söndag 6 januari 2013

Mera mat


Efter gårdagens inlägg om falukorv, som förresten innehöll 64 procent kött, 20 procent fett = 84 procent totalt. Resterande 16 procent utgår jag ifrån bestod av nämnda ben- och broskbitar samt enstaka senor. Till och med sopnedkastet var inte så förtjust i korvarna när jag slängde dom;-)


Ljuskalv
”Inspirerad” av gårdagens inlägg plockade jag fram några foton gag tog under 2012 och som också visar minst sagt konstiga varor. Kolla här:


För mig är en kalv produkten av ett samlag mellan en ko och en tjur, inte med en oxe då den är kastrerad. Inte visste jag att det fanns ljusa och mörkhyade nötkreatur. För om det finns ljuskalv i köttdisken så borde det finna mörkkalv också, eller hur!

Kyckling överlår
Om det finns överlår på en kyckling så borde det rimligtvis också finnas underlår, som jag gärna vill veta hur de ser ut. På engelska kallas kycklinglår för ”drumsticks” – ”upper” och ”lower drumstick” har jag heller aldrig hört talas om. Personligen har jag ett enda lår samt en vad och ett skenben som utgör mitt underben.

Milde roomyoghurt
Den bilden är lite väl suddig, vilket kan bero på att jag måste ha befunnit mig i chocktillstånd när jag såg denna milde room yoghurt. Är den gjort av rum - i så fall vill jag veta vilka. Vad är det för fel på grekisk och turkisk yoghurt till exempel?

Kjell & Company
Som ni ser bör jag inte ägna mig åt materbjudanden. Jag borde nog hålla mig till Kjell & Company, där jag visserligen bara känner igen 50 procent av varorna, men då jag inte vet vad resterande 50 procent är för någonting slipper jag ju fundera över det.

28 kommentarer:

Eva Trillian sa...

"Hittepåmat"! Hade man råd skulle man handla direkt från bonden. Allt. Ja, och kvarnen. Men ... det får allt bli "i en butik nära dig" ...ja, eller mig då.
Lite skrämmande, men ändå rätt roliga skyltar blir det ibland!

Susjos sa...

Ja, verkligen roliga men skrämmande skyltar! Läste just om er billiga Korv, fick den kallas Falu korv? Hoppas inte!

Susanne sa...

Vad de hittar på....

Anders W sa...

Inte visste jag att det var så illa. Men eftersom jag gillar belysning i olika former så får nog skaffa en ljuskalv, ha, ha!

Rantamor sa...

En ljuskrona, eller ett ljushuvud har jag hört talas om...men en ljuskalv vad kan dom mena med det månne ???
just kött är ju ungkött, men det finns ju ingen kalv som är gammal för då blir den en ko eller oxe....

Tja näe jag har ont i skallen av allt fotande i min nya studion, så jag ska inte grunna på kalvens färgpigment...

Min fotostudio är köpt på Kjell och C/O....

Tjingelingen från Rantamor.

Stare Ström sa...

En ljuskalv tror jag säkert att man skulle kunna ha glädje av, nu när man plockar undan juleljusen. Och så undrar jag vem/vilka som är Company hos Kjell?

Ama de casa sa...

Ljuskalv? Den borde censureras nu i tidens anda... :-D

Hörni sa...

Men snälla nån vad knäppt, undrar vad det egentligen är för nåt, allt det där konstiga. Inget som jag vill äta i alla fall. :)

Sv: Tack! :)

Guldkryckan sa...

Tror en annan gör bäst i att sikta in sig på den tekniska biten också.

I vår "habellibabbaffär" har de fått nya ägare..numera står det på svenska på alla förpackningar äntligen..förr kunde man komma hem med både det ena och det andra som man sen insåg var ett misstag.
Eget bröd bakar de också..jo..ser lovande ut detta minst sagt.

Minns en gång när jag kom hem med en dricka jag köpt där hos de förra ägarna..visade sig vara matolja..en attans tur jag hällde upp det i ett glas och inte drack rätt ur flaskan...burr.

Freja sa...

En ljuskalv undrar jag oxå vad det är...

Olga T sa...

Ingen ljumskalv då... nej den var dålig ;)
Överlår var ju en kul benämning. Kan det var övre delen av låret eller är det lår som blivit över..

Marit Johansson sa...

Läste någonstans "Ju mindre folk vet om hur korvar och lagar blir till ju bättre sover dom på natten". Broskbitar och senor, fy sjutton vad mycket skit man ska ha stoppat i sig under åren, blir lite illamående när jag tänker på det.

Rantamor sa...

Den lilla fotostudion är en portable photo studio som kan fällas ned på minuten (ja upp åxå) och då blir det en liten typ "dataväska" som man kan ha me sig, och det ska jag ju ha i bobilen i sommar.
Den är nog 50x50 uppfälld tror jag, det ska bli så spännande att fotografera lite mera när man kommer åt naturen igen...
eller så går jag ut å nackar den där ryska nötkråks spionen å drämmer in han i studion...***gapskratt***

Jag vill förtydliga att det inte är någon studio dit jag kan pula in Rantafar i...
hihihi..

Tjingeling.

Rantamor sa...

König electronic, står det på förpackningen....
glömde skriva det, och nu ska jag sluta terrorisera dig för ikväll och borsta tänderna och lägga mig i sängen med Rantafar......

och...


vänta på kvällens deckare.
Vi måste alltid ha lite mord innan natten...
Amen.

Rantamor sa...

Bara en sak till...eller flera,
det följde med två belysningslampor och ett jättestadigt stativ och fyra bakgrundstyger, blankt på ena sidan och sammet på andra...
och d va svart, röd, blå å vit...


men nu var det väl inget jag glömde...
oj nu kom det tandkräm på tangenterna...
sudda...sudda...

Näe han är verkligen ingen pygmè min fina Rantafar....hihihihi

Linnéa sa...

Fy för den lede, du är helt bara underbart "galen". Saknar dig i olika teman. Men förstår, börjar bli ganska less själv också. Men jag har inte så många Bloggvänner som följer annat än teman.
Tror jag har något du skulle gilla.
http://elsasdotter.blogspot.se/2013/01/gamla-stan-riddarholmen-del-1.html sen har jag del 2 ockå.

vill verkligen önska dig ett riktigt gott år 2013. Nu måste vi bara gå framåt.

Ha det bra nu BP

Pumita sa...

Rumsvarm yogurt, blääk! ;) Fast korven är nog värst, sopnedkastet måste ha visat sin avsky genom att rapa högt!
Såg häromveckan reklam för "naturkött" och undrade förstås vad det kan vara. Tyvärr inget bildbevis. Du kanske har sett och vet. ;)

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ha ha ha gud vilka roliga bilder, jag skulle också vilja se hur en ljuskalv ser ut - herregud vad är det för folk som jobbar med kött ;)

Kram Ullis

Eva Trillian sa...

Tack för pepp denna första vardagsmorgon :) Du är guld värd!

Kicki sa...

Diskriminerande köttbitar!...eller var det en kalv med ljus i håret och ödet ledde hen till köttdisken så att Beate kunde få en ljus idé till blogginlägg?!

cat sa...

Det var minst sagt udda matvaror det. Nu kommer ju även jag undra över mörkerkalvar och underlår ;)
Var på Kjell & Company igår och köpte mig en liten kabel. Inte för att min dumma nya tv gjorde vad jag ville trots kabeln.
Ha en bra dag!

cat sa...

Det enda jag kan hjälpa med är att alla står i Rom. Mitt minne för vem eller vad de föreställer suger dessvärre rejält ;)

Monica sa...

Ja du i dagens läge har det poppat upp en massa nya namn på kött, skrattretande egentligen.
Har dom inte snappat att allt får inte heta falukorv, ett riktigt äckligt exemplar ni fått tag i.

Della sa...

Undrar om de aktivt försöker komma på (lockande?) namn på maten eller om det blir så av rena tankevurpor?

Husbilen-Ellen sa...

Tack för kommentar. Jag har inte varit inne och läst på ett par dagar, då känslorna har tagit överhand. Men när jag läser det, så borde jag ha gjort det. Det är nyttigt att skratta när man är lesen. Kram Elisabeth

Carita Liljendahl sa...

Sa ju att det här är en rolig blogg som väcker många tankar, måste nog sätta bokmärke på dig och läsa vidare en annan dag!

Moa L sa...

Här hittar du "kycklingovanlår" komplett med bild; http://ekoskafferi.se/kott/fagel/kyckling/elins-kyckling-ovanlar-ca-1-kg/
Och underlår är vad som kallas "drumsticks"! Kram Moa L

Margareta sa...

Nu tar jag två inlägg i ett - eftersom den förra handlade om korv och som du vet så GILLAR jag. Däremot skulle jag inte kalla det där för korv, inte i min smak i alla fall, utan något riktigt oaptitligs som det också verkade vara. För det första - bara skinnet gör att jag aldrig skulle köpa, ser ut som något riktigt äckligt plastigt. Varumärket kan jag inte läsa men absolut inte något som känns lockande.

Falukorv - Jokkmokks korv, kostar lite mer än 30 kronor men ingredienserna är lite eljest vilket gör produkten mer kvalitativ. När jag säger vad den innehåller brukar många inte tro mig, men de skiljer inte på filén och övriga styckningsdetaljer när det tillverkar den korven. Är inte heller lönsamt att stycka upp i den produktionen.

Varför betala mindre för korv än för något annat man gillar i köttväg?

Ljus kalv (tror de i stället för sin vanliga särskrivning nu har testat att skriva ihop två ord i stället) är något som Sverige kallar kalvar som är upp till åtta månader - sedan är det bara en kalv till tolv månader och så fortsätter namnändringen på köttet. =)

Kyckling överlår (de kanske menade en kyckling över lår, alltså själva kroppen =) ) kan jag inte förklara men det är väl något av alla matbutikers vanligtvis superdåliga reklamtexter.

Youghurten - hoppas att den inte är från något intimare rum - nej usch nu var jag bara lite för mycket - f*låt.

Kjell och Company - den skylten och innehållet bakom väggen brukar vara intressanta. =)