torsdag 28 oktober 2010

Det ordnar sig (nästan) alltid

Mitt stående ledspråk är "det ordnar sig". Det gör det också - för det mesta fast inte alltid. Idag till exempel gick det såhär:

Systemfel 67
Då jag skulle jobba hemifrån på grund av vabbandet (vård av bil) försökte jag koppla upp mig mot nätverket på jobbet. Det har alltid fungerat klanderfritt, men inte idag. IT-kompisen Radde gjorde sitt bästa (och lite därtill) för att få igång förbindelsen. Det ville sig inte tills jag - konstigt nog - upptäckte "Systemfel 67" (hade det varit 69 hade jag ju åtminstone kunnat skratta), meddelade det hela och klockan 14:10 var problemet löst. Det ordnade sig till slut, fast då hade jag redan tagit semester.

Bilprovningen
Stort tack för era lyckönskningar! Det måste ha hjälpt för bilskrället gick igenom utan anmärkningar. Det gjorde förresten bloggkompisen Margaretas bil också. Lite märkligt är det att vi besiktigade bilen samma dag, jag menar Margareta bor i Luelå och jag i Täby. Vi kanske är synkade;-) Förresten var bilprovaren en riktig godbit, vilket förhöjde njutningsfaktorn ytterligare;-)

Kylflänsar
Efter succén med bilden tänkte jag belöna mig själv med att köpa två megastora kylflänsar (till vårt planerade LEDade projekt) hos den lokala databutiken. Jag förklarade idén, killen såg ut som ett levande frågetecken och visade ...små söta fläktar. Här ordnade det sig inte, men man kan ju inte få allt här i livet.

Nu ser jag verkligen fram emot några riktigt bra fototeman till helgen för ni vill väl inte ha en "misslyckad" tävling till, eller hur;-)

PS. Bilden jag lägger upp är en vacker blomma på min novemberkaktus som precis som jag har lång framförhållning och alltid ligger före sin tid. DS

17 kommentarer:

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Systemfel 67 och inte 69 =) Nu vet jag inte vad sysstemfel 67 är men förstår att IT Radde visste.

Som jag skrev i mitt svar till dig så kanske jag skulle åkt själv med kort kort och rödmålade läppar inte för att det nu behövdes men med tanke på att chansen till en läckerbit, det kanske är ett sätt att locka oss kvinnor till Bilprovningen. Nu är mitt minne så att jag aldrig sett någon läckerbit när jag varit där tidigare år, men det var "några" år sedan. Får kanske besikta i Sthlm nästa år.

Har du tänkt göra en sådan lampa? Ska bli spännande.

Vad vacker den är din novemberkaktus. Vår (läs sambons) kommer inte att blomma eftersom jag flyttat runt den sedan jag kom in här i lägenheten och den gillar inte mig och mitt flyttande. Som straff för att den ratar mig kommer den snart att hamna i brännbart.

Visst är det härligt med ett års frist?

Malla sa...

Systemfel vet jag inget om- jag skriker efter Leon så fixar han allt utom möjligtvis de systemfel som sitter långt inne i mitt huvud ;)
Skönt att bilen gick igenom!

Hörni sa...

Jooo, jag vill ha fler misslyckade tävlingar! :D

Skönt att det ordnade sig med bilen, och skönt att ett systemfel kan se till att man får oväntad semester.:)
Killen i databutiken har jag full förståelse för. Han visste nog inte att det fanns så konstiga hjärnor som din haha.

Jättevacker novemberkaktus, man kanske skulle köpa en sån efter alla döende orkidéer.

Susanne sa...

Vi hade kommunikationsproblem på kontoret på fm, så då fick man använda sina ben,gå till sina kollegor och kommunicera som man gjorde förr nämligen tala med varandra ;)

SoF@Format900px sa...

Alltid lika skönt när bilen passerar igenom.
Tror alla bilägare känner igen sig i den situationen.

Systemfel 67...hmmm...undrar om det är det som har drabbat mail och Reader i Google idag tro?
Ja nu verkar det i alla fall fungera igen.

Angående fotoutmaningar - känner du till den som heter Tema Fredag?
Jag har hittat den för ett litet tag sedan. Du hittar länken till den i mitt bidragsinlägg, som jag la in för några minuter sedan.
I fall du är intresserad...

Massa nästan-höststorms-hälsningar!

Susanne sa...

Sv: Jag hoppas och kommer att hålla tummarna att Bajen krossar Helsingborg..... ;)

LissenTo sa...

Nu få bilskrället sköta sig ett år framåt, eller hur.

Godnatt Beate snart är det fredag...................

Mrs Bettan sa...

Mina novemberkaktusar blommar också för fullt här i huset så de är väl av samma sort som din kan jag tänka mej. Fina blommor tycker jag. Du kan ju sköta blommor, riktigt duktig ju. Och inte blev det några lökar satta för mej idag. Hade fullt upp ändå. Får se i morron, eller idaq rättare sagt, om det finns bättre tid.
Kramis Berit

Ellis sa...

Jag blir galen då saker o ting inte funkar längre, kort stubin kanske de heter haha..

Härlig blomma, riktigt fint fotad! :)

sv: läraren är hot hot hot o ung också

Svorskan sa...

Hoppas det blir en felfri helg! ;) God morgon!

Monica sa...

Vid ERROR blir man kall som datablåbär, bara att köpa nytt.
Härligt att bilen gick igenom besiktningen, vår är ju inne på en totalmakeover höger sida något för mej att tänka på snart också Haha.
Har bloggat lite om lilla gubben, det har varit en mörk vecka;-(
Ha en skön fredag;-)

Shannara sa...

Jo, du förstår... Biblioteket ligger mer än tre mil däråt *pekar* och Google Earth vill inte funka alls här? *kliar mej i huvudet*

Stora kylflänsar... Hmmm... Undrar om inte det finns sådana liggandes här någonstans i all röra... hmmm... Kan kolla om det är något som passar om du vill?

cat sa...

Mina novemberkaktusar blommar också så fint nu.
Grattis till att bilen gick igenom :)

Jess sa...

Fin bild på blomman!
Härligt att bilen gick igenom! Jag får alltid gamla gubbar som inte är ögongodis när jag är på bilprovningen. Kanske får jag köra till Täby.;)
Håller tummarna för ett bra tema på fototävlingen även om jag gillade det misslyckade konceptet!
Mitt paket kom i dag, den är inkopplad! Tack!

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det kom något med posten idag =) men tyvärr var jag inte hemma och det rymdes inte i brevinkastet. Nu får jag hämta det först efter klockan 18:00.

Tror nog att jag faktiskt får klä på mig och åka iväg, jag är alldeles för nyfiken för att låta det vänta till i morgon.

Lena Rollmar sa...

Vilken tävling avser du! Jag gillar verkligen din blogg och jag tycker att du är inspirerande och underhållande.

Ha nu en riktigt trevlig kväll!

Kram

Lena Rollmar sa...

Jag är glad att du tycker om mina bilder. Själv tycker jag att jag är en superamatör som bara slänger i väg ett knäpp på min kamera och kanske kommer det något bra ur det. Jobbar stenhårt med att försöka utveckla mig men inser jag jag måste gå en kurs för att utvecklas.

Kram och jag önskar dig/er en trevlig kväll!