tisdag 15 januari 2013

Spis på plats – NOT


Tack alla ni som tänkte på mig (och den nya spisen) idag. Ni vill säkert veta hur det gick;-)

En hantverkare i tid
När har ni senast råkat ut för en hantverkare som kommer i tid? Aldrig eller hur?!! I 99,9 procent av fallen kommer de senare än aviserat. Självklart så råkar jag ut för den lilla enheten 0,1 procent. Elektrikerna som skulle installera spisen kommer 35 minuter för tidigt. Lite knepigt det där när man står i duschen och telefonen ringer i rummet bredvid. De fick vänta i fem minuter i det ymniga snöfallet. Sorry grabbar!

Fel Volt
När den gamla spisen var bortkopplad och den nya stod på plats sa den unga elektrikern att de hade ett ”litet” problem. Var har jag hört det förut… Spisen var på 400 Volt och uttaget på 230 V eller något sådant. Ja, det räcker uppenbarligen inte med att vara vvs-kunnig, man ska vara ”flytande” på el också. Det gamla skrället återinstallerades åsså går vi i väntans tider tills spisen med rätt volt dyker upp. Grrrrrr.

Något positivt med den här dagen
Chefen Håkan är tillbaka från Spanien och han tog med sig min beställning som ni ser ovan. Ni får gärna gissa igen vad bilden föreställer. Ledtråd: Det ni ser på bilden finns inte att köpa i Sverige. Ni får inget pris den här gången med för varje rätt svar så erbjuder jag en länk i alla fall;-)

PS. Chefen Håkan, som ju är civilingenjör var en stor tröst idag. Han förstod inte problemet med spisen heller (om inte har förstår så finns det ingen anledning att jag hajar) och var bara glad att se mig när jag dök upp på jobbet vid klockan 10:00. Tyckte det var lite onödigt att offra en semesterdag för en gammal spis;-) DS.


18 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det hade ju varit aningens för osannolikt om de kommit tidigt OCH allt fungerat OCKSÅ?
Tråkigt dock! Hoppas du inte behöver vänta allt för länge igen nu!
Och vad har du på bild? Tror inte det är diskmaskinsmedel. Inte heller bubbelbad - från Spanien,? Verkar inte logiskt? Eller?
Vattenmadrass har man ju hört talas om ... vattenkuddar? Till något väldigt smått?
Tror jag väntar på svaret!

Jane sa...

Mäh, vad typiskt att ni inte fick i ordning nu då när allt annat "stämde". Det borde väl spisförsäljaren kunnat ha upplyst om, jag menar vem har 400 Volt som standard? (Undrar en som är helt novis på det ... )
Dina små kuddar tror jag är en minityp av "Bag in Box" fast som en liten hutt, kanske? För inte är det väl portionsförpackad Yes?!?

Har du inte gått "Vilseskolan"? Om du kommer vilse i skogen ska du helst stanna där du är så du inte förirrar dig ännu mer och blir svårare att hitta. Till barn säger man att de ska stanna och krama ett träd (som också kan ge lite tröst), bra va?

Olga T sa...

Jag väntade på hantverkare idag som inte kom......
De ska komma imorgon istället sa de.
Kan det vara bubbelbad eller badolja i de där. Men varför just från Spanien??

Freja sa...

Ser ut som diskmaskinskuddar, säkert med något riktigt rejält frätande kemiskt som är förbjudet i Sverige... Eller nån lyxig badolja i portionsförpackning som ska ge vattnet i ditt badkar den rätta limegrönafärgen för maximal estetisk njutning!

Rantamor sa...

Men du skulle ha haft min Rantafar där han hade nog kopplat in spisen gammal elektriker och envis som en finne som han är....
Tro om det inte är något som ska i frysen och sen ner i glaset...näe men d finns ju i Sverige...
vatten i en iskubspåse...hahaha

Du har något att hämta på min blogg...
Kika in !!!
Sen bestämmer du själv vad du gör.

Tjingelingen.

SoF sa...

Hmmmm - undrar vad de där gröna "kuddarna" är för nåt?
Spännande. :)

Hörni sa...

Men vad typiskt, vilken otur ni har.

De där gröna kuddarna har jag ingen aning om.. ser ut som badolja eller nåt sånt. Passande färg i alla fall. :)

Stare Ström sa...

Du lyckas visst dra åt dig all otur som går att få! Det är väl bara att tacka att du står för den delen!

Jag gissar ju också på något att hälla i badet.

Ama de casa sa...

DUM spis!!!

SNÄLL chef!!!
:-)

Här borde jag kanske ha en fördel med gissningen men såna där har jag aldrig sett förr. Kanske hade jag lagt märke till dom om dom fanns i en röd variant...
:-)

Marit Johansson sa...

Puffarna på bilden för tankarna till silikoninlägg :) och det vore väl typiskt dig att välja just gröna sådana om du mot förmodan skulle skaffa sådana.. hahaha

cat sa...

Man kan ju undra över varför det är tillåtet att en sälja en spis i Sverige som inte har rätt voltantal?!
Tycker alltid att hantverkare dyker upp när man antingen sitter mitt i frukost eller sitter och gör nr 2, alltså 20-30 min för tidigt.
Jag gissar på badskum :)

Truten i min bild visar upp sin fina högersida :)

llh sa...

Mera grönt grönt grönt :) Härlig kontrast till den gråvita -5 gradiga yttervärlden. Du är min huvudleverantör av färgterapi!
Det enda säkra med hantverkare är hål i plånboken - gammalt djungelordspråk.
Absintgröna kuddar borde förstås guppa i drinken men jag tror de innehåller doftande badolja för att tina frusna hjärnor.

Malla sa...

jag hade välat gissa på ngt annat men jag kommer inte på att det kan vara ngt annat än badskum :)

Monica sa...

Samma hände oss men man åkte bara och hämtade en ny spis:-)
Det är små kuddar med badolja eller inte;-)

Guldkryckan sa...

Vi har tur ibland här...det händer att de kommer på utsatt dag iallafall.
De var här igår nämligen som utlovat dagen innan.
De kollade lite på taket, konstaterade att det nu var torrt äntligen, något de kunnat konstatera den 14 december om de behagat dyka upp på bestämd dag..men..de är ju hantverkare...!

Så nu ska snickarn meddelas så de får upp köksskåpen varpå målaren ska meddelas så de kan måla lite...ja..många meddelanden blir det...blir nog inte klart förrän nästa månad nån gång...men det är lugnt, vi har ju under tiden köksskåpen i badrummet som vi kan hänga handdukarna på...det är det inte många som har :)

Ha så gott BP.

Susanne sa...

Har ingen aning vad kuddarna är. Ser ut som maskindiskmedel, men om jag minns rätt så har du ingen diskmedel, Gissar på luktagott i badet.

Mona sa...

Helt otroligt att hantverkare kommer för tidigt och helt otroligt att spisen inte fungerade. Trodde sånt var standardiserat i Sverige, såvida man inte bor i ett gammalt hus långt ute på ödebygden. Och det gör du ju definitivt inte!

Det första jag tänkte på när jag såg kuddarna är att dom ska in i frysen och sedan ner i ett glas med alkoholhaltig dryck.

Margareta sa...

Som sagt ... får kolla med svägerskan om hon kan fixa sådana när hon åker ner igen.

Jag har ganska bra erfarenhet av hantverkare, både tidsmässigt och allt annat - däremot så kan det (och blir) fel om beställaren eller säljaren inte är tillräckligt kunniga. =)