onsdag 16 januari 2013

Award och "kuddar"


Det är ju inte varje dag man får en award. Därför blev jag extra glad igår att jag fick den här fina utmärkelsen av Rantamor. Stort TACK!
Självklart för awarden också lite ”jobb” med sig – fem frågor ska besvaras. Varning för långt inlägg.

Har du några fobier - vilka ??
Förutom småkryp (dock inte spindlar som jag älskar, speciellt de håriga) och kackerlackor kan jag inte ta i köttfärs respektive deg med fingrarna. Jag får ståpäls – fast tvärtom. Denna fobi förklarar varför jag aldrig ha bakat en bulle i hela mitt liv. Står det köttbullar på menyn åker plasthandskarna på.

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö (du får komma hem efter en månad)??
Här är jag smart:
1. En container med vatten som räcker i en månad.
2. Tändare modell XXL
3. En limpa cigaretter.

Om du fick välja ett tv-program du ville vara med i, vilket skulle du välja och varför??
Lätt! Expertkommentator under fotbolls-EM för damer i juli på hemmaplan. Varför – jo fotboll är ett av de få ämnen som jag behärskar.

Ett semesterminne du verkligen kommer ihåg
Som ni vet har jag svårt för siffror och datum. I 9 av 10 fall missar jag. Detta gjorde jag även 1984 i Bulgarien (av alla ställen). Tog fel på dagen för hemresan. Vi möttes av en hög med våra tillhörigheter i hotellobbyn. Oooops. Vi lyckades dock med konststycket att bli (nästan) fripassagerare på ett flyg till Köpenhamn, tog båten till Malmö och flyget hem till Stockholm. Just den sista biten av denna oförutsedda resa var dyrare än två veckors semester i denna bedrövliga öststat.

Finns det något speciellt du samlar på
När jag var ung samlade jag på frimärken. Sedan gick jag genom samlingsfaserna ”strykjärn” och ”hyvlar”. Sålde dessa dammsamlare och fick dessutom bra betalt. Nu är det gamla köks- och brevvågor som är ”inne”. Har kommit upp till tre stycken hittills. Åsså samlar jag på maskotar för fotbolls-VM och –EM. Här har jag betydligt fler än tre;-)

Ger awarden - och frågorna såklart - vidare till er alla som följer min blogg. Det är ju ni som ”make my day” varje gång ni kikar in här och kommenterar. 1 000 tack!

Kuddar
Ingen av er vara nära! Dessa kuddar är biologiskt nedbrytbara och innerhåller Ariel tvättmedel. En kudde per maskin - genialiskt! Roligaste förslaget stod Marit för:

- Puffarna på bilden för tankarna till silikoninlägg :) och det vore väl typiskt dig att välja just gröna sådana om du mot förmodan skulle skaffa sådana.. hahaha

PS. Bilden jag lägger upp ingår i min färgterapi till er som ni verkar gilla:-) Fotot är tagit i Santa Pola, Spanien och visar en kreativ lösning för toaletter. Visst är dom urhäftiga! DS.

17 kommentarer:

Freja sa...

Strykjärn, hyvlar och vågar, det kändes oväntat!

Anita - Malta sa...

I Love Your Blog too Beate ;-) Vem kan vara mer värd en award än den som ger oss andra en sån fantasirik och ofattbart kreativ underhållning varje dag!! Fast det där med att du röker gillas inte :-( men det har ju inte med själva bloggen att göra så det har jag redan glömt ;-) (nästan, är ju rädd om dig.) Gillar självklart din färgterapi. Den fungerar väldigt bra på mig med tanke på att jag alltid skuttar ut härifrån med ett leende. Det blåser som attan här och är bara runt 12 grader. Har inte varit ute på hela dan och inte sett eller ens pratat med en enda kotte. Ja, mer än maken då.. Bye bye från Malta.

Eva Trillian sa...

*S* Gillar förslaget att det skulle kunna ha varit gröna siliconinlägg :) Ja, why not egentligen. Underligare saker har ju uppfunnits. Men, jag är nu glad att höra att det är tvättmedel. Men? varför är de extra bra? Så bra att du har privatimport liksom?
Hårliga spindlar? Typ det värsta jag kan tänka mig. Give me bulldeg anytime! :) fascinerande (och skönt) att människor är så olika!
Grattis till utnämningen! Det är du värd!

Rantamor sa...

Tack för att du svarade på mina frågor...och jag hoppas att du hushåller med cigaretterna så att dom räcker hela månaden ut, annars får jag väl hämta hem dig då. Ring....ja just d ja du tog ju inte med någon telefon....hahahaha

Nu frågar jag också varför dom arielkuddarna är värt att importera??? Förutom att dom är fin i färgen och säkert sköna att ta på....

Tjingelingen från Rantamor.

Olga T sa...

Ta fel på hemresedatum.......hmm....var du ensam ansvarig? Usch, kan inte föreställa mej känslan.
Tvättmedel från Spanien, du kanske ska importera större mängder och sälja?

llh sa...

Marits silikonpuffar är bara så bra men tvättmedlet är lite av dagens mysterium. Varför importera när det finns mängder flytande, vars namn jag inte håller reda på, på ICA?
Grattis till awarden! I love your blog too! Massor! Vilka kluriga frågor Rantamor skickade med. Strykjärn och hyvlar ;)
Färgterapin funkar "hver gang" och de är urhäftiga!
Förresten varför nespresso när man mal sina egna espressobönor på nolltid. Nymalet regerar :)

LissenTo sa...

Hehe sitter och ler när jag läser dina svar.

När ni nästan missade resan hem och vad du skulle ha med dej på en öde ö.

Smiiiiiiiiiiiiiiiiiile

Mona sa...

Grattis till awarden!!! Det är en förmån att få följa din blogg. Alltid lika spännande att komma in här och så har jag alltid ett leende på läpparna när jag lämnar. Tack för färgterapin!

Hörni sa...

Vad roligt med en award, den var du värd.

Hahaha, degfobi. :D

Smart med tvättkuddar! Särskilt som de är miljövänliga också.

Läckra toaletter!

Marit Johansson sa...

Tack, vilken ära att få stå för det roligaste förslaget, nu blev jag glad!

cat sa...

Grattis till awarden! Intressant att läsa lite mer om dig :)

Tycker ändå att min gissning var ganska nära ;)

Ama de casa sa...

Grattis till Awarden!

Hmmm... Helt smart tycker jag inte att du var. Du kunde ha stoppat in lite mat i den där containern också ;-)

cat sa...

Det är trutens fina vänstersida som visas upp även om hen sitter mest åt höger i bilden :)

SoF sa...

Va kul att du såg min nya betongbloggbakgrund. :)

Har väl kanske haft den i 1-2 veckor nu, och är jäkligt nöjd själv. ;)

Tack! ♥

Malla sa...

jag har en fin gammal brevvåg som jag fått av mormor :)
får vi se en bild på alla dina maskotar?

Margareta sa...

Frimärken, hade jag aldrig gissat - det sista faktiskt. Däremot låter de andra så konstiga att jag förstår att du gjort det, förutom maskotarna som känns helt normala och med tanke på vilken typ av maskotar så ...

Kuddarna ser jag nedan och spännande. Toaletterna, ser ut som vanliga festivaltoaletter eller har jag missat något - förutom de trevliga färgerna.

Margareta sa...

Förresten, saknar maken men du får ju komma hem efter en månad. =)