söndag 17 oktober 2010

Mat- och drycknätverk à la BP




Visst är det tur att vi alla har olika smak. Det faktum underlättade bland annat i samband med en trerätters konferensmiddag på Sånga-Säby. Förrätten var okay – behållningen: Kalix löjrommen. Huvudrätten var i det närmaste oätlig, vilket berodde på att vi satt vid sista bordet som serverades. (Hur gör dom vid Nobel middagar är en gåta för mig.) Det gäller förresten att hålla sig till regeln vitt vin till förrätt och rött till köttet. Om man inte tål rött utan fortsätter med vitt får man nämligen ingen påfyllning. Tur att IT-kompisen Totte inte gillade sitt vita vin;)

Efterrätt
När efterrätten med ett extremt sött dessertvin hamnade på bordet var vi uppenbarligen fortfarande hungriga. Det var nu som nätverket sattes på prov – på riktigt. Å japp vi lyckades perfekt. Häng med:
En delad chokladbulle med konstiga kryddor, chokladmousse (tror jag det var), inlagda päronskivor och vispgrädde låg på tallriken. IT-kompisarna Radde och Totte tyckte att desserten verkligen räddade middagen men var inte förtjusta i päron. Kollegorna Birgitta, Elin och Eva ogillade också päronskivorna - och vispgrädden. Birgitta lovordade sherryn som Totte och BP inte ville ha.
Som ni förstår var vi ofina nog att lösa problemet så här:
- Birgitta drack tre glas dessertvin (inklusive hennes eget)
- BPs dessert delades broderligt mellan Radde och Totte
- BP kunde njuta av vitaminerna (päronskivorna) och vispgrädden från Birgitta, Totte, Radde, Elin och Eva.
Det kallar jag ett fungerande nätverk! Å ni därute i cybervärlden som lever efter LCHF metoden får gärna ge mig en klapp på axeln.

PS. Då jag misslyckades totalt med mina utomhusbilder från det vackra Sånga-Säby så lägger jag upp mitt alldeles eget fototriss från konferensgården: en vacker bordsdekoration, förrätten och ett nytt(?) öl som introducerades av Umeåbon Ulf och som lovordades av många. Hoppas ni gillar bilderna. DS

24 kommentarer:

Petra sa...

Det kan man fråga sig hur de lyckas att fixa maten. Bra att ni alla kunde lösa de små missöden.
Kram

SoF@Format900px sa...

Hi, hi - underbart teamwork!

Klapp på axeln kommer här (för LCHF-efterrätten)!
Det åt jag också härom dagen när en kompis var här och fikade.

Kompisen däremot fick smaska i sig en kladdkaka dessutom till vispgrädden.

Jag gläds åt att du har så glada o trevliga jobbarkompisar.
Men som jag sagt tidigare - tror mycket beror på dig själv.
"Den som ger skall vara givet" eller hur det nu står i Bibeln.

Underbart höstväder-hälsningar!

Nettan sa...

Vilken tur att ni allihopa kunde dela broderligt mellan er så alla blev nöjda !

Monica sa...

Bordsdekorationen var ju riktigt snygg, surt att huvudrätten var bläää.Kan se dej sitta och ösa in päron och grädde jaja mätt blev du väl;-)Jag som inte dricker rött hade fått problem med andra
ord;-( fick väl gå laget runt och tigga.
NEJ inte äta mina rådjur, ja jakten är i full gång här i skogarna bäst att hålla sej borta så man inte blir tagen för en älgko Haha.

Jess sa...

Förrätten ser god ut! Vad bra att ni löste allt och delade som vänner!
sv: Jo, de hade tävling i skolan med solrosen men A vann inte den gången, men nu har den växt betydligt sedan dess.

anne sa...

JAG gillade verkligen bilderna! Kan inte bestämma vilken jag tycker är läckrast! Jag blev rent av sugen på löj- och sikromen jag fick i födelsedagspresent (förvaras i frysen fn).

Härlig fördelning av desserten-en riktig vinna-vinna situation som det verkar, vem var mest nöjd?

Sv. "Setet" vet inte heller jag vad det är-mobilen rättade det jag skrivit utan att jag märkte det (i inlägget från mobilen alltså!).

PS. Har du sett att jag mailat dig? :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Här har du då lyckats med bilderna och den första är verkligen superläcker. Den andra är jag så avis så jag vet inte vad. Kalixrommen och trots att sambo är där närstan varje dag har vi inte ett överlöd, som jag skulle önska och även några telningar till mig.

Ölflaskan var snygg och jag försökte läsa på den och tycker att det står Jämtland och något med smakriket på den röda runda etiketten. När jag sedan läste din text så funderar jag. En umebo -men det det står då inte Västerbotten. Vet du vad det står? En öl som jag skulle vilja testa om inte annat så för den snygga och fräscha etiketten.

En sak har jag lärt mig under alla år när jag arbetat tillsammans med matkonsulenter som jobbat mycket med representation för länet i länet, nationellt och internationellt - personal personal personal och så lite mer personal. Maten ska serveras så att ingen behöver vänta speciellt länge. Du kan aldrig bara börja från ett håll eller två när man är över 100 personer. Kall mat ger automatiskt ett blä.

Var bordsplaceringen uträknad? Med tanke på hur ni kunde fördela maträtterna så att alla blev nöjda (och mätta) i slutändan. Tur att jag inte äter LCHF.

Förresten tack för länken. Jag har varit upp på sidan och har några länkar i min blogg, men jag har aldrig läst ordentligt -bara skummat. Jag skrattade lika mycket som du och det är bara synd att texten och sidan inte är speciellt lockande för ögat. Intressant historia och att alla norrbottningar skulle dödas av de där utbölingarna. Månntro om det var Stockholmare?

Sedan fastnade jag i en släktforskningslänk från en av de sidorna som jag ska titta närmare på. Tack än en gång. Vi blir lätt hemmablinda. =)

Olga T sa...

Snygga bilder!! 1:an, 3:an. 2:an gillar jag i nämnd ordning.

cat sa...

Vilket fantastiskt nätverk :)

Svorskan sa...

Dina matbilder får det alltid att vattnas i mun på mig. Läckert! Och ja, du är nära en naturbegåvning vad gäller LCHF. Hahaha!
Sv: Tusen tack!

Tigris Predikantan sa...

Ja, det är speciellt när man kan avvika (helst så osynligt som möjligt) och dela efter smak och tycke! *ler*

Hörni sa...

Förrätten ser såå god ut! Läcker matbild som vanligt.:) Synd på huvudrätten, men tur att det fixade sig med vinet och efterrätten.

LissenTo sa...

Himlans bra samarbete som vanligt med dina arbetskamrater!!!!

Det var enorm kö till Asiatiska, ville ej stå i kö 1 1/2 timme. Flanerade i solen till Fotografiska istället som fick bli dagens upplevelse.

Ha det så gott.// Kram Lissen

Malla sa...

NU BLEV JAG HUNGRIG! Mums så gott det där såg ut!

Malla sa...

Förresten så måstejag tillägga, min syster klämmer löja åt vår farbror och som tur var så var hon skyldig mig en slant så nu har jag 800g löjrom att hämta i hennes frys! Känns som rena rama lyxen :D

Mrs Bettan sa...

Först undrade jag om ni käkade blommor, men såg sen att det var bordsdekorationen, ha, ha,. Löjrom är ju inte fel, jag såg att det var rödbetor till också, det är helt suveränt med lite sött till, det brukar jag också ha. Färska nykokta rödbetor. Perfekt att kunna dela upp efterrätten. Bingo. Puss och kram
MrsBettan

Ellis sa...

Hahaha de där med o dela maten så de tar slut och alla blir mätta och glada kör vi alltid med. Du skulle ha sett vår klass återträff. Jag åt grönsakerna ur N:s tallrik, Tomas åt mitt kött då jag fann det för rött och höll på att gråta av att se blodet på det. Jag åt något från Tomas och Tomas fick halva min dessert då de var too much och för mättande haha.

Delandet är ju helt underbart :D

De är dötrist då man får en helt oätlig rätt.. Man dööör ju inombords..

Ellis sa...

sv: Ellis som loppis fynd? :O

Hur billig anser du mig vara? Min pappa säger att jag är ovärdelig :(

Susanne sa...

Det är det där som kallas samarbete. Vid mitt bord delade jag med mig av mitt bröd, en del av min enorma sallad och berget av jordgubbar.
För övrigt satt jag vid de första borden och där var maten bra.

Daniel sa...

Men vin & efterrätt kompenserar det mesta!

Nina sa...

Härliga bilder och en underbar bordsdekoration! Jag ÄLSKAR gerbera (hade dom i min brudbukett)!

Hörni sa...

Underbara bilder i alla fall. Förrätten ser väldigt smarrig ut. :)

KajsaLisa sa...

Tråkigt med bilderna, men sättet att fördela maten var ju grymt bra. Förrätten såg riktigt smarrig ut.

Carita sa...

Ja, det kunde man minsann kalla fungerande nätverk. Känner jag dig rätt gillar du inte så där jättemycket det söta :-)