera och kan göra det från vilken dator som helst.

Jag har ju som du sagt aldrig, men är både på FB och Twitter, däremot har jag inte skrivit på Twitter, men registrerat mig för länge sedan. =)

Nog nu om domäner, men något kanske måste göras snart igen =) Det är väl dags att sluta önska gott nytt år.