tisdag 1 januari 2013

Förändringsdax


När jag frågade maken alldeles nyss vad jag skulle blogga om svarade han:

- Gotta be something cheerful, so don’t blog about the weather.

Okej, då ska jag skriva om förändringar. Det nya året har ju precis börjat, så det är väl ett lämpligt tema.

Förändring 1
Maken och jag har varit lediga i en och en halv vecka. En enda morgon gick vi upp klockan 09:00, resterande dagar såg vi dagens (icke märkbara) ljus vid 12:00 – ungefär. Att vi sedan inte la oss förrän klockan 01:00-02:00 på natten är en helt annan sak. Här måste det bli en förändring som börjar imorgon då jobbet väntar.

Förändring 2
Hur många gånger har jag inte förundrat mig över alla ungdomar som sitter fastklistrade framför datorn dygnet runt. Efter den här ledigheten är det helt normalt för mig och jag har slutat undra - helt och hållet. Även här krävs en förändring – jag är ju ingen ungdom längre;-)

Förändring 3
Medan jag lekte nörd framför PCn till vänster satt maken till höger om mig och gjorde precis samma sak – fast han surfade inte utan plöjde sig igenom massvis med filmer. Med andra ord så nötte vi inte ett dugg på varandra. Det ska vi definitivt inte ändra på;-) Men man skulle kanske fundera över att skaffa sig ett socialt liv i stället, men det är en alldeles för stor förändring;-)

Förändring 4
När man inte har en fungerande ugn på nyårsafton, men insisterar på att käka hummer ändå krävs det ett förändrat tänk. Man kan börja med att döpa humrarna, vilket maken gjorde - Rick och Mick. På bilden ovan ser ni Rick eller om det var Mick;-) I stället för att gratinera Rick och Mick i ugnen användes en stekpanna, vilket gick utmärkt. Maken är duktig på att genomföra spontana förändringar måste jag säga.


Förändring 5
Datamusen är en del av mig när jag sitter framför datorn. Att ersätta musen med en ergonomisk platta eller joystick är ingen förändring som jag klarar av. Men råttan på bilden (hittat på Kistamässan i början på december) kan jag absolut tänka mig som substitut till musen. En cool ”gaming mouse” … och jag är född i råttans tecken enligt den kinesiska kalendern. Den förändringen köper jag direkt;-) Måste bara lära mig spela spel först – en förändring som lär ta ett tag;-)
God fortsättning till er alla!

28 kommentarer:

Rantamor sa...

God fortsättning på er.
Hummern såg superläcker ut och ser ut att ha en tandrad på klon...

Tjingeling från en låg Rantamor.

Anna sa...

Läcker bild på hummern!
Bra förändringar, men ung är man länge :)
God fortsättning!

Susjos sa...

God Fortsättning på det nya året!!!
Ja, det är kul med förändringar..ibland! :)

Pumita sa...

Men nu ska du inte vara sån... solen var ju framme i minst en kvart... två gånger! ;) Tänk att man kan bli glad för så lite.

Men du, du kan ju börja läsa böcker så behöver du inte skaffa dig ngt socialt liv! Och så kan du lämna de tillfälliga bekantingarna (som du skaffar dig genom läsning) när du själv så önskar, utan samvetskval. ;)

God Fortsättning på dig och tack för det färggranna inlägget utan väder!

LissenTo sa...

Ja mycket kan man säga om det där databeroendet. Tänk vad jag "tjatade" på mina barn. Nu sitter jag likadant, fast säkert mer än dom. Jag har ju mer tid, inga småbarn här.

Blir kul att följa dej 2013, Beate. Alla härliga infall och ideer som du har.

Så bra att middagen blev bra iallafall.

Ja, nu kör vi Beate och hoppas på ett bra år.

Kram Lissen

Ama de casa sa...

Oooo... Jag är en ungdom! Tack, tack, TACK fina Beate :-)

SoF sa...

Tycker det låter som lite lagom "svåra" förändringar. :)

1,2 och 3 verkar lösa sig nästan automatiskt när du nu återgår till arbetet imorgon.

God fortsättning Beate!

Eva Trillian sa...

Det är ju inga problem att vända på dygnet åt sitta-uppe-till-morgonkvisten-hållet, så varför är det så segt att ändra åt andra hållet? ;) Eviga bekymret efter all ledighet!
Åt ni upp den där snyggingen? Hoppas han var läcker på alla sätt!
Och jag är rik, vet du. Inte på pengar just, men på annat ;) Fantasi t.ex. och kärlek! Pengar är inte allt här i världen ... förutom om man inte har så det räcker.
Önskar dig en god fortsättning. Hoppas ditt dygn vänder tillbaka sig i rätt spå imorgon, utan allt för mycket seghet :)

Ama de casa sa...

sv: Sikromen är bäst! Man kan tugga sönder enstaka korn... Jag bara älskar sikrom!

Stare Ström sa...

Verkar som att du har en jobbig tid framför dig, med alla de planerade förändringarna! Ska det vara nödvändigt???

Marit Johansson sa...

Ja det var en frän mus måste jag säga, skulle gärna också ha en, skit samma att det är en gaming mouse, man kan säkert photoshoppa med den också. Har en riktig ergonomisk sak men den är väldigt ofrän i jämförelse :)

Della sa...

Haha! Och jag som trodde det var Mick på den ena bilden och Rick på den andra och så var det en råtta! Det här blir ett bra år! :)

Della sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Ojjj va många förändringar.
Önskar dig en god fortsättning på 2013. Kram.

Anonym sa...

Spela spel kan vara hur kul som helst.

Benita sa...

Haha, skrattar åt Dellas kommentar, jag trodde också så först.
Själv har jag svängt dygnet åt andra hållet, är väldigt trött på kvällarna men pigg på morgnarna.

anne sa...

Snacka om bra förändringar! Hoppas du fixar att genomföra dem alla! :)

Bäst var nog insikten om att det inget är att förundras över; ungdomar och datorer, men visst är du ung! Klart du kan fortsätta!

Råttans år... Jag är nog också en råtta, tror jag.

Anders W sa...

Visst kan det vara bra med förändringar. Bara de inte beror på ett ständigt missnöje ;->. Gillar din "röding", med sin vita "tandrad". Kanon!

Olga T sa...

Vilken fräck mus! Den skulle jag vilja ha....men jag spelar ju inte spel.
Har nu kollat att jag är född i drakens år.

Margareta sa...

Hummern ... njuter av att bara titta på den.

F1 - Till 12:00 har jag inte lyckats men däremot ända till 10:00 i morse och jagska också upp tidigt imorgon för att jobba, nu har jag inte så längt till arbetsplatsen - ett rum mellan sovrum och kontor. =) Däremot är det ju inte som arbetsplatsen hemma, här vill jag ju som klä på mig och fixa till mig lite innan jag påbörjar arbetet. Däremot har jag numera börjat lägga mig före midnatt, duktigt föa att vara jag, förutom igår då. Förkylningen och det flytande "mat"intaget gjorde väl sitt till den goda sömnen, långa åtminstone. =)

F2 - Framför datorn har jag inte förundrats eftersom mina ungdomar inte varit några datornördar, däremot förundras jag fortfarande över hur alla smartphones finns framme i tid och otid, många gånger direkt opassande och ohövligt - tycker jag. Själv är jag mer vid datorn (och har varit) mer än många andra. Jag är nog en ungdom fortfarande.

F3 - Det gör inte vi heller, nöter på varandra, och helt olika saker är det vi nyttjar dator, Ipad, smartphones till. Det sociala livet hinns inte alltid med men helger ...

F4 - Inte alltid bra att döpa maten. Min fd svärmor skaffade en anka en gång som de sedan skulle slakta och njuta av till hösten. Med en liten dotter som döpte den till Sippan ... visst den slaktades och åts upp med god aptit - av någon, men inte av dem. Däremot är det bra att ha en person som kan fixa till det "omöjliga" utan några större tekniska finesser.

F5 - Innan jag gick in här och läste så var jag uppe på nätet och sökte efter både en ergonomisk platta samt en ny ritplatta. Jag har lite besvärligt med mushanden och min ritplatta tänkte jag förnya. Det jag spelar på datorn behövs ingen speciell konsol - patiens, wordfeud mm där ska bara snabbheten sitta i huvudet,, men som sagt det gör det inte heller. Tur att jag numera klarar av att förlora.

Eftersom du är född i råttans tecken så är du och min chef i Linköping lika unga.

Det blev långt och dina förändringar blev mina tankar.

Sov gott och vakna i tid, själv tänker jag ställa väckarklockan.

Jane sa...

Åh, här vill jag just nu inte ha några större förändringar ... så skönt att vara ledig, ta dagen som den kommer, fika när man vill, sitta framför datorn osv osv. Det enda skulle väl vara att hundens inbyggda väckarklocka kunde stanna eller så. Inte kul att bli väckt på morgonen när man inte ska till jobbet :/
Apropå att namnge mat, hade en gång en studiekamrat från Åmål som hade två grisar, Lili och Sussie (jo, de hette så). Lagom före jul bytte hon grisar med grannen :)
Den där musen är ju helcool, skulle egentligen behöva en ergonomisk ...
Hörde förresten att Råttan är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt i väntan på den nya dagen. De är kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga! En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Allt enl. kinesiska mytologin.
En riktigt god fortsättning på det nya året

Kicki sa...

Du är den första jag kikar in hos nu på morgonen och jag sitter här med ett leende på läpparna! Sen undrar jag om det inte vore bättre att göra ett inlägg med tanke på de långa kommentarerna ovan?!;) Kram

Per-Anders sa...

Den datormusen ser riktigt cool ut. Hög imponeringskoefficient!

cat sa...

Oj här var det många förändringar på gång vill jag lova! Mycket läcker mus får jag säga.
Jo då trappan hos mig är så gammal :)

Guldkryckan sa...

Jo..frugan och jag sitter snett med ryggen mot varandra stora delar av vår lediga tid i hemmet här med varsin dator...ibland skriver vi nåt gulligt till varandra på FB och är allmänt nördiga..!
Har jag tur kan jag ibland beställa en kaffe den vägen också ;)

Ja jösses...krävs nog en förändring här också...fast ibland reser vi oss upp samtidigt av en ren slump och slår följe ut i köket för nåt att äta...tror det funkar så här för oss ändå.

Ha de bäst BP

Monica sa...

Vilken läcker hummerbild:-)
Ska jag vara ärlig vet jag inte själv på rak arm vem som är lilla gubben, men det lutar åt att du har gissat rätt;-)
God fortsättning på er också;-)

Hörni sa...

Vad gott med hummer och så kul att den har tänder på klon! :)

Hoppas du kom upp i tid i morse och att du lyckats hålla dig vaken hela dagen. ;)

Freja sa...

Det där med tiden, att kliva upp tidigare, det är en förändring som behövs här med... Förstår bara inte hur det ska gå till... Jag behöver upp extra tidigt på fredag för att hinna med tåget som är första etappen på min IKEAresa...