onsdag 27 oktober 2010

Vabba

Vabba 1
Nu vet jag äntligen hur otroligt svårt det är för stackars småbarnsföräldrar att pyssla ihop allt vabbande (vård av barn). När den ena ungen kräks precis vid tröskeln till dagis, vilket hände en kollega häromdagen är det ju bara att vända på klacken och vända hemåt igen. Mötet på jobbet får äga rum utan henne. När unge nummer ett är frisk är det dags för avkomma nummer två att bli förkyld och febrig. Den här gången är det makens/sambons tur – om man är lyckligt lottad att har en sådan alltså – att ta hand om vabbandet. Och så fortsätter det tills barnen är tonåringar. Jag avundas er inte.

Vabba 2
Nu har maken och jag själv fått känna på det där med att vabba – till och från (mest till) i två veckor faktiskt. Vårt vabbande (vård av bil) bestod i att köra en hostande 11-åring med snor runt oljepumpen och ett misstänkt (länk-)armbrott på höger sida till verkstan. Maken lämnade, jag hämtade. När ungen väl hade hämtat sig från dessa sjukdomar fick han diagnosen hjärtflimmer och för den åkomma behandlades han i två dagar. Jag lämnade, maken hämtade. Glömde visst synundersökningen - blind på ena ögat, en infekterad rumpa förorsakat av ett trasigt torkarblad samt 11-årskontrollen med lite (blod-)prover. Maken lämnade, jag hämtade.

Lån av ett-åring
Visst ja, under sjukdomstiden fick vi låna en pigg och alert ett-åring också. Den fick också hämtas och lämnas samt matas med nappflaska på bensinstationen innan den återfördes till "pappa" Roffe.

Barnavårdscentralen
Imorgon ska undertecknad köra till Barnavårdscentralen (= Bilprovningen) med 11-åringen. Klarar han inte undersökningen blir han såld. Tänk om man kunde göra så med krånglande ungar;-)

PS. Bilden jag lägger upp är en 20-årig gammal och ful apa som sitter i/på en extremt ful grönsak i kollegans rum. Den odöpta apan har alltså hängt med ett tag, vilket även kollegan har. Men hon är mycket snyggare och sitter vid ett skrivbord. DS

15 kommentarer:

Olga T sa...

Vabbandet är ett gissel och samtidigt är det ju (borde vara det) likadant för alla föräldrar. Men det är skönt när barnen blir tonåringar och man slipper de där oförutsedda hemmadagarna.
Lycka till med 11-års kontrollen:)

Jess sa...

Jag tror jag var lyckligt lottad än så länge, mina barn har inte varit speciellt sjuka om jag jämför med vänners barn. Men visst är det ett pussel det där med att få i hop det!

Svorskan sa...

Hahaha! Inget VAKande då? (Vård av kollega? :D) Hoppas bilen klarar sig på besiktningen. Med så mycket vabbande så borde det gå vägen, tycker jag.

Hörni sa...

Ja, det där vabbandet är en evighetshistoria med ett ständigt ousslande för många föräldrar.
Vi har ägnat oss mycket åt samma sorts vabbande som ni den senaste tiden. Vår unge hamnar på skroten snart om han inte skärper sig. ;)

Susanne sa...

Sv: Apan har tidigare suttit i en bur i flera år och nu när han sluppit ut i friheten tycker jag att han ser mycket lyckligare ut i det gröna ;)
btw, så tillhör han Djurgårdsfamiljen

Per-Anders sa...

Kul story. Själv har jag en fyraårig bil och ett 28-årigt barn. Är glad att det inte är tvärtom.

Jane sa...

Då håller jag tummarna för i morr´n då :)
Jag är glad att mina barn är vuxna nu och hoppas att det dröjer med barnbarn - det har jag inte tid med ;)

Susanne sa...

Sv: har inte tid att vara hösttrött just nu, men det är väl bara att bita ihop ;)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Jag skrattar verkligen vad jobbigt ni har haft med ert VAB. Om det är något jag kan så är det reglerna kring dessa och du har ju inga problem med tanke på barnets ålder. Vi har däremot ett problem fyllt 12 men inte 16 vilket gör att vi har en chans -om det behöver mer hjälp än vad som är vanligt för barn i den åldern. Vi har inte kunnat åberopa det tidigare men idag när sambo varit och mekat lite så inser han att han (måste vara en han just nu) inte kommer att bli godkänd i morgon på barnavårdscentralen.

Vi kanske ska jämföra våra resultat i morgon. Nu tror jag att mitt blir sämre men hade jag fått jämföra med treåringen så hade jag nog vunnit fast det är inte så säkert det heller för den har visat klara problem med motoriken.

7.40 får vi vår dom och jag tänker inte åka dit och visa upp honom. Tänker inte visa vilken dålig mor jag är som bara tutar och kör på med honom hela tiden, utan tanke på övrig skötsel.

Jag är glad att all min tid som förälder med VAB är förbi och nu har jag inte haft mer än två. Idag har vi mer överseende och förstår när mina var små var det inte alltid med blida ögon arbetskamraterna tog mot det beskedet, inte ens när jag under en kort period jobbade på FK.

Lycka till skriver jag i alla fall inför morgondagen.

PS Att du inte såg något hus på bilden förstår jag eftersom det inte finns några. Jag tänkte att ni skulle vara fantasifulla och kreativ i tankarna och låtsas att ni ser bortanför bilden. =) Dumt, jag vet men kunde inte låta bli eftersom jag inte ville lägga upp bilder på husen. Det jag lade upp var infarten och en del av den vackra tomten.

Mrs Bettan sa...

Vi har fått vabba min 7-åring också faktiskt för 1 månad sedan. Då var det hela kopplade äggstocken som bara rasade. Det var inte så kul. Men nu är Henry frisk och fin igen. Det är inte lätt med franska män.

Monica sa...

Kul historia, fick ett gott skratt;-)
Här är det VAV som gäller och det ser inte bra ut men hoppas det vänder.
Ha en bra dag;-)

cat sa...

Det lät riktigt jobbigt det där! Min snart 11-åring klarade sig riktigt bra hos bilprovningen, håller tummarna för din.

Ellis sa...

Hahahaha helt klockren parallel du tog där! :D:D

Hel rätt, barn är som bebisar, därför vill jag inte ha en sådan, jag vill ha en riktig! :D

Nina sa...

Ha, ha... känner TYVÄRR igen det... :-)

LissenTo sa...

Du är för rolig du :-):-)

Men det är ett elände med bilar emellånåt. Massa pyssel behövs för att dom ska vara lugna.